[]

diyarbekir

selamlar...

kısa vadede diyarbakır'a gitme durumum söz konusu. kendi araştırmamı yapmakla birlikte bir de siz sevgili sözlükçülere sorayım istedim:

hazır gitmişken bu seyahatin bir gurme resitaline dönüşmesini istiyorum, hatta ve hatta damardan kolesterol alabilecek kapasitedeyim. ona göre düşünün lutfen.

şimdi sorular:
1. kahvaltı nerede yapılmalı, ya da yapılmalı mı?
2. sabah çorbası nerede içilir?
3. en önemlisi bu; akşam yemeği. hem yöresel lezzetleri sonuna kadar keşfedeceğim, hem elbette rakı içebileceğim, hem de donuma kadar soymayacak bir mekan olmalı.

bu arada ne yemeliyim?

teşekkürler canlar

 
Özelden yazarsan fikirşeyederim. Not: diyarbakirda yaşayan diyarbakirli


  • eylul  (01.05.17 03:56:50) 
Künefe yemeyi unutma levent usta'da. Niye özelden konuşuyorsunuz çok mu gizli, belki biz de gitcez :D


  • ekaterina  (01.05.17 10:28:52) 
Saray Sac Tava'da sac tava ve kuşbaşılı pide (favorim)
Dedecan'da lahmacun
Hacı Levent Tatlı
Not:İş için Diyarbakıra gidip gelen Ankaralı
  • mephistoo  (01.05.17 12:37:18) 
Amma olay oldu özelden yazmam. Sabah erken kalkacaktım Allah Allah duyuru kaybolmasına diye öylesine bir not yazdım. Amma çıkmama yaptırdınız ha. Mesajda yazdığımı buraya da yazayım.
Kahvaltı için genelde Hasanpaşa önerilir ama ben çok beğenmem.
Ciğer diclekent uğurda yenir. Saç Tava recep usta. Künefe Levent usta. Kadayıf Saim usta. Sülüklü handa şarap ya da menengiç kahvesi öneririm ongozlu köprüde ve burçlarda bir çay içmenizi oneririm. İlk etapta aklıma gelenler bunlar. Aklıma gelirse eklerim buraya
  • eylul  (01.05.17 14:56:27) 
özelden yazan biri daha var, benim için o açıdan ilginç oldu.
sanki gizli bilgi paylaşımı söz konusu gibi...

neyse çok teşekkürler cevaplar için, lakin hala donanımlı bir akşam yemeği (etler kebaplar ve rakı) için tavsiye alabilmiş değilim.

mümkünse?
  • uyuzcan  (02.05.17 04:10:21) 
Diyarbakır'da rakı et kültürü yok. Aradığını bulamaZsin bu noktada. Belki 75 tarafında vardır mekanlar ama etleri nasıl bilmiyorum. Ama ciğer için hala umut ciğer işini ya da tavacı Recep yatağı öneririm. Öğlen bukette lahmacun yiyebilirsiniz kahvaltı için de sordum saraykapıyı önerdiler. Diğer önerilerim hala geçerli.


  • eylul  (03.05.17 00:34:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.