[]

çiçekliğe yumurtlayan kumru

dün saat 12 gibi penceremin önündeki saksıya kumru kondu.kondu demek yanlış yerleşti baya,5-6 saat sonra baktığımda hala orda duruyodu,acaba yaralı vs. flan diye elimi uzattım kanadıyla yerinden kalkmadan saldırdı bana ben de tamam sen takıl diyerek bıraktım oyle.bu sabah uyanınca böyle bir manzarayla karşılaştım ama kumru yok ortalarda.ne olcak ki bu.nasil korurum bunu bişey yapmam gerekir mi yoksa kumru yemek aramaya flan mi gitmiştir.

1.i.hizliresim.com


2.i.hizliresim.com

 
birak kalsin yumurta eger bir muddet gelmezse kacmistir. yoksa yemek icin gitmistir saga sola eger gelirse yiyecek biseyler koy camin orayada yesin hayvan.


  • England  (02.05.17 17:52:43) 
Bunları barındırmayın inşallah gelmez, gelirse yumurtayı alıp kuş görürken başka bi yere koyun, yapamazsanız da yavru doğunca kovun ikisini de çok pis kokuyor yuvaları, o çiçeği atmak zorunda kalacaksın gibi büyük ihtimalle ayrıca yaz geliyor cam açamazsın. İnsan üzülüyor da biz üzüldük başımıza bunlar geldi. Balkona çıkamadık bütün yaz kuş üstümüze pike yapıyodu.


  • ekaterina  (02.05.17 18:14:55) 
@ekaterina'nın dediği şeyleri yapmazsın umarım. kokuyor diye hayvanı kovmak nedir arkadaş? siz nasıl bir çevrede büyüdünüz?


  • cekilmis gayfe  (02.05.17 19:53:21) 
yok kovmak gibi bir planım yok.biraz ceviz + bulgur verdim cevizleri yemiş bulgurlar duruyo.başka ne verebilirim yemesi için.bi de bu yumurta baya açıkta duruyo normal mi bu?kendi kendine çalı çırpı koymus etrafında ama hava soğunca ne olcak aksam.


  • valkin rockefeller  (02.05.17 20:12:28) 
ceviz mi? fazla lüks olmuş :)
ekmek ver işte küçük küçük parçala. pilav artığı olursa ver. çiğ bulgur değil de pişmiş bulgur yiyollar galiba.

  • cekilmis gayfe  (02.05.17 20:17:17) 
kuslara bulgur veya pirinc vermemek gerekiyomus, karninda sisiyormus. onun yerine pismis bezelye ve misir yerler, severler. bir de yemekten cok su icin cikmis olmasi da mumkun.


  • beriberi  (02.05.17 20:21:02) 
@beriberi, pilav artınca koyuyorum camın önüne güvercinler birbirini parçalıyo yemek için :) vermeyek mi bi daha?


  • cekilmis gayfe  (02.05.17 20:22:19) 
@ekaterina 'nın yazdıklarını dehşet içinde okudum. (allahım yarabbim neler var) kumrunun yaptığı pikeden ne olur allasen, akbaba sanki.

kumruya gelince şimdi anne-baba dönüşümlü olarak o yumurtaların üzerinde oturacaklar bir süre, biri yemek aramaya çıkınca diğeri gelip oturacak gibi. sonra da yavruların üstünde oturacaklar aynı şekilde.
kumrulara su, buğday, ufalanmış ekmek verebilirsiniz. bulgur da yerler ama şişirebilir fazla yerse. ben bir de iç ay çekirdeği karıştırıyorum buğdayın içine onu da çok seviyorlar.
çok şanslısınız bence, bebeklerin büyüyüşünü izleyeceksiniz adım adım <3 <3 <3
  • treize  (05.05.17 19:04:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.