[]

30 Yaşından Sonra Meslek Değiştirmek

Böylesine önemli bir günde seninki de dert mi diyebilirsiniz ama inanılmaz arada kaldım. Öncelikle yaşım 31. İyi bir devlet kurumunda memur olarak çalışıyorum. Aslen mühendislik mezunuyum. Ama şu an memur kadrosundayım ve yaptığım işi pek sevmiyorum. İş arkadaşlarıma da alışamadım.

Asıl yapmak istediğim iş ise yazılım. Yazılımı seviyorum ve bu konuda eğitim de aldım. Gerek yazılım eğitimi aldığım hocalar gerekse yakın arkadaşlarım bu konuda yetenekli olduğumu pek çok kez dile getirdiler.

Şu an başka bir şirkete yazılımcı olarak geçme durumum var ama orası devlet kurumu değil. Geçeyim mi yoksa kurumda kalıp görevde yükselme sınavını mı bekleyeyim bilemiyorum. Eğer yazılıma geçersem maaş konusunda bir değişiklik olmayacak. Fakat kalır ve mühendis kadrosuna geçersem o zaman maaş artacak. Sanırım 1000-1500 kadar artacak. Ama görevde yükselmeye mülakat getirildi ve mülakat olaylarını da biliyorsunuz. Pek de garanti değil.

Bulunduğum kurumda yazılım tarafına geçmeye çalıştım ama sonuç çıkmadı.
Ülkenin geleceğini ve yaş durumumu da düşünürsek sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

 
para falan gelir geçer. yarın öbür gün ne olacağı belli değil. ama elinde yazılım gibi bir altın bilezik olursa, geleceğin insanlarından birisi olacaksın her zaman. bu sıradan bir meslek değiştirme olmayacak senin için.


  • tavukbanalop  (16.04.17 02:25:54) 
Ohalde istifa edersen bi daha memur olamazsın.


  • ekaterina  (16.04.17 02:32:06) 
yazılımı seviyorsanız ve altyapınız varsa kesinlikle değerlendirin bence. 30 yaş gayet genç bir yaş. yazılımcılık da çok yaşlı değil ve hızla gelişen bir şey biliyorsunuz.

bence kurum sınavını beklerken piyasada size para kazandıracak dilleri, kütüphaneleri vs. öğrenin. ufak tefek işler alıp yaparken öğrenmek filan mantıklı olabilir. daha sonrasına bakarsınız.
  • otonomo  (16.04.17 02:34:21) 
@ekaterina haklısın. ama 657 için geçerli ben 399'a tabii olarak çalışıyorum.


  • kabloescobar  (16.04.17 02:37:28 ~ 02:39:18) 
memurluğa devam et mutlaka. boş zamanında kimliğini gizleyerek, freelance takılarak yazılımcılık da yaparsın.


  • rain when i die  (16.04.17 02:40:48) 
Memurluk o kadar önemli değil 30 sene daha yazılımcı mı olarak ya da sevmediğin memur olarak mı yaşamk istersin. Bir de işinde iyiysen yazılımın maaş olarak önü daha açık. 30 yaşında olup işletme müh. 20k alan yazılımcı var. 10k altında alan otuz yaş üstü arkadaşım yok gb bir şey. Olanlar yazılımı çok sevmeyip çabalamayanlar. Benim çevrem itülü olduğu için belki böyle ama gerçekler bir yandan da...


  • fasulyek  (16.04.17 03:30:04) 
Risk budur de istifa et bence. Kamuda hayat yok bir dönem içinde bulundum maalesef 11 ay dayanabildim , istifa ettim sonra.

Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Her türlü karnın doyuyor abi boşver milleti ciddiye alma , yazılımda kendi çapında takılsan mutlu olursun eminim, karnın doyar. Zaten memur maaşıyla bir cacık olacağı yok. Herkes tutturmuş memur biriyle evlenirsiniz iki maaş geçinir gidersiniz falan. Sanki herkesin evlenmesi zorunluymuş gibi.

Neyse konudan saptım , mutlu olacağın yer yazılım.Mülakat işleri sakat biliyorsun ki.
  • ketcapli dondurma  (16.04.17 05:56:23) 
10 sene sonunda kamudan istifa ettim.cok pişmanım. su an evde işsiz oturuyorum.
kamuda kalın. görevde yükselme sınavı her sene açılır, bu yıl olmazsa seneye terfi alabilirsiniz. bu arada kamuda istediğiniz yere geçmek için dilekçe verin. peşine düşün...
başta biraz mirin kırın etseler de dilekçesi donen olmaz (özel bir sıkıntısı yoksa) istediğiniz alana kaldırırlar sizi.
bu kadar sene işleyişi az biraz kavramışsınızdır.
memuriyeti bırakmayın. yazılımı açıktan her zaman yapma şansınız var.
  • balik kraker  (16.04.17 11:45:08) 
balık kraker +1

Ülkenin durumu; işsizlik daha da artarsa ne olacak? Yazılımı her zaman yaparsınız... Macerayı başka mecralarda arayın derim naçizane.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (16.04.17 12:16:52) 
sektörü bilmiyorum duruma göre değişir cevap. sonuçta google'da çalışan adam da yazılımcı web sitesi yapan adam da. ancak yazılım konusunda iyi bir şeyler yapabileceksen bence yap. işsizlikten korkma. gördüğüm kadarıyla iyi bir yazılımcı aç kalmıyor. hem de gayet güzel paralar kazanabiliyor. ama sürünen de var galiba. yani işe göre değişir.

onun dışında 25 yaşındaki birinin amiri olması çok sorun değil bence. işi daha iyi biliyorsa ve egolu biri değilse sıkıntı olmamalı. kurumsal hayatta aynı anda başlanılsa bile sizden yaşta küçük biri sizi geçebilir. nolcak o zaman istifa m edilcek? iyi bir yazılımcı olarak memurluktan daha iyi bir hayat olur gibi geliyor bana. sonuçta dünya'yı şekillerinden artık bu. ama iyi ölçüp tartmak gerekiyor. her şeyden önce senin beklentilerin ve nasıl bir yazılımcı olacağın önemli. google'da çalışmak iyi bir hayat sunarken patron şirketinde sıradan bir yazılımcı olmak memurluğu aratabilir.
  • black mamba  (16.04.17 17:12:42 ~ 17:14:16) 
Öncelikle herkese cevaplar için çok çok teşekkürler.
@black mamba aslında geçeceğim şirket patron şirketi değil. kurumsal bir yer. arkadaşlarım da var orada. eğer geçersem tabi ki bu işin peşini bırakmayarak sürekli geliştireceğime inanıyorum.

  • kabloescobar  (16.04.17 17:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.