[]

ios mu android mi? hangisi öğrenilmeli

web programlama ile çalışıyorum. ios veya android developer olmak istiyorum ama nereden başlamalı hangisi ile başlamalı bilemiyorum. kendi düşüncem android bu konuda ucu çok açık görünüyor. çünkü her cihazda neredeyse android kullanıyorlar. dolayısıyla iş bulma imkanı daha çok gibi geliyor.

siz ne tavsiye edersiniz? nereden başlamalı? ne öğrenmeli?


 
ios. para ios'te.


  • zirrealist  (15.04.17 13:18:10) 
Yıllık ödemen gereken bir miktar var iosta. 100 dolar sanırım. Androidte sadece tek seferlik 25-30 dolar ödlyorsun o kadar hatırladığım kadarıyla. Uygulamadan kazanç bekliyorsan ios daha iyi ama. Çok mal bir kitlesi var. Düşün sözde maç satan uygulamalar bile ç (onlar banko tahmin diyor) peynir ekmek gibi satılıyor. Tırtıklaması çok kolay bir kitle.


  • begin again  (15.04.17 13:22:12) 
ortak yaz\ xamarin vs. ile tek seferde ortak exe çıkartabilirsin.


  • rhan  (15.04.17 14:14:16) 
android dev ortalama kazancları ios dev leri gecti bu arada.


  • bryan fury  (15.04.17 17:39:10) 
yazılımcı değilim, ama genel bilgilerimle şöyle birşey biliyorum, yamuluyorsam düzeltin.
IOS güvenlik gerekçesiyle yazılımın telefonun her tarafına girmesine, işlem yapomasına izin vermiyor. dolayısıyla IOS yazılımları için yapılabilecekler sınırlı. androidde böyle bir kısıtlama yok. dolayısıyla akla gelen fikri gerçeğe döndürmek hususunda android daha özgür?..

bence.
  • jeanluc  (15.04.17 17:53:01) 
ios ucuz, android cihaz çeşitliliği nedeni ile pahalı, zira ben bir yazılım yaptıracağım diyelim bir sürü cihaz var hepsinin çözünürlülüğü dpi'ı bilmemnesi farklı ona göre yazıyorsun e işçilik artarsa ücretde artar. tabii birde çok işçilik çok dert de demek onu da düşün.


  • selam  (15.04.17 18:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.