[]

Hangi işi seçmeliyim?

Merhabalar.

Size iki farklı seçenekten bahsedeceğim. özetle girebileceğim iki iş var, kariyerimin başındayım ve birini seçmem lazım. İkisi de İstanbul'da.

Birincisi 4-6 bin arası değişen miktarda maaş ve iyi yan haklar ile konumu itibariyle saygınlığı olmayan, pek de vasıf istemeyen bir iş. Günlük 7 saat falan çalışılıyor ilk etapta. Yükselme olanağı yok, ancak birkaç yıl sonra şirket yükselmeye elverişli poziyona 3500 liraya alıp kariyere sıfırdan başlatabilir. Çalışırken bol bol ezileceğiniz bir iş. bol bol gezme imkanı tanınıyor. görevim müşterilere hizmet etmek.

İkinci iş ise uzun vadede kariyer düşünülecekse girilecek bir iş. Hayvan gibi sorumluluk yüklüyorlar afedersiniz. Tek hata onbinlerce dolara maloluyor falan. 2300 veriyorlar. Çalışma saati fazla, 9.5 saat günlük. Girince de yükselene kadar 1-2 yıl çalışmam gerekir sanıyorum. Sektörde çalışmak isteyenler için işin mutfağı deniyor. Bu işe departman müdürü beni özellikle istiyor, değer verileceğim ve saygınlık açısından ilk işe göre daha iyi bir iş. Görevim operasyonları, çalışanları kontrol etmek, sorun çıkınca çözmek.

Yani özet geçersem iyi maaş, gezme tozma, bol boş zaman imkanı bulacağım ve bolca ezileceğim bir iş ile çok az boş zaman bırakan, işin hakettiğinden çok düşük maaşlı ama ilerleyen yıllarda farklı kariyer imkanları sunabilecek bir iş arasında tercih yapmam lazım. Ya şimdi ezilip gelecekte biryerlere gelmeye çalışacağım ya da gelecekte kariyer hedeflerini bir yana koyup iyi bir maaşla saygınlık anlamında kötü bir işte çalışacağım.

Siz ne tercih ederdiniz?

ek: kişiye göre değişir tercih diyecekler için, uzun vadede ortalama bir refah düzeyinde saygın bir iş istiyorum. ikinci seçenekte ileride yurtdışında (avrupa ve bae ülkelerinde) çalışma olanağım da olabilir. Benim hedeflerime uygun.

 
yüksek maaşlı işi kabul ediyorsun ama bir yandan da daha iyi para ( 2. işte verilen paradan) veren işi buluyor, istifayı basıp yeni işe geçiyorsun.

win win durumu yani. madem bugün linkedin'deki yaran yeni mezun isyanı başlığında kapitalist patronları bile haklı çıkartan bir nesil var sen de kapitalist bir bakış açısıyla yaklaşıp parayı seçeceksin sonra arkana bile bakmadan güle güle diyeceksin.
  • blue eyes white dragon  (25.04.17 17:37:06) 
aslında her iki işte uygun değil ama 2. iş çok daha iyi.

benim tüm yükselen arkadaşlarım 2. iş türünde işlerden yükseldiler.
  • kurnaz  (25.04.17 17:38:16) 
nitelikli bir iste calisirken ogrenip daha iyi para veren yer bulmak bence daha kolay. niteliksiz adam her yerde var. ben 2 diyorum. daha meslegin basindaysaniz bu cileleri simdi cekmek kolay olur, sonra daha zor gelir. ayrica yazdigin hedefe uygun olan is de 2. is. ayrica o vasif istemeyen iste bir sure sonra senin gibi vasifsizi gelip daha az paraya calismayi kabul ederse sen oyun disi kalirsin.


  • kassiopeia  (25.04.17 19:17:22) 
birinci iş.

3 yıldır hayvan gibi çalışıyorum.
bırak kariyeri.

iyi para kazan
kendine daha fazla vakit ayır
gez
hayat kısa.
  • neo  (25.04.17 23:00:34) 
zor seçim ama parayı seçerdim sanırım. az buz fark yok.


  • soft  (25.04.17 23:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.