[]

Bizde kasa hanim olayi

Mantikli mi?

Cevremde zamaninda erkegin evin tum gelirini esine teslim edio, evin ekonomisini kadinin cevirdigi ailelerin maddi durumu hep iyi. Digerleri de istisnasin ya borc harc icinde, ya da en fazla gunu kurtarmis maddi anlamda ust noktaya gecememis, birikim yapamamis insanlar.

Ben de bir yillik evliyim. Esim de devlet memuru. Evlendigimizden beri maas karti bende. Ben benim maasla da beraber kira, faturalar, krediler falan oderim, alisverislerimizi yapariz, sosyal harcamalar falan derken bir bakiyorum para kalmiyor. Tabii esimin bilmedigi bazi borclar vardi. Onlari da ceviriyordum devamli. Agir stres altindaydim. Bir yildir iki ayakkabi disinda kiyafet bile alamadik. Giyecek bir seyimiz yok.

Neyse bir sekilde borcu harci temizledim. Geliri artirdim. Kafamda esime artik evin ekonomisini sen yonet (ona borcsuz bir ekonomi devretme imkanini saglayinca:D ) diyecektim ki, o bana kendisi gelip soyledi. Ben evden cikarken yanimda para olsun istiyorum, para biriktiremiyoruz sen alisveriste, yemek ismarlamada vs cok eli eciksin, para biriktirmek istitoyorim vs dedi.

Evlenir evlenmez ilk haftada gebe kaldi. Gebelik, dogum vs derken zaten bu isleri dusunmuyordu, simei biraz cocuk da buyudu. İse de basladi. Hem ben de enkazi temizledim. Kendini biraz daha ozgur hissetsin diye bu teklifi ben yapacaktim da onun benden istemesi nedense agirima gitti.

Kasasi hanim olan erkekler var mi burada? Kasasi hanim olanlar iskele babasi mi? Beyler :(

 
"Evlendigimizden beri maas karti bende"
"Tabii esimin bilmedigi bazi borclar vardi"
böyle kafalarda adamlarla nası evleniyor kadınlar anlamıyorum. hem eşinizden gizli saklı iş çeviriyorsunuz hem de kadın çalıştığı maaşı sizin avuçlarınıza bırakıyor akıl alır gibi değil. verin eşinize bir yıl da o yönetsin ekonomiyi bakalım neler olacak. neyse çocuğunuz da olmuş mutluluklar.
  • dedim ben sana  (01.05.17 10:36:34) 
Bilmedigi borclar kumar borcu, pavyon borcu degil. Eksiye dustugumuz zamanlarda olusan borclar. O strese girmesin diye soylemedim. Stresini kendim cektim, sonra da temizledim.


  • evrenos gazi  (01.05.17 10:38:52) 
Bizim evde ben bakiyorum para islerine, hanim tutumlu degil okadar.


  • veritaslibertas  (01.05.17 10:39:59) 
Sizin de aklınızda bu fikir vardıysa neden onun söylemesi ağrınıza gitti anlamıyorum. Sonuçta o sizin eşiniz, size en yakın insan. Sizin, çocuğunuzun, ailenizin iyiliğinizi düşünerek böyle bir şey teklif etmiş. Umarım sırf ağrınıza gitti diye teklifi geri çevirmeyi düşünmüyorsunuz?


  • rivulet  (01.05.17 10:43:51) 
Ben cok abartiyorum ya @veritaslibertas. Marketteb 30-40 tl tutacak bir sey istiyor. Ben 200-300 ile cikiyorum :D

Mesela canim da steak cekti diyor ama cani cekse bile o almaz. Ben caktirmadan alip geliyorum. Al sana durduk yere 150-200 tl.

Yemeye cok duskunum ben. O cani cekse bile o oarayi vermez iste. Biz giyime falan oara harcamiyiruz ama yeme icme ve gezmeye cok harciyiruz. Ama artik tutumlu olmak lazim diyor. Ben de sana uyuyirum diyor.
  • evrenos gazi  (01.05.17 10:45:02) 
ne kadar çelişkili bi insanınız ya. siz teklif edecekken kadın etmiş aa ben kılıbık mıyım moduna girmişsiniz. valla tebrik ediyorum sizi.


