[]

Dambıl seti fiyatlarındaki farkların sebebi?

Merhaba bodybuild'ciler, merhaba fitness tutkunları, merhaba crossfit üstadları.

Dambıl seti almak niyetiyle internet sitelerinde fink atarken şöyle bir durumla karşı karşıya geldim.

Aşağıda yer alan dambıl seti 140tl.
(git: www.decathlon.com.tr)

Bu ise 49tl.
(git: www.hepsiburada.com)

Sorum şu, farkı oluşturan şey tek başına çanta olmayacağına göre, yukarıdaki domyos marka dambıl setini daha kaliteli yapan şey ne olabilir? Bir dambılın daha kaliteli olması neyi değiştirir? Sonuçta dambılın barları dışında pek bi işim olmayacak bunlarla?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

 
Döküm olduğu için pahalı. Diğeri zamanla dağılacak. Parçaları sağa sola gidecek.

İndir kaldırda ses gelecek ucuzdan. Yere bırakınca ezilecek. Kısa ömürlü olacak.

Çok pahalı gelmeyecekse dökümü alacaksın ve bir daha dert etmeyeceksin.
  • bir ileti paylastim  (07.05.17 20:51:15) 
Birisi demir (pahalı olan), diğeri plastik. Boyutları da aynı değildir plastikte aynı ağırlığa ulaşmak için yoğunluk daha düşük olduğundan daha büyük yapmak zorunda kalmışlardır. O boyutlar da dengesizlik yaratabilir bilemiyorum.


  • ekaterina  (07.05.17 20:52:42) 
49 luktan bende var. bi sıkıntısını görmedim. ha boyutları biraz büyük. 10 kg olan dambıl büyüklüğü 20 kg kaldırıyomuşum gibi. yeniden tercih etsem dökümü tercih ederim ama aynı fiyatta olsaydı. bu fiyatlarla 90 liraya hiç değmez. o 90 liraya git muz az kuruyemiş al badem al daha faydalı.


  • error522  (07.05.17 20:58:23) 
@error522 inanılmaz kararsız kaldım şimdi. :)


  • krater  (07.05.17 20:59:16) 
Hocam plastik olan kuzende vardı o sıkıştırmada kullanılan gereçler gevşeyip duruyordu haberin olsun


  • Take it away honey  (07.05.17 21:10:04) 
o 50 liralık olan delta bende var. 3 yıldır falan sanırım kullanıyorum hiç gevşeme dağılma olmadı.
elinde kaldırıp indireceksin darbe almayacak, suya girmeyecek, ısıya maruz kalmayacak.
profesyonel bir şey aramıyorsan bence 50 liralık olandan al kullan, al kullan...
evladiyelik... al gitsin.
  • attirmayin makedonun kafasini  (07.05.17 21:18:42) 
vinyl kaplı kum ağırlık alırsan -50 lira olan- işin tamamen şansa kalıyor. üstteki arkadaşın yazdığı gibi dikkatli kullanman gerekiyor. ancak kargo esnasında kutunun içinde sağa sola çok çarparak gelirse eline ulaştığında bile tıpasını patlamış olarak bulabilirsin (arkadaşımda vardı göğüs çalışırken kafama kumlar dökülüyor diyordu)

döküm ağırlıklar vinyl kaplı kum ağırlıklara göre çok daha dayanıklıdır. kum gibi bütünlüğü bozulacak şekilde dökülmez ama, aslında o da dökülür. halıya parkeye temas ettikçe nokta nokta döküldüğünü farkedeceksiniz. ayrıca belli bir süreden sonra koku da yapıyor döküm ağırlıklar.

krom kaplamalı ağırlıklar, dökümün üstünün kromla kaplanması sonucu elde ediliyorç ev şartları için ilk ikisinden daha uygundur. halıyla yerle temas ettiği bölümler krom kaplıdır, kesinlikle dökülmez pürüzsüzdür. ancak krom kaplamalı ağırlıkların da bütün yüzeyi tamamen krom değildir. döküm demirin gözüktüğü ufak alanları vardır. buralar elle temas ettiğinde falan 1-2 nokta arada sırada elinize bulaşabilir.

ev için en uygunu demir üstü vinyl kaplamalı ağırlıklardır. ancak bunlar diğerlerine göre hem çok pahalıdır hem de az bulunurlar.

pahalıdan ucuza->> vinyl demir > krom > döküm> vinyl kum

döküm demiri koli bandıyla saranlar falan vardı ama araştırabilirsiniz :))
  • makbur  (07.05.17 23:37:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.