[]

iyi bal nasıl bulunur?

canım bal istiyor, antalya'da yol boyunda kavanozu 35 liraya satıyorlardı. eşim iyi bal 35 lira olmaz dedi. hem hakiki balı öyle zorla satmazlar üretildi mi hemen kapışılır bu zamana kalmaz dedi. dört dörtlük olmasa bile kötünün de iyisi balı nasıl bulabilirim. siz nasıl temin ediyorsunuz mesela?




 
fiyatı ile kalite ölçülmez. "iyi bal 35 lira olmaz" yanlış bir önerme.


  • kurnaz  (12.04.17 14:35:26) 
Yoldan alma sakin


  • adivar  (12.04.17 14:38:02) 
temelde anlamak için bir kaşık yiyin, eğer ağzınızda net şeker tadı bırakıyorsa lokum yemiş gibi, o zaman berbat bir baldır. uzak durun.

çevrenizde tanıdığınız bildiğiniz birileri var ise ondan alışveriş yapın.

iyi bir balın kilosu yaklaşık 50 lira ve üstüdür piyasada, eşiniz çok da haksız sayılmaz.
  • hosein  (12.04.17 14:40:20) 
kilosu 800 tl olsa, "iyi bal 800 tl olmaz" diyenler var olacak.

biz tanıdık vasıtası ile doğu yörelerinden temin ediyoruz. kilosu 50-60 tl'ye gayet güzel bal satın alabilirsin. özellikle doğu yörelerinin internet satışlarına bir bakıver.
  • giovanne  (12.04.17 14:41:26) 
bal nerde test ediliyor, bu bilgiyi de vermeniz mümkün mü?


  • for day to break  (12.04.17 15:29:26) 
  • jamswety  (12.04.17 17:15:20) 
Valla iyi bal 35 tl olmaz diye birşey yok. Bi tanıdığımız kendine bal yapıyor. Tamamen zevk için. Uludağda. Önce kendine 100 kilo ayırıp geri kalan 50-60 kiloyu da 35 TL den satıyor ondan biliyorum. Ama gerçek bal ancak laboratuvar testleri ile anlaşılır. Tadından anlayamazsın çünkü her bölgenin balı farklı olur. Bazen sahte diyeceğin balda hiçbir katkı olmaz ama çok beğenerek yediğin baş şekerli olur vs. Şimdi bulamadım ama bir ara tarım bakanlığının açıklaması vardı bu konuyla alakalı.


  • mithrilfender  (12.04.17 18:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.