[]

İngilterede hesap kartı kullanımı.

Merhaba arkadaşlar. 7-8 ay yurtdışında olacağım. orada halkbank hesap kartımı nasıl kullanabilirim? Elimdeki tl yi pound'a çevirmem gerekir mi, yoksa tl 'yi kura çevirerek mi verir atm?

İkinci olarak; orada internet bankacılığını kullanmaya çalıştığımda telefonuma gelen onaylama msjı oradayken gelmesinde bir sıkıntı olur mu?

Ve üç; orada hesap açtırmak mantıklı mı, kesim ücretlerinden dolayı öyle birşey yapılabilir mi?

Nasıl hallettiniz ya da hallediyorsunuz para işlemlerinizi?
Bi yardım be canlar.

 
2 - olmaz. geliyo yine de


  • allanpoe  (16.05.17 00:09:33) 
türkiye'den halkbank hesabınıza para yatırılacağını tahmin ediyorum anlattıklarınızdan,
bana sorarsanız turkishbank'ın ön ödemeli döviz kartları var onlardan bir tane edinin, türkiye'de direk ona pound olarak yatırırsınız ve yurt dışında da komisyon, kur farkı v.b ödemeden direk bakiyenizden pound olarak harcarsınız. sadece türkiye'de kartınıza yatan miktar ne olursa olsun her para yatırışınızda 4 pound gibi bir meblağ ödemeniz gerekiyor.

  • luchetti  (16.05.17 00:19:08) 
@luchetti
Ben çarşamba günü yola çıkıyorum. turkish bank hesabını oradayken açtırabilir miyim? Ayrıca para hesabıma gönderilmeyecek, halihazırda şu an kullanacağım para halkbank hesabımda.

Diyelim turkishbank'tan hesap açtırdım. İnternet üzerinden halkbank üzerinden eft yaptım sanırım oradan kesilecek miktar yine pound olacak. Doğru muyum?

Bir de hiç bu işlere girmesem sıkıntıya düşer miyim? İnternetten bi kaç arama yaptım. Her çekimde %2 komisyon diyor. Bu belimi büker mi dersiniz?

Özellikle şunun cevabını arıyorum. Kartımdaki parayı pounda otomatik olarak çevirerek o parayı alabilir miyim?
  • formalite  (16.05.17 00:42:46) 
@terliks

çok pardon bu monzo nedir? yani interetten bi bakınayım dedim karşıma çıkan video oyun verileri. Ayrıca 2015 te kurulmuş pek güvenilir gelmedi açıkçası. Biraz daha açabilir misin? Link falan var mı ayrıntılı bi bakınayım olmadı?
  • formalite  (16.05.17 01:04:52) 
oradan açtıramazsınız, turkishbank şubesine gidip kartınızı almanız lazım,
yarım saatlik filan bir işlem, hemen kartınızı verip açıyorlar.

internet üzerinden eft yaptığınızda süreç nasıl işliyor bilmiyorum, ben nakit olarak götürüp kartıma yükletiyordum.
  • luchetti  (16.05.17 01:14:39) 
@terliks çok sağol ayrıntılı bilgi için gidince peşinden koşturayım biraz. Eline sağlık.


  • formalite  (16.05.17 01:28:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.