[]

ayrı eve çıkmak mı araba almak mı?

şimdi hem işin eve uzaklığından hem de artık yaşın ilerlemesinin de (31) verdiği etki ile işyerine yakın kiralık eve çıktım. evdekilerle de kafa çok uyuşmuyordu, kafa mı dinlerim hem dedim.
birikim de yapıyorum bir yandan. ama şimdilik ev peşinatı olacak kadar değil.

bir yandan şeytan dürtüyor acaba eve geri dönüp, kiraya vereceğim para ile az biraz da kredi çekerek düzgün bir araba mı alsam diye (40-50bin civarı). hiç araç sahibi olmadım. getirisini götürüsünü kestiremiyorum. ödediğim kira 600, faturasıydı yemeğiydi vs 1300-1400 gidiyor cepten standart.

ama bir yandan da araç alsam dahi bir süre sonra aile ile yaşamak beni darlayacak gibi. bu ikilemde kalanınız vardır illa. fikriniz ne olur?

 
aile ile yaşamanın +ları farklı , tek yaşamanın + ları farklı.
şuan zaten tek yaşıyorsun kafanı iyice dinle sonra ailenin yanına geç. zaten çalışıyorsun aile ile fazla aynı ortam bulunamazsın diye düşünüyorum.

paranı da biriktir evlenince ev alırsın bence. eğer istanbulda yaşıyorsan trafik kol gibi. bu trafik için araba almaya o kadar vergi verip benzin yakmaya değmez.

ucuzundan bir motosiklet alırsın gider gelirsin.
  • Caaannn  (24.05.17 17:25:46) 
İstanbul'da yaşıyorsan araba alma bence.

Ben araba sahibiyim ve ayrı evde yaşıyorum. İzmir'den İStanbul'a taşındım.

İzmir'deyken araba olmadığında zorluk yaşıyordum. Burada araba ile dışarı çıktığımda zorluk yaşıyorum. Trafik derdi başka, park yeri derdi başka...
  • himmet dayi  (24.05.17 17:25:47) 
evde kalin.

gerekiyorsa bir ev arkadasi bulup, masrafi dusurun.

o sekilde para biriktirip, almak istiyorsaniz araba alin.
  • for the record  (24.05.17 17:27:31) 
bursa


  • yons  (24.05.17 17:28:40) 
bence ailenizle yaşamaya devam etmeyin, aracı da bir süre boşverin. birikim yapın, tercihiniz zamanla oturur. ama aileyle oturmayın ya.


  • konar konmaz omer konur  (24.05.17 17:29:28) 
Ailenle aran iyi değilse ayrı yaşamak araba sahibi olmaktan daha değerli bir şey.


  • harvey  (24.05.17 17:30:47) 
Ailenle aran iyi olsa bile donme, ayri evde devam et. Ayri yasamanin sana katacaklari cok daha fazla.


  • hrskrs  (24.05.17 17:40:49) 
30 yaşını geçmişsiniz yahu, sizce de artık aileyle yaşamak için biraz yaşlanmamış mısınız?


  • captainobvious  (24.05.17 17:42:51) 
Aile evine dönmeyin bence. Birincisi huzurlu ve rahat olamazsınız, ben eve gidince kendimi misafir gibi hissediyorum artık. İkincisi yol uzaksa arabayla da çekilmez çok yıpranır kafayı yersin, tecrübeyle sabit. Kısacası aynı evde kalın maksimum birikime devam bi süre sonra daha ucuz bi arabayı yine aynı evde yaşarken alırsın.


  • Nature Works  (24.05.17 17:46:58) 
ayrı eve çık motosiklet al. sezon geliyor.


  • icim urperiyor  (24.05.17 17:52:25) 
araba amelelik.
evden ise yuruyebiliyorsan ne guzel iste.
30'lu yaslarda aile ile yasanmasini sahsen biraz garipsiyorum. tabi kisisel tercihler bunlar ama eve ciktiginda daha bir birey oluyorsun. mini bir hayat donduruyorsun. ileride evlenirsen ona da hazirlik olmus olur. kadinlarimiz ana evinden hicbir sey ogrenmeden cikip gelmis adamlardan cok cekiyorlar maalesef.
aile ile yasadiginda da masrafin olacak. hicbir katkida bulunmadan baba evinde kalmiyorsundur. ustelik anlasamiyorsun da. kendi evin, kendi duzenin. ufak ufak da biriktir iste.
  • jimicik  (24.05.17 17:53:08) 
bursada yaşayan biri olarak bursanın şöyle bi problemi var hiç bi yer birbirine çok uzak değil ama hiç bi yere kısa sürede gidebilceğin bi toplu ulaşım yok

eğer eve düzenli olarak hatun atan,sürekli alkol ve sigara kullanan bi adamsan ayrı evde yaşaman kesinlikle şart ama bunları 40 yılda bir yapıyorum diyosan bursada kesinlikle araba seçeneğine gitmeni öneririm

diyosanki arada takılmaya yer lazım oluyo 1-2 ortak bul faturalar dahil kişi başı ayda size gideri 300tlye gelicek şekilde senin şuan yaşadığın evi bekar evi haline getir arada takılmaya kafa dağıtmaya gidersin

not:ev nerde ? iş nerde ? aile evi nerde ?
  • berginyonbaenre  (24.05.17 17:56:28) 
30 yaşından sonra aileyle yaşanmaz ya :(


  • duru arsnova  (24.05.17 18:20:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.