[]

ev arkadaşı ile kalınan evden ayrılma

Ağustos gibi ev arkadaşım ile kaldığım evden ayrılacağım. 6 senedir burada yaşıyoruz. kontrat ikimizin de üstüne, ev sahibi almanya'da ve bu durumlarla avukatları ilgileniyor. iyi birisi, şu güne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. ben evden ayrıldıktan sonra ev arkadaşım burada yaşamaya devam edecek. şimdi ben şu sıralar avukatı arayıp haber vereyim diyorum, bunun dışında yapmam gereken bir şey var mı?

bir de ev arkadaşım ile çözmem gereken depozito meselesi var. evi 2011 yılında tutarken 400+400 toplam 800 lira depozito vermiştik. doğalgaz ve suyu onun üzerine, elektriği benim üzerime yapmıştık. elektrik ve su önemli değil ve birbirini karşılar ama, doğalgaza az buz bir depozito verilmiyor. şimdi ben çıkarken depozitolardan payıma düşeni istesem ayıp olur gibi hissediyorum. ama olmaz değil mi? usulü nedir bunun?


 
2. soruna cevap olarak; usulü depozitoyu istemektir zaten o da yerine birini bulunca depozito isteyecektir diye düşünüyorum yani ondan aldığını verecek sana bir nevi


  • Tam1Hi0n3  (02.05.17 18:40:52) 
evin depozitosunu arkadaşının alması için evi boyatması gerekir. bu boyatma işini de günümüzde 800'e yapamazsınız. en iyisi depozitoyu ikiniz de unutun.

ikinci olarak doğalgaz depozitosunu isteyebilirsin, bunda ayıp bişey yok. üçüne ödenen depozitoları hesaplayıp kendi payına düşeni bul, ona göre para iste ya da öde.
  • hosein  (02.05.17 18:56:05) 
@hosein evi tuttuğumuzda boyası yapılmamıştı?


  • gmzo  (02.05.17 19:03:39) 
@gmzo boyayı da siz yaptıysanız ya da aman boşver öğrenci evi ne gereği var boyanın dediyseniz istemen mantıklı tabii ki.


  • hosein  (02.05.17 19:23:03) 
Depozitoların yarısı senin yarısı onun


  • mutlusismankedi2015  (02.05.17 19:27:41) 
Neden istememen gerektigini dusundugunu anlamadim ben. Evden ayrilirken zamaninda odedigin depozitodan hakkin olani alirsin yani usúl budur.


  • aquarium  (02.05.17 19:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.