[]

aylık geliriniz 50.000 tl olsa

neler yaparsınız? nerelere harcarsınız?
ne kadarını harcarsınız ne kadarını biriktirirsiniz?



 
hepsini yerim muhtemelen şu anda hepsini yiyorum. yine yetmiyor yea derim insanoğlu bu huyu değişmez.


  • gozu acik sevisen yahudi  (08.05.17 00:26:03) 
nereden nasıl geldiğine bağlı
kira geliri yada faiz geliri ise yerim
değilse maaşım ise yatırım için bir kısmını biriktiririm.
birikim kısmı sanırım 30-40 arası olurdu.
  • basond  (08.05.17 00:28:05) 
Gezmeye ayırırdım. Uçak bileti, otel parası derken hemen biter zaten. Amacım fotoğraf çekmek olurdu. Gezgin olurdum, fotoğraf çekerdim, anılarımı yazardım, hatta dergi bile çıkarabilirdim. Her hafta konsere katılmaya çalışırdım. Çok az bir kısmını biriktirirdim.


  • dissendium  (08.05.17 00:28:08) 
araba, sosyal aktivite, yurt dışı gezmeleri.

not: hayat çok mu güzel lan?
  • mezarkabul  (08.05.17 00:28:11) 
35-40 birikim ve yatirim
10 lirayla her ay bir ulkeye giderdim

  • exlibris  (08.05.17 00:30:14) 
yakın bir tanıdığım var aylık 35K alıyor yaşı 50 civarı. öyle ultra lüks yaşayamıyor o para ile. çocukların özel okulu evlerin masrafları vs. iki ayda bir ydışı tatili yapar 2-3 günlük o kadar.


  • orpheus  (08.05.17 00:32:43) 
Sevdiklerimi, yakınlarımı sürekli ama sürekli tatile götürürüm.
Nereye isterlerse.
Hatta sürprizler yaparım. Tatil alışverişi dahil her şeylerini ben karşılamak isterim.
(Tabi yatırımlarımı başta yaparım ki, para kesilirse ortada kalmayalım)
  • megalomaniac  (08.05.17 00:34:28) 
emlak alımı ve nakit ile vatandaşlık alabileceğim bir avrupa ülkesi için paramı harcamak amacıyla biriktirirdim. onun dışında, ondan önce veya sonra; şu anki hayatıma devam. tek fark ispanya veya malta'da olmak.


  • rain when i die  (08.05.17 00:37:50) 
Dostum bu parayı yiyecek zaman önemli. Yani haftada bir gün tatilin olup sabahtan aksama kadar çalışıyorsam eger bu parayı ben zaten yiyemem ki kendi kendine birikir gider. Sonra işten ayrılırım sonra paranın ...... diyorum bence bu daha mantıklı.


  • fıytfıyt  (08.05.17 00:38:56) 
ev
araba
yurtdışı ve yurtiçi gezi
  • faik abi  (08.05.17 00:43:32) 
Hali hazırda birkaç milyon$ edecek yatırım yoksa, o seviyeye gelene kadar ayda 3-5k harcayıp, birikim yapmak. Daha sonra sadece yatırımdan gelen para ile istediğin şeyle uğraşmak.


  • christopher nolan  (08.05.17 01:02:35) 
tarla alır üzüm yetiştirir, şarap üretirim.
iş kurar batırırım.
dünyayı gezerim.
  • bass solo take one  (08.05.17 01:13:29) 
Önce 35 binini birikim hesabıma atar geri kalanını harcardım. 15 bin de her akşam nusret ayarında yerlerde yemek yemeyenler için oldukça yüksek standartta bir hayat sunar.


  • Euxinos007  (08.05.17 01:39:26) 
bir seylerin pesinden kosarak o para kazaniliyorsa o parayi harcayacak vakit olmaz.

suanki gelirim o kadar yok, lakin istedigim ulkeye gidecek ve tatil yapacak kadar param var. hatta suan, abd'den bir yerlerden yaziyorum bu cevabi. yakinda olacak bir toplanti icin hazirlik yapiyorum, su pazar gunu bile calisiyorum.

