[]

Özel sağlık sigortasında "ayakta + yatarak tedavi kapsamına dahil olma"

www.sigortam.net

Ayakta tedavi teminatı ise, genel olarak sağlık sigortası poliçelerinde belirtilmiş olan özel ve genel şartlar doğrultusunda yatarak tedavinin kullanılmadığı durumlarda devreye girer. Sigortalının doktor, ilaç, tahlil, röntgen, MR, tomografi, sintografi, koruyucu hekimlik, fizik tedavi, 0-6 yaş çocukluk aşıları gibi masrafların karşılandığı teminattır.

diyor.

Röntgen mr parası alıyorsa özel sigortanın mantığını anlamadım. İlla yatmak mı gerekiyor yani?

ayakta tedaviye aylık 100 lira gibi fazla miktar karşılığı dahil olunabiliyor. Yıllık 1200 lira. fena para değil ama değer mi sizce?

 
Yıllık 1200 liraya ayakta ve yatarak limitli var ise kaçırma. Bireysel poliçeler genelde 3000 den fazla çıkar.


  • kumulatifvergimatrahi  (12.04.17 10:19:58) 
soruyu anlamadım.

Ayakta olunca bunları karşılıyor zaten.
Yatarak olan karşılamaz diyor. Yatarak olanda anca bir gece kalmalı ameliyat durumlarını filan karşılar. adı üzerinde zaten "yatarak" yani evet yatmak gerek.

ayakta olan hepsini karşılar. mantıklı olan bunu yaptırmak bence özellikle rutin gidilmesi gereken kontrolünüz varsa, sık doktora gidiyorsanız. öbürü bir nevi sadece acil bir şekilde ameliyat gerekirse filan anca kullanılıyor.
  • kaputt  (12.04.17 10:21:44 ~ 10:22:11) 
"Sigortalının doktor, ilaç, tahlil, röntgen, MR, tomografi, sintografi, koruyucu hekimlik, fizik tedavi, 0-6 yaş çocukluk aşıları gibi masrafların karşılandığı teminattır. "

Senin bu masraflarını sigorta şirketi karşılıyor. Sen sadece bir miktar katkı payı ödüyorsun.

Ayakta tedavi limitli, yatarak tedavi limitsizdir çoğu poliçede.
  • peggy  (12.04.17 11:32:35) 
ayakta tedavi: hastaneye yatman gerekmediği durumlar. Grip olduğunda gidip muayene olman, şuram ağrıyor diye film çekilmen, röntgen tahlil vs.

1200 TL ödersen bunları da kapsayacak. Karmaşık bir şey yok.
Karşılayacak ama büyük ihtimalle %80'ini karşılayacak. Yani 200TL'ye muayene olduysan 40 TL sen vereceksin, kalanını sigorta ödeyecek.

Ayakta tedavinin de bir limiti vardır, senede 5 bin lira mesela,
Bir senede 5 bin liranın üzerine çıkınca bir şey ödemez.

Kendi durumunu sen daha iyi biliyorsun. o limite yakın ayakta tedavi masrafın olacağına inanıyorsan ödenir ayakta tedavi. Tabi 5000 TL limit varsa her gittiğinde yüzde 20 vereceğin için 1000 TL de sen vereceksin gibi hesaplamak gerek.

5000 TL'lik tedavi olmak için 1000 TL sen katılım vereceksin, 1200 TL de ücret ödeyeceksin. Etti mi 2200 TL

Eğer devlet hastanelerine gitmeye alışık, yol-yordam biliyorsan, sık sık doktora gitmen gerekmiyorsa bence değmez.
  • michael_knight  (12.04.17 11:56:14) 
Yani ameliyat olursam zaten karşılanacak, yatarak var. Ama muayene vs gibi şeyleri karşılamıyor sigorta. Onun için 1200 ödemem gerekiyor yıllık.

ARada bir iki kan testi, diz mr 'i filan çektiriyorum. BUnları yatarak karşılamaz, ayakta olması gerekiyor.
  • Cursed Chico  (12.04.17 23:54:04) 
aynen öyle.
yatarak sadece ameliyatı karşılar genellikle yüzde yüz karşılar.

kalan tüm tahlil, kontrol, röntgen, mr, hatta küçük operasyon (ben aldırma, bt anjiyo, vs) her şey ayakta olanda karşılanır, ama onun da anlaşmana göre bir oranı vardı %80 filan karşılar.

bu ikisinde de bir toplam yıllık sınır koyuyorlar.
mesela yatarak 40bin diyor. 40bin üzeri ameliyatı karşılamıyor.
işte ayakta 5000 diyor. 5000 üzeri yaptırırsan karşılamıyor.

ama bunlar hep anlaşmana bağlısınırsız olanı da oluyor. o kısımlara da dikkat et anlaşmayı yaparken.
  • kaputt  (13.04.17 09:10:05 ~ 09:12:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.