  • elorelia  (01.05.17 10:46:00) 
dışarıda arkadaşlarına çay bile ısmarlamayan erkekler demek ki bundan oluyormuş:).


  • surdan iki gallifrey uzatir misin  (01.05.17 10:46:56) 
@rivulet, yok geri cevirmeyecegim.

Ama ayin uc farkli gununde (farkli tarihte bana bir maas, baska bir tarihte bana bir maas daha, ayin ortasinda da onun maas yatiyor) gelen maaslarimizla birden fazla yere farkli tarihlerde yapilacak odemeyi bir organize etsin bakalim. İlk ayda pes edecek bence :)
  • evrenos gazi  (01.05.17 10:47:21) 
@suradaniki, valla o vardi benim de aklimda :)

Neyse hanimdan harclikla gezmeyi deneyecegim artik. Yoksa cok harcadigimi inkar etmeyecegim.
  • evrenos gazi  (01.05.17 10:49:00) 
@evrenos belki de sizi utandıracak, çocuk gibi güçlü bir motivasyon olunca annelerden her şey beklenir :)


  • rivulet  (01.05.17 10:51:02) 
valla bizde de evin tüm mali işleri bende. kadın tarafıyım. çünkü eşim baya savurgan. ilk zamanlarda çok karışmıyordum. ama kendisi son paramızla samuray kılıcı alan bir insan :') baktık olmuyor kartına el koymama karar verdik :) o da para biriktiğinden durumdan şikayetçi değil.

bunun güçlü hissetmekle ya da gücü kaybetmekle hiçbir alakası yok. ömrünüzü birlikte geçireceksiniz. en iyi, en mantıklı şekilde nasıl para yönetilecekse bunu becerebilen yapmalı. bi de bebeğiniz var, o kadar ani durumlarda birden paraya ihtiyaç duyuyor ki insan. para biriktirebilmek çok önemli bu yüzden.
  • pide  (01.05.17 11:26:48) 
bizim evde kasa annemdir. ek olarak fatura, taksit, kredi kartı ödemelerini ben de takip ederim. babam bize göre savurgan. para biriktiremiyor. o yüzden mali işlerin yönetimini devraldık :)


  • cabiday  (01.05.17 11:48:30) 
Paraya bağlı, 2000 için kasa olabilir ama 200 000 için kasa kim kazaniyorsa o olmalı.


  • tukenmez adam  (01.05.17 11:54:13) 
kasa hanımdır bende de 18 yıldır. her şey de onun üstünedir. kafam rahat. normal gelirimle beraber harcar yer içeriz. ama mesleğim icabı arada bir 10 bin tl ve üzeri gelen paralar oluyor rekor 140 bin. bu paraların tamamı hanıma verilir bizde. gider kredi kartlarını kapatır, ev veya araba kredisi varsa onları bitirir, evde önemli tadilatlar yapılır, 2 çocuğun özel okul paraları peşin peşin yatar. artarsa hemen yurtdışı programı yapar, gider vize lazımsa uzatır, otel uçak biletlerini alır. kafam rahat. pırıl pırıl. her akşam eve geldiğimde rakım hazır hanımın enfes mezeleri masaya dizilidir.


  • ground  (01.05.17 12:48:14) 
Once kenara at sonra kalanini harca metodunu denediniz mi?
duzenli ve yeterli gelir varsa para biriktirmek cok zor degil.

  • yons  (01.05.17 13:09:27) 
kadını erkeği yok bu işin, mali işleri evde tutumlu olana emanet etmek gerekiyor.


  • keçeli kalem  (01.05.17 13:40:03 ~ 13:40:22) 
bi erkek olarak soyluyorum, bu ev ekonomisi isini karima biraktigim gunden beri kafam rahat, birikim de yapabiliyoruz artik. bi sekilde cekip ceviriyo, ben tek oldugumda maasi yer bitirirdim, simdi uc kisiyiz, hesapta para arta kaliyor.


  • beriberi  (01.05.17 14:26:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.