50 bin lira gelirin olsa, neden 50 bin daha gelirim yok diyip calisirsn muhtemelen. aylik gelirin 10 bin ya da 50 bin olmasi insanin hayatinda cok buyuk degisiklik yaratmaz. daha buyuk evin olur, daha pahali arabalara binersin o kadar.

param oldugunda nelere harciyorsan dersen, ucak bileti-tatil-kultur turlari-elektronik ve ailem & yakinlarim icin hediyeler.

aylik olarak dusunmedim, lakin bir yerden bir yere gitmeyi kestigim gun galiba gelirimle guzel bir kutuphane kurardim kendime.
  • ubi dubium ibi libertas  (08.05.17 01:49:41) 
kudururdum galiba. yapacağım bu olurdu :(


  • canercuxy  (08.05.17 02:19:42) 
şubat sonundan nisan ortasına kadar rusya'yı gezer, KHL play-off'larını yerinde izlerdim. kendimce bir tur planı yapardım. işte st. petersburg'da iki maç izlerdim, sonra sibirya'ya uçardım. omsk'a, çelyabinsk'e, novosibirsk'e hatta vladivostok'a giderdim. bazı maçları salonda, bazılarını televizyonda takip ederdim. diğer vakitlerimde de şehirleri gezerdim.

nisan ortasında nhl play-off'larıyla birlikte abd'ye giderdim. orada o kadar dolaşmak mümkün olmazdı sanırım 50k'yla, o yüzden yakın 3-4 takım belirleyip onların şehirleri arasında gidip gelirdim. new york-chicago-boston ya da los angeles-anaheim-san jose veya st.louis-nashville gibi çökerdim bi yerlere. bazı maçları salonda izlerdim, bazılarını bu amariganların sports barları oluyor oralarda izlerdim. akşam çıkardım neşvil'de country dinlerdim, açılırdım tennessee'nin çayırında bayırında köy köy dolaşıp maceracı gibi DEZZEM GÖZLEME Mİ YAPIYON deyip milletin ineğini samanını yerdim.

kışları ukrayna ya da rusya'da geçirmek isterdim. belki isveç'e giderdim, lulea'ya. ama oraya 50k yetmeyebilir. küçük bir daire kiralar, oyun falan oynardım. kitap yazmaya çalışırdım belki.

pek bi şey yapmazdım ya. gezerdim sadece. kalan olursa kenara koyardım. daha düzgün bir ülkeye yerleşmeye çalışırdım. orada yatırım falan yapardım yeterince param olduğunda. onun için biriktirirdim belki.

neyse ki fakirim, böyle şeyleri düşünmek zorunda kalmıyorum.
  • der meister  (08.05.17 02:34:03) 
yerdim. ama istediğim her şeyi yaşama lüksüm olduğundan bitiremezdim (evet bitiremezdim) sanırım. çünkü boş vakitlerimi gelecek kaygısı gütmeden sınırsızca kitap okuyarak, film/belgesel izleyerek, gezerek, kafama estiğinde mütevazi bir sahil kasabasında yalnızlığı dibine kadar yaşayarak, sevdiğimle sevişerek ve tabiki pink floyd dinleyerek geçirirdim

bunlar ve bi karavanım olsun, zikmişim birikimi
  • isimsiz uye  (08.05.17 02:53:28) 
yeni motor alırdım


  • Caaannn  (08.05.17 02:55:09) 
Cocuguma kalacak sekilde yatirim yapardim.


  • beriberi  (08.05.17 03:41:05) 
çeşitli outdoor ve extrem sporlarla ilgilenerek dünyayı gezerdim.


  • zirrealist  (08.05.17 07:04:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.