[]

Kedi Almak İstiyorum Sokaktan Ne Yapmalıyım?

Arkadaşlar mahallede pek minnoş tatlı bir minik kedicik var. Eve almak istiyorum fakat aşı vs ne yapmam gerekir bilmiyorum, tuvalet alışkanlığı için de bilgisizim, bu işi kolayca nasıl halledebilirim? Kaça mal olur? (Garip bir soru olduysa kusura bakmayın.)




 
aşıların ücreti şehirden şehre değişiyor fakat ilk başta iki aşı yapılıyor bildiğim kadarıyla, biri parazit biri kuduz sanırım, 100 tl tutar ikisi galiba.

tuvalet alışkanlığı çok kolay kedilerde. ilk çişini yaptığı zaman peçete ile silin o peçeteyi içinde kum (kedi kumu) bulunan bir leğen (vs) içine koyun kendisi kokusunu bulur ve hep oraya tuvaletini yapar.

temizmama'dan da mamaları alırsanız kedinin aylık bakımı 50-70 civarı tutar diye tahmin ediyorum aşıyı hesaba katmadım, yılda bir veya iki defa aşı yapılıyor sanırım.
  • mezarkabul  (08.05.17 00:19:32) 
Belediye veterineri kuduz aşısını ücretsiz yapıyor. Ben sokakta farklı kedi gördüğümde hep belediye veterinerine götürür muayene ettiririm kuduz aşısını yaptırırım piresi varsa ona uygun bir ilaç sürer vs şu ana kadar ücret ödemedim.

Tabi belediye veterineri her aşıyı yapmıyor tanıdığı başka bir veterinere yönlendiriyor parazit aşılarını ücret ödeyerek yaptırıyorsunuz.
  • jazzabel  (08.05.17 00:32:45) 
Cok kolay, hic korkmayin alin. Tuvalete bir gunde alisir.kum kabi ve kum alacaksiniz. Asilar da kimisi 50 kimisi de 30 lira. Baslarda biraz sık asi yapilir. Senelik asilardir bunlar, onlar bitince azalir. Bir de mama koyacaksiniz hic bir kulfeti olmayan hayanlar. Ben de buradan sormustum siz gibi ve sokaktan aldim. Suan hatta iki kedi oldu evde :)


  • veritaslibertas  (08.05.17 01:26:07) 
Ayrı bir duyuru açmak yerine ben de nasiplenerek arkadaşlara bi soru sorayım (formatı viran etmiyoruzdur umarım)

Köyde amcamın dişi bir kedi vardı bu doğurmuş 3 tane. Bize karşı hayvanları pek korumuyor sürekli sevdiğimizden ama sürekli yanlarında. Bunlardan birini 1,5 aylıkken alsam mı diyorum yada zaten köy hayatında karışan eden olmaz mutlu mesut ailece yaşasalar mı diyorum ?
  • Euxinos007  (08.05.17 01:36:22) 
@Euxinos007 kedi beslemek çok farklı bir deneyim. bence alın.


  • Goldstein  (08.05.17 01:47:57 ~ 03:13:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.