[]

ev kredisi ödeyenlere bir soru sormak istiyorum.

diyelim ki taksitlerinizi hep zamanında ödüyorsunuz.
1. ileriye dönük taksit ödenebiliyor mu? örneğin bu ayınkini yatırırken haziran ayının taksidini de yatırabiliyor musunuz?
2. eğer ödenebiliyorsa; ileriye dönük birden fazla ayın taksitlerini yatırmak istediğinizde bu süre genel borç bitim tarihinizden düşüyor ve hala bir sonraki ayın taksidini yatırmak mı gerekiyor, yoksa kaç aylık yatırdıysanız o kadar sürelik bir borç arası mı veriliyor?


 
Bildiğim kadarıyla fazla yatırdığın para kredi hesabında kalır, o ay geldiğinde otomatik o hesaptan çekilir.
Ama kesin bilgi demiyorum, bildiğim kadarıyla cevapladım.

  • uzunuzunilgi  (03.05.17 00:07:40) 
Ara ödeme yapabilirsin ama tek ay şeklinde olmaz. 20-25 bin ödersin tekrar yapılanabilir. Bir sonraki ayı sen hesaba atsan bile banka onu çekmez, günü gelince bakiye bakar bulursa alır.


  • rhan  (03.05.17 00:07:42) 
sondan geriye geliyor diye biliyorum.

aralıkta bitecekti fakat siz bir ay fazla ödediniz bu sefer aralık yerine kasımda biter.

bankacı arkadaşlar doğru cevabı verebilirler.
  • blue eyes white dragon  (03.05.17 00:07:45) 
basit düşünün
120 tl kredi
12 ay eşit taksit

1. ay 10 tl
2. ay 10 tl
3. ay 10 tl
....

1. ay ı ve 2. ayı aynı anda ödeyeblirsiniz.
3. ayın taksitini de 3. aya gelince ödersiniz.
1 ve 2 'yi tek ayda ödediniz diye, taksit devam eder ve diğer ay da bir taksit ödemek zorunda kalmazsınız.
siz zaten 2. ayı da 1 de ödemişsiniz.
2. ay ödemesiz geçer.
3. ayın taksitini yine aynı gün yatırırsınız.
  • neo  (03.05.17 00:11:32) 
ev kredisi ihtiyac kredisi gibi degildir.
1.hayir.
2.kredi alirken, balon odeme,ara odeme gibi tanim yapmadiysan. odeyecegin miktari banka subesine soyluyorsun %2 cezasini kesip kalani ana paradan dusuyor ve istersen yeni bir odeme plani yapiliyor. Bu odeme olayi bazi sozlesmelerde yilda en fazla 2 defa der, kiminde 1, kiminde sinir yok der.
  • 1917  (03.05.17 00:24:26) 
BU ev kredisinde riskli birşey

Ev kredisi çekerken üzerine basa basa söylemişti erken ödemeyin krediniz bozulabilir diye

İnternet şubesinden günlük takip edebildiğim için bi ay erken ödemiştim. 15-20 kira faiz avantajı oldu. Bir sonraki ay ödemeden geçti. Ama sözleşmeyi incelediğimden erken ödeme ya da toplu ödemede ihlal sayılıp kredi planı bozulabilir diyordu. Yani banka baştan varsaydığı faiz gelirinden olursa bu kaybı size başka yerden yansıtabilir
  • efruz  (03.05.17 00:37:45) 
ama erken ödeme, banka için çok daha iyi bir şey değil mi? neden bizim aleyhimize veya onların aleyhine oluyor?


  • m e b  (03.05.17 00:46:36) 
2 taksitten fazla erken ödemeye izin vermez sistem, yok 2 taksitten fazla erken ödeme yaparsanız kredinizi banka yapılandırabilir ve yapılandırma bedeli tahsil edebilir. bu husus sözleşmenizde yazar. Konut kredisi bazı vergisel avantajlar getirdiği için normal kredi gibi erken kapama, sözleşme şartlarının dışında gerçekleştirilemez, genelde yapılandırma bedeli vardır.

Bu arada dediğinizin aksine erken ödemeniz bankaya kardan çok zarar doğurur, bankanın en sevdiği kredi müşterisi, kredisini MAKUL seviyede geciktirerek ödeyerek ilave faiz kazandıran müşteridir :)
  • koskoca kirpi  (03.05.17 00:55:31) 
Bankaya dezavantaj. Banka sana 100 lira veriyır. Senden 150 tl alacak. 50 tl gelir hesaplayıp belki o geliri fon aracılığıyla başkasına satıyor. Sen erken ödeyince o geliri olmayacak.


  • efruz  (03.05.17 01:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.