[]

Renklilerle beyazları, iç çamaşırlarıyla dış çamaşırları yıkamamak gibi şey

ler?

Uyduğunuz bu tür şeyler var mı çamaşır yıkarken?

İç çamaşırları 40 50 derece yıkanmalı çünkü mikroplar ölmeli. Çorapla iç çamaşırı bir arada yıkanmamalı, ayaktan bir şey bulaşabilir. Siyahla beyaz yıkanmamalı gibi şeyşer?

 
hepsi sonuçta yıkandığı için ben her şeyi birlikte atıyorum. birinin kiri öbürüne bulaşacaksa zaten ayrı atsam da temizlenmeyecekler o zaman?? bu olayı anlayamıyorum. renk, kumaş cinsi anlarım ama giyim kategorilerine göre çamaşır atmayı anlamıyorum.


  • nilmiye  (27.04.17 23:43:53 ~ 23:44:07) 
yurttayken renklilerle beyazları ayrı yıkardım gerisini önemsemezdim :D


  • isimsiz uye  (27.04.17 23:46:10) 
hayır, renkli beyaz ne bulursam her şeyi beraber yıkıyorum.


  • sta  (27.04.17 23:48:22) 
Renkliyle beyazi ayri yikarim


  • aquarium  (27.04.17 23:49:29) 
beyaz- siyah-renkli-iç çamaşırı şeklinde ayrı, bir de arada yünlü şeyler yıkıyorsan yünlüler de ayrı.


  • fasulyek  (27.04.17 23:50:15) 
önceden iç çamaşırları beyazdı hep. şimdi neredeyse beyaz kalmadı hatta tu kaka oldu bu renk.

atletler siyah, boxerlar da renkli olunca hep beraber yıkanıyorlar diğer çamaşırlarla.
  • runfor  (27.04.17 23:53:56) 
Siyahla beyaz yikanmamali - dusuk sicaklikta bile grilesiyor beyazlar. Farketmiyor.

Yunleri ayri programinda yikarim.
Sutyenleri ve diger narinleri el yikama programinda vb vb.
  • kuehles blondes  (27.04.17 23:57:36) 
çorapları filan ılık suda bir bekletiyoruym ben genelde. özelikle külotlu olan çoraplarım her renkte her kalınlıkta var, rengine türüne uygun kıyafetle yıkıyorum zaten önce bir tur elden geçiyor.
havlu- nevresim-pike- pijama eşofman bunları genelde bir arada yıkarım. zaten evden çalıştığımdan genelde böyle şeyler çıkıyor.
iç çamaşırlarım da rengarenk gerçekten yıkayacak beyaz bulmakta zorlanıyorum. bulamayınca çok açık renk olanlarla filan atıyorum.
  • niye ama  (28.04.17 00:02:29) 
Renkli kıyafetlerde boyasının akma durumu olabiliyor. Bu yüzden böyle ihtimal olan kıyafetiniz olduğunu düşünüyorsanız beyaz herhangi bir kıyafet ile yıkamayınız. Genel geçer bilgidir bu.


  • tekila shot bardağı  (28.04.17 00:02:36) 
Annem külotlarla havluları bir arada yıkamaz. Ben de yıkamam eğer yikayacaksam da 60 santigrat üzerinde yıkarım.

Onun haricinde renkliler, beyazlar ve açık renkliler olarak ayırırım.
  • old possum  (28.04.17 00:10:46) 
beyaz - renkli dışında ayrımım yok. hatta makineyi kısa programda çalıştırmaya bile değmeyecek kadar beyaz varsa hepsini bir yıkarım.


  • inheritance  (28.04.17 10:22:14) 
nevresim-havlular 60
beyazlar 60
renkliler 30(kısa devre) ya da 40 derece.

bunlar dışında çoraplar, siyahlar, açık renk, koyu renk vs ayırmıyorum. Belki kendi evime geçince daha dikkatli olurum bilemem ama şu an bu şekildeyim. Değişirse düzenlerim giriyi.
  • uzunuzunilgi  (28.04.17 12:23:10) 
beyazlar ve renkliler olarak ayiririm sadece.
diger turlu nasil yikayacak sey buluyorsunuz ben ona sasiriyorum. makinem 8 kiloluk, yani nevresimleri birlikte yikamayi anlarim, makineyi doldurur da sadece coraplar ya da sadece ic camasiri bir makineyi doldursun diye baya bir beklemek lazim.

  • kassiopeia  (28.04.17 12:31:41) 
iç çamaşırlarıyla çorapları birlikte en az 60 derecede yıkıyorum.

2-3 ayda birde sadece iç çamaşırlarını 80 derecede yıkıyorum. iki sene önce vajinit olup fitil kullanmıştım onun prospektüsünde öyle yazıyordu iç çamaşırlarınızı 80 derece yıkayıp ütüleyin diyordu. gerçi hiç ütü yapmadım.

nevresimleri akarlar mıdır mite midir nedir varya deri döküntüleriyle beslenen onların ölmesi için 60 derecede ayrı olarak yıkıyorum. alerjik akrabamız vardı doktor onlara sıkı sıkı tembih etmiş 60 derecenin altında ölmüyorlarmış. bizde öyle bir sıkıntı yok ama evde kedi var birlikte uyuyoruz, hem içim rahat olsun diye hem de misafire falan rahatça serebiliyorum böylelikle.

beyazlarda ayrı 60-90 derece. havlular ayrı 90 derece.

kıyafetlerde de renkli ve siyahları ayrı ayrı 40 derecede yıkıyorum.

edit: nevresimlerle havluları özellikle birlikte yıkamıyorum, onunla ilgili de bir şey okumuştum havlular nevresimlerin kumaş yapısını mı ne bozuyormuş bu yüzden birlikte yıkayıp/birlikte kurutmaya atmayın diyordu. kurutma makineside kullandığım için ayrı ayrı atıyorum hep.
  • yue  (28.04.17 12:42:20 ~ 12:49:27) 
beyazlar (havlu, carsaf, ic camasir, acik renk kazak, acik mavi pembe seyler)

beyazlar harici seyler
  • jimicik  (28.04.17 12:59:03) 
hayatımda sadece bir iki kere makine çalıştırdım ama hep kendim yıkıyor olsam

siyahlar, beyazlar, renkliler dışında bi ayrım yapmazdım.
ayakkabı ve bozulabilecek şeylerin sıkma devrini küçük yapar, genelde düşük derecede yıkardım.
  • elorelia  (28.04.17 13:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.