[]

ev arkadaşıyla masraf ortaklığınız nasıl?

şimdi benim bi ev arkadaşı adayım var. sever sayarım kendisini. ama benim mutfak yemek falan masraflarım çok saçma. kendi yiyeceklerimi alıp yemek istiyorum. tabii ki ihtiyaç halinde paylaşırız ama genel olarak ayrı olsun istiyorum kendi yiyeceklerimiz. sadece para da değil. ben kendimi ona göre planlıyorum. dolaba koyduğum şeyi ertesi gün orda görmek istiyorum.

eve çıkarken bunu teklif etmek çok saçma mı? bu nasıl teklif edilir? nasıl ima edilir?

yeni tanıştık sayılır ama çok iyi anlaşıyoruz ve iş arkadaşıyız. 1-2 sene aynı evi paylaşabiliriz.

nasıl çözeceğiz bu işi?

mersi.

 
Ya bu zaten olması gereken bir ayrım. Olmazsa çok sorun çıkar. Herkesin genelde bulduğu çözüm şu. Dolapta raf paylaşıyorlar. Bu raf benim buradakilere dokunma. Şu raf senin ben de onlara dokunmayacağım.


  • rucka boji  (11.04.17 00:58:53) 
hayır saçma değil. direkt bu şekilde teklif edebilirsin. ima etme, anlaşılmazsa ileride problem olur. aynen bu şekilde anlat, malzemenin kendisi değil benim düzenim önemli de. dolabı 2'ye bölelim ayrı kullanalım de.


  • icim urperiyor  (11.04.17 00:59:08) 
Ben bunu çok önemsemezdim sanırım. Sonuçta evde de kardeşim, annem, babam, erkek arkadaşım ne yemiş diye bakmıyorum. Buzdolabına koyuyorum, kim isterse yer. Hatta bir şey tek kaldıysa hayatta alıp yemem, başkası görüp canı istemiştir belki diye.

Size çözüm olması açısından odalara mini buzdolaplari almayı teklif edebilirsiniz, böylelikle hiçbir şeyiniz karışmaz. Ya da isimleri yazacaksınız tek tek.
  • fraise  (11.04.17 01:00:27) 
Bu iş hatır gönül ile olacak iş değil. Genelde açılan duyurulara göz atın, başta süper giden ilişkiler bi süre sonra sapıtıyor.üzülmemek adına her ayrıntıyı açıkça konuşup beraber karar vermek en mantıklısı.


  • oligomer  (11.04.17 01:01:30) 
Normal olan dediginiz, su raf benim bu raf diye ayirin.

Zeytinyagi-baklagil-makarna-pirinc gibi erzaklik seyler ortak alinabilir.
  • kuehles blondes  (11.04.17 01:15:28) 
Bence çok saçma. Üniversitede böyle bir şey teklif etmişti 3. Ev arkadaşı attık biz çocuğu evden. Yemek dediğim beraber yapılır beraber yenir beraber toplanır sofra. Abur cubur konusunda senin dediğin olabilir ama peynir zeytin için çok yersiz geliyor.


  • gozu acik sevisen yahudi  (11.04.17 01:20:52) 
Biz ev arkadaşımla ortak alışverişe çıkmıyoruz, ama evde deterjandan yiyeceğe her şey ortak. Ama bi şey bittiğinde biri gidip alıyor, en son kim aldıysa sonra diğeri alıyor çok ekstrem bi şey çıkmadıkça, kötü niyet olmadığı için anlaşıp gidiyoruz.
Ben hoşlanmazdım yiyeceklerimiz ayrı olsun modundan zira ev akadaşlığı evlilik gibi bir şey. Ha sadece odamı kiralayacağım evde benim kurallarım olacak gelen adamın da para ödemek dışında bi fonksiyonu yok benim için derseniz istediğinizi yapın tabi, ama ben bana bunu diyen/bekleyen kişiyle aynı evde yaşamam ve işte de arkadaşlığımı sürdürmem.

  • bir nick var benden iceri  (11.04.17 01:37:46) 
Bu işin standardı zaten raf ve dolapları paylaşmaktır, zeytingyağı, tuz, su vb şeyler ortak alınır sadece.

Ha herkesin düzeni birebir aynıdır, bütün yemekler aile gibi hep beraber yapılıp yenir o zaman ancak ortak almak çalışır. Yoksa boşuna herkes sinir olur.
  • yakuza123  (11.04.17 01:41:38) 
çay makarna yağ toz şeker vb. ortak alırız , diğer ürünleri herkes kendi alır kullanır. bu maddeyi ekle kesinlikle.

bazı şeyleri söylemek zor gelebilir.

bu şekilde kurallarını madde yap yaz kağıda. sen de arkasına yazarsın de ver. anlaşınca da imzalayın duvara asın.

ben bu muhabbeleri çok gördüm. sadece can sıkıyor yoksa giden malı parayı boşver.
  • Caaannn  (11.04.17 01:51:43) 
mantıklı olan bu ben aynısını yıllarca yabancı ev arkadaşlarımla yaptım. türklerle yapmak sorun oluyor kaba geliyor maalesef ama açık ve net olmanı tavsiye ederim.
@fraise sonuçta bu insan ailen değil ortak bir bütçe oluşturmuyorsunuz. ev arkadaşı olmak başka bir şey.
@gözü açık... ne var adam sınırlarını çizmiş.
önerim temizlik deterjanları hariç her şey ayrı olsun.
bizim mutfakta bir tek su birlikteydi. zeytinyağını özel olarak alıyorum mal gibi salata için bilmem kaç liralık aldığım zeytinyağında 1 tllik nugget pişirilsin istemem. özel getirtiyorum erken hasat gidip migrostan tekrar alabilceğim bir şey değil.
ya da başka kullandığım özel şeyler de vardı. daha rahat oluyor böyle kavga gıcıklık çıkmıyor.
bir de temizlik düzeni tavsiye ederim iş bölümleri belli olsun.
  • fasulyek  (11.04.17 01:51:50) 
nasıl 'ima' edilir dersen ev arkadaslıgında kaybedersın
kırıcı olmadan direk söyleyeceksin her turlu durumu. ima etmenin bu güne kadar hiç bir yakın ilişkiyi düzelttiği olmamıştır.

