[]

Yurtdışına arsa ederini nasıl çıkarırız? Para gönderme / uçakla götürme / ?

Ablam yurtdışında yaşıyor. Ona ait bir arsayı vekaleten satacağız. 140.000 civarı bir ederi var. Bu parayı kendisine en az kayıpla nasıl ulaştırırız?

1. Uçakla giderken götürmek riskli mi, gümrüğe tabi oluyor galiba?
2. Western Union / Swift çok kesinti yapar gibi geldi bana. Yüzde hesabı mı komisyon alıyorlar?
3. Payoneer hesabım ve kartım var. Bir faydası olur mu?
4. Bu kadar para yurtiçi hesaptan hesaba havale ya da eft yapılır mı? Kesintisi ne olur? Hadi şubeden çektik şubeye yatırdık diyelim. Banka kartıyla yurtdışında günlere dağıtarak çekmek mümkün olur mu? Kesinti ne kadar olur?

Aklıma bi tek bunlar geldi. Sizin öneriniz var mı?

 
Bankadan bankaya yolla. En guvenlisi o. En ucuzu da ttansferwise ama bilmiyorum hic kullanmadim. O kadar nakit ucakta tasinmaz ve ayrica buyuk ihtimalle yaninda sokamaZsin zaten o kadar parayi.


  • baldur2  (04.05.17 23:45:46) 
swift yap çok kesinti yapmaz. ne kadar yapacağını online bankacılıkta görürsün, son aşamada masrafı gösterir. çok ise onaylamazsın.
ancak bu para ablanın hesabına geçince banka sorar, bu parayı nasıl kazandın der. gelir vergisi olarak beyan etmesi gerekir, ordan da vergi gelebilir.

  • sttc  (04.05.17 23:57:26) 
bankadan swift yap, o kadar yüksek olmuyor. Üstünde götüremezsin gümrükte öpülme tehlikesi var.


  • yakuza123  (04.05.17 23:58:45) 
hocam ülkeden ülkeye değişiyor.
biz ingilterede yaşıyoruz, buraya swift ile parayı 20 - 30 pound komisyonla turkıyeden almak mumkun.

bence hangi ülke ise o ülkede yaşayanların facebook grubuna dahil olup sorun, çok güzel fikirler çıkacaktır.
  • tavukbanalop  (04.05.17 23:59:43) 
1-uçakla götüremezsin. o kadar nakit çıkmaz. el koyarlar ve anlaşılana kadar kaynağı geri alamazsın.
2- west. un. üst limiti var ve oldukça düşük. atıyorum 5 bin usd.
3-yurtiçi hesaptan hesaba havale ve eft olur fakat masraflı olur, çek yatır yapıp elde taşımak daha ucuz.
4- yurt dışından bölerek kartla çekmek en pahalı yöntem olur.

cevap; halihazırda çalıştığınız bankaya gidip parayı nakit olarak getireceğinizi ve vadesiz hesapta 1 hafta tutmanız karşılığında yurtdışındaki hesaba ücretsiz göndermelerini istediğinizi söyleyin. bu süre üzeriinden pazarlık yapın 10 günü geçmemeye çalışın.

ek cevap. güvendiğiniz ve işi bilen birisi varsa, en temizi bitcoin olarak göndermek :) en bedavası bu. kazançlı bile çıkabilirsiniz :)
  • karlmarx  (05.05.17 00:42:15 ~ 00:44:00) 
hocam 140 bin dediğin 35 bin eur. komple 500lük kupür yaptırsan 70 tane ediyor. koy cebine git kimse bakmaz bile.


  • cekilmis gayfe  (05.05.17 01:08:45) 
1000 Frank yaptırsan 39 tane kağıt para yapar ama 10.000 Euro olması lazım sınırın, yakalanırsan el koyarlar.


  • Lim5  (05.05.17 01:53:30) 
10000€ ustunu ulkeye getiremezsiniz. Getirirseniz deklare etmeniz lazim, onun icin de satis belgesinin cevirisini filan isteyebilirler.

Bankadan bankaya yollamak uygun ama ablanizin vergi olaylariyla ilgili bilgisi olmasi lazim, mesela avusturyada yillik 50000€ya kadar 1.derece yakinlardan para geldiyse deklare etmeye bile gerek yok ama ustuyse maliye bakanligina o paranin nerden geldigine dair ucretsiz deklare yapmasi lazim falan filan.
  • kuehles blondes  (05.05.17 06:39:35) 
Yaşadığı ülkenin yalasarını iyi biliyodur eğer swift yaparsanız güzel bi vergi alabilirler o para üzerinden ona göre yollayın.
Ben vergi ödememek için türk hesabımı kulşanıyorum euro çekerken 10 tl masrafı oluyor enpra kuru bire bir çeviriyor.

Banka hesabıma yatırmıyorumda kontrol ettikleri için cebimde taşıyorum evde bırakıyorum vs.
Ayrıca birisi aracılığı ile borç başlığı adı altında yollanınca vergiye girmiyormuş. Bunu da yeni öğrendim.
  • England  (05.05.17 09:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.