[]

Koreliler neden japonya ve çin'i kardeş ülke olarak görmüyorlar?

Ya bunlar aynı toprağın aynı ırkın insanı değil mi?

şu videoda adamlar üstüne basa basa çin ve japonya bizim kardeş ülkemiz değil, türkiye kardeş demişler ne alaka ise;

www.youtube.com

 
türkiyeyi sevmelerinin nedeni: kore savaşı

diğerlerini sevmeme nedenleri: 1 ve 2. dünya savaşı sırasındaki işgal ve yayılmacı politikaları
  • halanne  (04.05.17 12:51:24 ~ 12:53:21) 
Irk baska siyasi dinamikler baska.


  • stavro  (04.05.17 12:52:59) 
Türkler neden ermeni ya da yunanlıları sevmiyorsa o yüzden. Japonya -yanlış olmasın-1950 ler öncesi kore'yi sömürmüştür. Koreliler çok fazla yıkım,savaş ve fakirlik görmüşlerdir. Sanayileşme sürecine bizimle başlayıp bizden geri olmasına rağmen şu an bizden fersah fersah ileridedir. Azimli başarılı bir ülkedir. Bir de japonlar ve çinlilere göre daha sevimli bir millet oldukları su götürmez bir gerçektir.


  • formalite  (04.05.17 12:54:02) 
Japonya Kore'nin üzerinden çok ağır geçti tarihte, aynı şekilde Çin'in de üstünden geçti. Sonra komünizm emperyalizm falan derken Çin'le G. Kore'nin de arası açıldı.


  • whoosie  (04.05.17 12:54:08) 
ahaha türk kızları bunlara ilgi mi gösteriyormuş diyordum ki
geçenlerde bir kızın hyun jae hayranıyım falan dediğini hatırladım.
o herif buymuş demek. vay anasını neler dönmüş serhat ya.
  • supermatik  (04.05.17 13:01:36) 
kore'de okuyup japon bi firmaya girdi diye arkadaşları tarafından dışlananları gördü bu gözler. sebebine gelince de japonya ve çin'in yayılmacı politikaları ve siyaset diyebiliriz. nasıl türkiye yunanistan başta olmak üzere birçok ülkeyi sevmiyorsa burada da aynı şey geçerli aslında. sıradan bir yunanla kanka olmak için sadece 5 dk'ya ihtiyacınız olur. sonrası gelsin raki, gitsin cacıki şeklinde enseye şaplak moduna geçersiniz.


  • hosein  (04.05.17 13:13:51) 
komşu milletler genelde birbirini sevmezler
uzak milletler genelde birbirlerine sempati duyarlar.

  • wilhelmwasmuss  (04.05.17 14:30:31) 
bi ara kore dizisi izlemiştim oradan hatırlıyorum. bir dönem japonlar koreyi işgal etmiş. tarihten kaynaklanan husumetleri var yani.


  • cabiday  (04.05.17 14:58:54) 
biz de ermenilerle, rumlarla, yunanlarla aynı toprağın, aynı ırkın insanıyız? adamlarla bin yıl bir arada yaşamışız, senin mantığına göre bunları sevmemiz gerek ama sevmiyoruz; neden acaba??


  • scars dont fade  (04.05.17 15:07:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.