[]

doğa için çal olayları

8. ye rastgeldeim bugün.

yoksa reklam geliri için çal'a mı dönüştü?


 
saçma sapan bişi ya, ha müzik yapsınlar falan eyvallahta, her ünlünün 10 saniye bir şeyler söylemesi hiç teşvik edici, doğayı daha güzel bir hale getirecek bi olay değil, show yapıyorlar sadece


  • purple rain  (07.05.17 21:53:13) 
ben bu bölümünü hiç beğenmedim valla. normalde çok seviyordum ve heyecanla bekliyordum. bu biraz zorlama olmuş. bence de artık farklı bir şeye dönüştü.


  • matilda  (07.05.17 21:54:46) 
Ben klipte reklam göremedim. Tuvana Türkay hanım çok başarılı biri bence. Devam etmeli bu çalışmalar.


  • dissendium  (07.05.17 22:08:02) 
ben baştan beri ne işe yaradığını anlamadım. bu tür sosyal sorumluluk şeylerinin hiçbir amaca hizmet ettiğini sanmıyorum.


  • doxanikee  (07.05.17 22:32:27) 
konuya neden bu kadar takıldınız anlamadım.

projenin amacı doğayı müzikle kurtarmak değil zaten. amaç farkındalığı arttırmak.
birisi çıkıp video yayınlasa "doğayı kirletmeyin, çevreyi temiz tutun, bak şu hayvan türünün nesli tükeniyor" vs. demesini izler misiniz, izlemezsiniz?

Çünkü zaten bazı şeylerin farkında olduğunuzu biliyorsunuz belki elinizden geldiğince çevreyi korumaya çalışıyorsunuz, belki çevre örgütlerine bağış yapıyorsunuz ama gün sonunda tekrar tekrar aynı şeyleri duymak sıkıcı oluyor.

bilgilendirme yapan greenpeace çalışanlarından nefret edilmesi de aslında bu yüzden.

sonuç olarak doğa için çal, müzikle birlikte bir farkındalık yaratıyor, söyleyenler, çalanlar doğa ortamında bunu icra ettikleri için türkiye'nin dört bir yanından doğa manzaralı bir görüntü ve güzel seslerle aslında size doğa sevgisini, çevre koruma içgüdüsünü aşılamaya çalışıyorlar.

önsöz'ü okumanızda fayda var.

www.dogaicincal.com

eksisozluk.com
  • ocanal  (07.05.17 22:44:59 ~ 22:46:02) 
1 sarkiyla dunyayi degistirdiklerini saniyorlar. ulan 1 sarki. hani album olsa gam yemicem.


  • mayeskuel  (07.05.17 23:06:14) 
Ne kadar sığ yorumlar yapılmış, hayret. @ocanal aciklamis zaten.
Valla tuhafsiniz.

  • veritaslibertas  (08.05.17 01:10:11) 
Çok ciddi bir reklam geliri sağladıklarını düşünmüyorum.
Müzikal anlamda ise sonuncusu diğer hepsine nazaran en kötü olanı aralarında.
@ocanal +1
  • Euxinos007  (08.05.17 01:41:49) 
ben şu ana kadar ki tüm videolarını beğendim açıkçası, hepsini de büyük ilgiyle bekledim ve çıkınca mutlu oluyorum. en sevdiğim de 4. video, cahit berkay müzikleri olan

ünlü kişilerin olmasını yadırgamıyorum aksine keşke daha fazla ünlü olsa, bunu reklam olarak görmedim hiç o yüzden soruyu sorarken reklam olarak onu kastettiğinizi anlamamıştım alttaki yorumlardan anladım, tuvana türkay kim tanımıyorum ayrıca

bu arada ben olaya şarkı olarak bakıyorum sadece niye illa dünyayı kurtarmak amaçlarıymış gibi davranıyorsunuz? bu arkadaşlar bir sosyal sorumluluk projesindeler ve kendi aralarında böyle çalışmalar yapıyorlar ben de o çalışmaları beğenerek izliyorum, zaten doğaya yardım ediyorlardır mutlaka, yani bu videolardan gelen parayla ne fayda veriyorlar falan diye de hiç düşünmemiştim şu ana kadar. olayın amacı da o değil bence, amaç bilinci artırmak, türkiyede bu mantık hiç anlaşılmıyor. 3 yıl önce ice bucket challange meşhur olduğunda da olay türkiye'ye geldiğinde bizim millet "ulan zengin insanlar 10 bin dolar vermemek için buzlu kova döküyolar vay anasını" falan diyolardı, acayip uyuz oluyordum. zaten çoğu challenge'ın yanında para veriyordu ama onun yanısıra als diye bi hastalık olduğunu tüm dünya öğrenmiş oldu bu sayede, bizde bu mantık oturamadı bi türlü
  • nundu  (08.05.17 01:43:18) 
Sadece burada yazılanlar bu ülkenin neden sıradan bir ortadoğu ülkesi olmaktan kurtulamayacağını açıklamaya yetiyor. Bu ülkenin insanı iyi bir şey yapanı gördü mü hemen aşağı çekmeye, değersizleştirmeye çalışır. Varsayalım ki doğaya hiçbir bir katkıları olmamış olsun, müzik işte, dinle, ya da dinleme, kimse zorla dinletmiyor, para da vermedin, derdin nedir?


  • mikro patlama  (08.05.17 02:01:42) 
evet sizin gibiler yuzunden ortadogu ulkesiyiz. herkesin kendiniz gibi romantik olmasini istiyorsaniz. olmayinca da ortadogulu, sig diye yaftaliyorsunuz.


  • mayeskuel  (08.05.17 18:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.