[]

2.79 not ortalamasıyla akademisyen olunur mu?

bir arkadaşım için soruyorum. kendisi akademisyen olmak istiyor ama not ortalaması düşük. okuduğu bölümü sonradan sevmeye başlamış ve bu alana baya ilgi duyuyor. mümkün mü bu durumda?




 
kendini hocalara kanıtlaması gerekiyor. okul dışında alanıyla ilgili bir şeyler yapmış olması lazım.


  • la rana  (03.05.17 00:27:07) 
yüksek lisans yapıp ortalamasını orada yükseltsin. ha, bu şekilde de mümkün ama böyle daha garanti. benim bir tanıdığım lisansı 2.30'lu bir ortalamayla bitirip yüksek lisansta ortalamasını üç küsürlere çekmişti. ondan sonra bir okulun araştırma görevlisi kadrosuna başvurdu, kabul edildi.


  • loveless  (03.05.17 00:32:50) 
2.75 le oldum, tşkler.


  • ekaterina  (03.05.17 00:51:37) 
fen bilimleri ya da muhendislik mezunuysa olabilir.

akademisyen olmak icin, kisinin kendine guvenmesi lazim, tek basina bagimsiz calisabilmesi kisinin.
  • ubi dubium ibi libertas  (03.05.17 08:34:33) 
Mümkün


  • mutlusismankedi2015  (03.05.17 11:18:16) 
olur. tabii ne şartlar önemli. ama not ortalaması yüzde 10 ila taş çatladı 20 arasında etkili bu da çok aşırı bir şey değil. ales, yabancı dil bunları olabildiğince yüksek tutsun. bir de bilim sınavı çok önemli ve mülakat.
fen bilimlerinde ortalamalar sosyal bilimlere göre bir parça daha düşük olsa da, sosyal bilimlerden de kabul alabilir pek tabii ki.

  • limoncello  (03.05.17 12:14:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.