[]

d3 vitamin 18 çıktı, doktor sorun yok diyor

20-50 arası refens aralığı.

14tü 5 ay önce. İlaçn kullandım. Şimdi gttimi doktor (devlet hastanesi) sorun yok dedi.

Bir doktora daha görünmeliyim?

 
En az 40 olmalı.

Ancak önümüz yaz bence desteğe gerek kalmadan güneş ile arayı kapatabilirsin. öğlen saatlerinde 10-15 dakika güneşe çık, uvb sadece öğle saatlerinde güneş ışınları dik konumdayken gelir. Camdan ve kıyafetten geçmez. Yağsız beslenince de eksiklik olur, d vitamini kolesterolden sentezleniyor bu nedenle sağlıklı, kolesterol içeren doymuş yağ tüketimini artırmalısın. örn. tereyağı
  • neferkitty  (12.04.17 23:51:05 ~ 23:56:12) 
O doktoru acilen değiştirmeni tavsiye ediyorum. 80 e çıkarman gerekir hasta olmaman için.


  • kandaz3  (13.04.17 00:07:28) 
Benimki 5 çıktı. Yazıyla beş. Yürüyen cenazeyim.
Lütfen doktorunuzu değiştirin.
İnsanı devlet hastanelerinden kaçar hale getiriyorlar zorla :/
  • bir nick var benden iceri  (13.04.17 02:40:11) 
Kesinlikle bir doktora daha gorun. Illa 80'e cikarman gerekmiyor. 20'nin alti kesinlikle D vitamini eksikligi anlamina gelir ve takviye almak sarttir. 20-30 arasi riskli, 30 ustu ise kabul edilebilecek degerlerdir. 40-60 arasi idealdir. 60'tan sonrasi icin saglikli insanlarda ekstra bir avantaji olup olmadigi tartismalidir. Yine de belli otoimmun hastalari icin 60-80 arasi tutulmasi tavsiye edilir. Fakat 100-150 civari olursa da bu sefer D vitamini zehirlenmesi tehlikesi artar (fazla D vitamini kalsiyumu kanda tutarak bobreklere zarar verir). Kisacasi evet D vitamini alman veya aliyorsan da dozunu arttirman gerekiyor. Doza kendin karar veremeyecegin icin (kesinlikle tavsiye etmem) baska bir doktora illa gorun.


  • elcucu  (13.04.17 03:14:55) 
Bu sebeple

www.eksiduyuru.com

özel sağlık sigortası almaya karar verdim.Her ne kadar önceki doktor iyi olsa da.

Veganım dweyince veganlığı öğrenmediğini de gördüm.

Kasımda 14tü. takviye aldım. 18e anca çıkmış işte.

Günlük güneşlenmey çalışacağım. Takviye bilmiyorum yapsam mı şu an için.
  • Cursed Chico  (13.04.17 21:51:00) 
Ben de veganım, D vitamini eksiğim yok. Bazı kişilerde bu vitamin eksik oluyor, bu kişiler hayvansal beslense de toparlamakta zorlanıyor.

D2 vitamini besinden alınır. D3 güneşte durarak üretilir. Sende D3 eksiği var, vegan olup olmamakla ilgili değil.

D2 de çok çok az çeşit besinde vardır. Mesela endüstriyel sütlere D2 sonradan katılır.

Sen yine başka doktorla konuş, ancak haberin olsun 20 olan baz değer konusunda bile tam bir fikir birliği yok, ama genelde oldukça düşük kabul ediliyor.
  • harzem  (13.04.17 23:27:07) 
Demir fosfat magnezyum çinko dfemirt ferritin vs. Hiçbirinde sorun yok. b12 de 300 seviyesinde, en yüksek 500 görnüyor teste göre.

Yıllarca güneşten kaçtım, onun sonuçlarını yaşıyorum. ELimden geldiğince de veganlığımı sürdüreceğim çünkü her şeyin vegan alternatifi var (cinsiyet değiştirme ameliyatlarından sonra veirlen hormonların yoktu en son bildiğim kadarıyla sadec, o da halolmuştur belki).
  • Cursed Chico  (15.04.17 04:15:26) 
@Cursed Chico, Didim'deki vegan festivaline gelmeyi düşünüyorsan mini bir zirve yapalım, 6 kişiyiz biz sen de katıl :) Güneş de görürsün biraz.


  • harzem  (15.04.17 07:54:14 ~ 07:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.