[]

çok acil bir excel formülü lazım

c sütununda sayılar var. d sütununda da sayılar var.

c sütunundaki sayılarla d sütunundaki sayıların içinde aynı olanlar var.

istediğim, iki farklı sütundaki aynı olan sayıları tespit edebilmek. aynı sayıların olduğu satırları silmem lazım. ha bir şekilde işaretliyorsa elle silerim ama tespit edebilmek için nasıl bir formül?

örnek: c45 hücresinde 217,36 yazıyor. d86 hücresinde de 217,36 yazıyor. benim 45 ve 86 numaralı satırları (diğer sütunlarıyla birlikte komple) silmem gerekli. bu ikisi de çıkacak yani listeden.

nasıl?

 
küçükten büyüğe sıralamak işine yarar belki? tabi bu fikir geliştirilebilir. e sütununa da =c-d formulu koyarsın.


  • füt  (02.05.17 14:56:17 ~ 14:57:09) 
benim aklıma ilk vlookup ile yapmak geldi ama remove duplicates diye buton varmış zaten:

support.office.com

www.wikihow.com
  • ron dennis  (02.05.17 14:57:12) 
Tespit için COUNTIF (EĞERSAY) formülünü kullanabilirsin.

+COUNTIF($A$1:$A$100;B1)

Bunu C1 hücresine yazarsan A1:A100 aralığında kaç tane B1 değerinden var görebilirsin.
1den fazla olanları listeleyip silebilirsin.
  • cakabo  (02.05.17 15:09:26) 
dosyayı paylaşabilirsen bir bakalım


  • veritaslibertas  (02.05.17 15:24:38) 
yadi.sk

E sütunu kesilen faturalar, D sütunu yapılan ödemeler. birçoğu fatura ve ödeme tutarları aynı. onları tespit edip çıkarmak istiyorum.

fazla ödeme yapılmış, ya da faturası gelip ödeme yapılmamış olanlar var. onları tespit edebilmek için faturası gelen ve ödenenleri çıkarmam lazım.

bir kısmı da; iki tane fatura var, ama toplamı kadar tek ödeme yapılmış. onları elle tespit ederim dert değil.
  • kibritsuyu  (02.05.17 15:33:04) 
e sütununa şunu yazıp aşağı çekiyoruz:
=EĞER(C1=D1;"***";"")

bu formül şunu yapıyor, c ve d'deki değer eşitse e sütunundaki hücreye "***" yazıyor, değilse boş bırakıyor.

daha sonra siz de bu satırları tespit edip siliyorsunuz.

eğer silinecek satır sayısı çoksa onu da anca makroya yapabiliriz sanıyorum.
  • bellbane  (02.05.17 15:41:54) 
yan yana aynı satırda değil ki aynı hücreler. öyle olsa çok kolaydı.


  • kibritsuyu  (02.05.17 15:46:02) 
oto ünsal vinç için mesela 354 liralık iki satır var. siz bu iki satırı da silmek mi istiyorsunuz yoksa birini mi silmek istiyorsunuz? birini silecekseniz, hangisini silmek istiyorsunuz?


  • mahmut29  (02.05.17 15:54:20) 
oto ünsal vinç iki satır var, biri faturası e sütununda. öbürü ödemesi d sütununda. ikisini de silmek istiyorum, oto ünsal vinç'ten fatura alınmışi parası ödenmiş çünkü.

bütün işlemin sonunda geriye e sütununda fauturası alınmış ödenmemişler ve d sütununda ödemesi yapılıp faturası gelmemişler kalacak. ben de tespit edicem.

formülle uğraşana kadar iptidai yollarla (döktürüp tek tek elle karşılaştırmak) hallettim. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • kibritsuyu  (02.05.17 17:07:05 ~ 18:37:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.