[]

İş Yer Değişikliği

değerli duyuru sakinleri,

geçen sene ankara'dan güzel bir teklif gelmişti, biz de ailecek taşındık ankara'ya eşimle birlikte. her şey güzel giderken bu sefer de ankara'daki şirket istanbul'a taşınma kararı aldı. ne yapmalı nasıl bir yol izlemeli?

1- istifa edip ankara'dan başka iş bulmak

2- paşa paşa (ya da seve seve) istanbul'a taşınmak

3- evi taşımayıp h.sonları ankara'ya gidip gelmek. istanbul'da ise birilerinin yanına yamanıp ucuz kirayla oturmak.

 
bir müddet 3 ama Ankara'da yeni iş aramaya devam ederek sonra iş bulunca istifa.

edit: aslında yeni iş bulmadan iş bırakma demeye çalışmıştım. İstanbul'a her türlü evi taşınmayın ama.
  • yue  (11.04.17 13:15:53 ~ 13:47:13) 
Ucuz kira da olsa iki evin masrafı artı yol masrafı belinizi büker, bu yüzden 3 mantıksız.
Eğer ankaradaki düzeninizden memnunsanız ankara'da yeni iş, işinizdeki memnuniyetiniz düzeninizden daha yüksekse taşınma.
Ama şunu da düşünün, İstanbul'da hayat şartları çok daha zor çok daha pahalı, alacağınız maaş hayat standartlarınızı düşürecekse yine ankara'da yeni iş.
  • bir nick var benden iceri  (11.04.17 13:38:31) 
istanbul'da 15 sene yaşadığım için ne menem bi şehir olduğunu gayet iyi biliyorum. o sebeple hiç gidesim yok ama bir taraftan çalıştığım firma alanında türkiye'nin en büyüklerinden. işin kötü yanı rakipleri de istanbul'da. yani ankara'da iş bulma sürecim, hele ki bu kriz ortamında, çok zor olacak.


  • hosein  (11.04.17 14:20:45) 
sirketle gorusun, elbette maas artisi olacaktır ancak tasinma parasi emlakci parasinin ödenmesi vs. gibi ek masrafları da alabilirsiniz belki.


  • kassiopeia  (11.04.17 15:48:08) 
kusurabakma ama öyle şirketin insan kaynaklarına kafam girsin. ulan başka şehirden transfer ettiğin elemana taşınacağını nasıl söylemezsin.
tüm masraflarını almaya çalış o şirketten. ben sinirden kendi kendimi yerdim herhalde.

  • hakim oynayin dedi  (11.04.17 16:10:51) 
istifa etmenize gerek yok, yasal süreç olduğu için size tazminat verecekler taşınamam derseniz, bu tazminatla duracağınız sürede yeni iş bulabilir misiniz biraz bunu araştırın ve bakın.

istanbul'da şirkete yakın evler nasıl, taşındığınız yeni ortamdan mutlu olacak mısınız, yani iş dışında da hayatınızı keyifle sürdürecek misiniz bunu da düşünün. istanbul'da trafik çilesi olmayınca, daha sakin semtlerde vakit geçirince hayat keyifli olabiliyor.
  • kaset  (11.04.17 16:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.