[]

Üst kattan su gelmesi

Merhabalar.

Üst kattan su alan bir tuvaletimiz ve ilgisiz para harcamak istemeyen bir üst komşumuz var.

Yasal yollara başvurmak istiyorum.

Yasal olarak ne yapabilirim?

 
komşunuzun para harcamasına gerek olmayabilir. bizim de tuvaletin tavanından baya yerleri göl edecek kadar su damlıyordu. yeni yapılmıştı apartman, biz de yeni taşınmıştık o zaman. apartmanın inşaatında çalışan ustabaşını çağırdık. adam bizim tuvalete şöyle bir göz ucuyla baktı, "heee" dedi, sonra üst kata çıktı. 5 dakika sonra geldi, "hallettim abla" diyip gitti. gerçekten de halletmiş.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (04.05.17 13:03:47) 
sigortanız varsa yaptırın faturasını üst komşunuza yollarlar.


  • eeb  (04.05.17 13:07:40) 
kim ev sahibi kim kiracı bilmiyorum ama siz kiradaysanız kendi ev sahibinizi arayın. o görüşsün.

hem siz hem üst kat ev sahibi ise "usta gelip baktı şu kadar lira, ya siz kendi ustanızı getirip yaptırırsınız ya da ben yaptırıyorum size fatura ettiriyorum" diyin. bunu yaparken de tespit de yaptırın hatanın yukardan kaynaklı olduğunu. kuru inat bi adamsa bu işlemler noter huzurunda yapılır. uzlaşma durumu ve inada göre hareket edin.
  • hosein  (04.05.17 13:19:28) 
ikimiz de ev sahibiyiz, bina zaten su akması olarak problemli yaşamayan daire yok gibi. ama herkes kendi arasında hallediyor. bizim komşu yanaşmıyor.

2 banyo var. birinden benzer olay oldu, sigortadan para aldık, herşeyi ile ben uğraşarak yaptırdım. sigorta ona fatura etmedi.

diğer banyodan başladı bu kez, mütahit ustası beceremiyor. tuvalet taşı değişmeli ama adam para harcamak istemiyor.

ben zabıta çağırıp, noterden ihtar mı göndermeliyim?
  • mert adam  (04.05.17 13:37:21) 
bence önce,
mahkemeye vericem, kazanmana imkan yok, mahkeme - bilirkişi - avukat masrafları da sana yüklenir, de.

mahkemeyi duyunca gözü korkması lazım.
gerci bizim mahkemeler de haksızı değil haklıyı korkutur ya neyse.

ya da direkt noterden ihtar cek. mahkemede de işine yarar. ama 100 tl civarı parana malolabilir.
  • supermatik  (04.05.17 13:46:55 ~ 13:50:34) 
Şuan onu deniyorum aslında.

Yasal yollara başvurucam. Daha seni aramam noterden ihtarname çekicem dedim.

Bakalım.

Teşekkür ederim cevap yazan herkese.
  • mert adam  (04.05.17 13:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.