direk söyle, 'mutfak masrafını ortak yapmasak olur mu ben kafama gore istediklerimi istedigim kadar yemek istiyorum' diye.
  • hopp  (11.04.17 01:52:59) 
doğrusu bu zaten, konuşun ama kesinlikle.

ben eski ev arkadaşımla bu konularda zaten şöyle yapardık, ben onun, o benim yemeklerime, abur cuburuma karışmazdı. ben ya da o teklif ederse alırsın ya da almazsın. makarna, pilav, yoğurt gibi sayılamayan çoğunluktaki bulk ürünlere ihtiyacı varsa gelir sorar, benim planım yoksa "al olm kafana göre" derdim. ya da sallıyorum çayı kalmamış, benim çayı görmüş gelir "ya abi çay var mı" der nezaketen, sakınmam böyle şeyleri, o da öyleydi. biz hiç konuşma gereği duymadık bu konuda, ama şüphen varsa konuş kesin, bunun ayıbı yok.
  • kurnaz  (11.04.17 01:57:19) 
Fasulyek, ben arkadaşıma da farklı davranamam ama.Bu kişilikle ilgili bir durum. Kendim aynı evde böyle yaşayamam; bu görüşte olanlara da saygı duyarım, o ayrı.

Bu yüzden onceden konuşulmalı ki sonradan sorun cikmasin.
  • fraise  (11.04.17 02:02:34 ~ 02:04:38) 
Biz de yabanci arkadaslarla raf ayrimina gitmistik, ki bence en mantiklisi. Birlikte yemek yapilacagi zaman da herkes bir sey katardi, sorun olmazdi. Ya da peynirim bittiyse mesela birinden alip sonra mutlaka yerine koyardim vs. acik acik konusun en mantiklisi oyle.


  • kassiopeia  (11.04.17 02:16:50) 
ben direkt tersini söylüyorum. aldığım her şeyi isteyen kullanabilir. öbür türlü izin istendiğinde hoşuma gitmiyor. yani kullan ulan işte, izin istediğinde hayır diyecek halim yok. eh eşek de değil ya insanlar gidip de kullandığı şeyi bitirsin. yani evde kural koymaya biraz karşıyım, düzen kendiliğinden oturmalı, mümkün olduğunca rahat olunmalı, ev orası. ama her insan farklıdır tabii.


  • soso  (11.04.17 04:26:41 ~ 04:27:05) 
Son ev arkadaşım dışında hep raf paylaştık. Bence işin en temizi bu. Çünkü yurtta çok sevdiğim bi arkadaşım benden önce gelip yiyordu bazen. Olur yani acıkmıştır ama ben ona göre planlamış oluyor, sonra ortada kalıyordum.

İlk başta ayırıp sonradan duruma göre kuralları esnetmek iyidir. Ha bir de dümdüz açık açık konuşmak iyidir. "Benim mutfak masrafım çok abartı olur, o nedenle raf ayıralım istersen" de, direkt kaçar :D
  • lcha  (11.04.17 10:37:15) 
Kız arkadaşım ev arkadaşıyla öyle yapıyordu. Mayonezine kadar Malzemeler tamamen ayrı. Olması gereken de bu bence kimisi nutellaya abanır kimisi yemez ama arada da yemek ister. Arada ortak yemek yapılabilir tabi.


  • bass solo take one  (11.04.17 10:43:23 ~ 10:43:43) 
benim sürekli ev arkadaşım olmuyor ama dönemsel olarak ev arkadaşım olduğunda yiyecek, içecek ve hatta temizlik malzemelerine kadar ayrı alıyoruz. en baştan öyle konuşuyorum. çünkü herkesin tüketim alışkanlıkları çok farklı. ben 7-8 yıldır "ne bittiyse sadece onu satın al" düşüncesine göre yaşıyorum ve inanılmaz azaldı market alışverişi harcamalarım, öyle böyle değil yani. toplu alışveriş mantığını bıraktım tamamen. e belki o toplu alışveriş isteyecek, kampanyalı ürünlerden bol bol almak isteyecek, ben kaya tuzu o normal sofralık tuz diyecek falan filan. tabii ki birinin bir malzemesi bittiğinde diğerinin malzemesini sormadan kullanıyor (karşı tarafı zor durumda bırakmadan, yağın son damlasını kullanıp boş şişe bırakmıyor kimse), ya da yaptığı yemekten ayırıyor diğerinin seveceğini tahmin ediyorsa. hani nazi disipliniyle bölmiyoruz her şeyi ama en baştan konuşup rafları paylaşıyoruz, en temizi bu şekilde. şayet bu derece açık olabilmeniz iletişiminizi aksatıyorsa zaten sıkıntı olmaz mı aynı çatı altında? düzgün ve net bir üslupla anlatılabilir.


  • Phoebe  (11.04.17 13:32:26 ~ 13:34:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.