[]

Yurtdisindayken Shengen'e basvurmak (Oturma izinsizken)

Sevgili suserler;

Iki ayagim bi pabuca girdi. Yillik iznimde avrupa'ya giteyi planliyordum bir dugun sebebiyle. Sirketim de beni Misir'a yolluyor. Sikinti su, misir vizem cikti, sirket git hemen diyor. izne de 15 haziranda cikacaktim. ama 22 hazirana kadar Misir'da kal diyor sirket. Neyse benim hali hazirdaki shengen'im 21 haziranda bitecek. Zaten yenileyecektim gitmeden shengen'i (Dugun 24 haziranda cunku). Misir vizesini 30 mayisa kadar aldigimdan geri geldigimde basvururum hemen giderim diyordum ki dedigim gibi 22 Hazirana kadar misir'da kalmam gerekiyor artik. Yani vize alacak vaktim kalmadi.

Nisanlim Polonyali oldugundan, shengenimi de hep Polonya'dan aldigimdan uzun sureli shengen cikiyor artik, hem seriyi bozmak istemedigimden hem de zaten polonya'ya gidip nisanlimla birlikte ispanya'daki dugune gitcegimden yine Polonya shengenine basvuracaktim.

Simdi boyle bir sikinti varken, ben Misir'da shengen'e basvurabilir miyim oradaki Polonya konsoloslugunda. Turistik vize ile gidiyorum Misir'a yani oturma izni olmayacak. Bu durum daha once Kuveyt'te de basima gelmisti, oradaki Polonya konsoloslugunu aradigimda Kuveyt'te oturma iznim olmadigindan islem yapamayacaklarini soylemislerdi (Daha sonra turkiye'ye erken donup vize almistim).

Bu tur bir durumda hic vize alan var mi daha once. Herhangi bir sonuc alabilir miyim? Hani zor durumda oldugumu anlatsam falan, insiyatifleri oluyor mu konsoloslukalrin boyle. Yoksa teknik olarak tamamen imkansiz mi?

Cok tesekkurler.

 
Teknik olarak imkansız durum yoktur ancak olağanüstü durumlar harici vize alabileceğini sanmıyorum.


  • cakabo  (04.05.17 17:53:55) 
ben bu kısmı anlamadım

"Misir vizesini 30 mayisa kadar aldigimdan geri gerldigimde basvururum hemen giderim diyordum ki dedigim gibi 22 ahzirana kadar misir'da kalmam gerekiyor artik."

Mısır vizesi 30 Mayısa kadar mı 22 hazirana kadar mı?
  • senolll  (04.05.17 18:04:27) 
misira gitmeden vizeye basvurun? ya da ikinci pasaport cikartin biriyle vizeye basvurun biriyle seyahate gidin pasaportu adiniza biri alip gondersin vs.
edit: ayrica ben de misira ne zaman gidiliyor vize ne zamana kadar anlamadim.

  • kassiopeia  (04.05.17 18:06:53 ~ 18:07:30) 
ben de bir soru sıkıştırmak istiyorum araya, oturma izni olursa vizeye başvurabiliyor muyuz yani?


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (04.05.17 18:11:07 ~ 18:11:41) 
oturma izni olmadigindan dolayi vizeye basvuramayabilirsiniz.

ogrenci vizesi veya oturma izniniz olsaydi basvurabilirdiniz ama. mesela benim bi arkadasim polonya'da iken ingiltere vizesine basvurabilmisti ogrenci durumunda.

@kassiopeia - ikinci pasaportu cikartinca birincisini delip geciyorlar. en azindan benim pasaporta oyle yaptilar.
  • allanpoe  (04.05.17 18:12:07) 
@Senoil, vizeyi oradayken uzatabilme sanslari varmis bizim firmanin misir subesinin. Yani ben oradayken vizemin suresini uzatacaklar.


  • harrage  (04.05.17 18:17:10) 
@allanpoe

hayir, iki pasaportum var, ikisi de gecerli. yasal olarak her vatandasin iki pasaport hakki var.
birinin suresi dolmasi, iptal edilmesi vs. degil bu. gidip, bir pasaportum var, ikincisini istiyorum, cunku is adamiyim/kadiniyim, bir vizeye basvurmusken seyahate gitmem gerekiyor ya da iran vizesini goren bir ulke vize vermiyor vs. diyorsunuz. ikinci pasaport cikartiliyor.
  • kassiopeia  (04.05.17 18:17:28) 
Ikinci pasaport bu yuzden var zaten, gitmeden ikinci pasaportla basvurmak en mantiklisi bence.


  • evrim halkasi  (04.05.17 18:35:02) 
nö nö nö asla olmaz. oturum izni şart. çift pasaport olursa gitmeden başvurursun.


  • cekilmis gayfe  (04.05.17 20:14:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.