[]

eski tv görüntüleri kötü müydü?

ya şimdi büyük ihtimalle kasete çekildiği için böyle ama bilenler bilgilendirebilir mi acaba, bu eski çekilmiş programlarda görüntüler niye tost makinasi ile çekilmiş gibi?

eski dediklerim 1965 değil, 2000 yılının görüntüleri nuh nebiden kalma gibi anasını satıyım, biz o zaman bu kadar kötü görmüyoduk bence.

niye?

 
o kadar da abartma. matrix mesela; 1999 daki ilk filmini izle HD olanını. şimdiye göre kötü tamam da öyle kötü değil. şimdi de kalitesiz bi kamerayla çekilirse yine kötü olacak görüntü.


  • washe  (18.04.17 21:39:27) 
@washe

hepsi değil, tv görüntüleri özellikle.

bu arada eski geleneksel kameralardaki görüntülerde kalite farklı bir ölçütte, teorik olarak onlarda megapixel kavramı yok.
  • kurnaz  (18.04.17 21:42:09) 
1990'larda bi tarihlerde ufak hallerimi videoya çekmişler. o sırada babaannem kanal d prodüksiyonda baya üst mevkilerde o dönemde kullanılan en baba haber kamerasını almış gelmiş devasa bir şey onun çektiği görüntü bile baya kötü. hani şu bedük'ün automatik diye bir şarkısı var ya o ayarda işte aynı. yıl bu arada 1996-7 falandı sanırım. görmüyorduk tabii ki şundan 5 yıl öncesinin haber videolarını bile izlediğimizde inanılmaz bi fark göze çarpıyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.04.17 21:46:27) 
benim de çok dikkatimi çekmiş bir konu bu. bazen çok değil, sadece 8-9 sene önceki programlara bakınca da öyle hissediyorum ben. ne kadar da kalitesiz, özensiz duruyor görüntüler filan.


  • m e b  (18.04.17 21:52:56) 
Çekim kalitesine göre değişir, düşük bütçeyle yapılmış çekimler kötü olur, ama ben şimdiki görüntüleri de kötü buluyorum, şöyle ki, hareketli sahnelerde dijital görüntüye uygulanan veri sıkıştırma yöntemleri yüzünden resim rahatsız edici şekilde pixelleniyor, hd falan fark etmiyor. Bu problem eski sistemde yoktu.


  • mikro patlama  (18.04.17 23:01:13) 
eskiden de kötüydü, ama biz alışıktık.

HD görüntüye alıştık hepimiz, ama o zaman en iyi tv çekimleri bile SD idi.
Ayrıca kasetten kasede aktarırken de yaşanan kayıplar var. Kameranın çektiği kaset montajlanıyor, ardından programda yayınlanırken kaydediliyor program. Aklımıza gelmeyen başka kayıplar da vardır belki arada.

Şu görsel SD-HD farkını belli ediyor,

cdn.recombu.com
  • michael_knight  (19.04.17 00:13:24 ~ 00:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.