[]

Toeic tecrubesi bilgisi olan var mi

Selamlar.

Toeic icin deniyor ki sozlukte de, yabanci dil sinavlarinjn en kolayi. Benim calistigim kurumda gecerliligi var bu sinavin. Ingilizce seviyem intermediate. Sinav hakkinda okuduklarim ve duyduklarim var. Sozlukten sutlandim sozlukte basliga girip arkadaslara ozel mesaj veya normal mesaj atamiyorum.

Bir kac sey var kafamda sizlere danismak istiyorum.

1. Nasil calismak lazim. Kitabini mi bulup almak lazim. Deneme mi bulup cozmek lazim.

2. Sen toeic i gec yds ye calis mi dersiniz. Daha uzun vadede dusunmek icin.

3. Nasil gelistiririm ingilizce mi. Gramer kitabi mi, paragraflarin oldugu kitap mi, alistirmali kitap mi, normal hikaye kitabi mi. Ne yapmaliyim.


Kusura bakmayin cok detayli soruyorum. Okb bazen iyi bazen kotu. Netlesmeden her sey bir seyi yapmam mumkun degil. Her seyi ogren, yapacagin sey ve sonucu belli olsun ki basla gibi durumlar var. Elimde degil.

Tesekkurler.

 
Toeic çok kolay gerçekten. Ben sınava girmeden önce deneme çözeyim demiştim, 3 sorudan sonra çok kolay diyip bırakmıştım. yani internetten denemelerini bulup çözebilirsiniz.

daha uzun vadede düşünmek için yds yi de salla toefl çalış derim. toeic artık hiçbir yerde geçerli değil nerdeyse (mesela thy, eskiden kabul ediyordu şu anda etmiyor), yds nin de uluslararası geçerliliği sıkıntı.

gramer kitabı + hikaye kitabı + altyazısız (ya da ingilizce altyazıl) dizi film derim ben.

kolay gelsin :)
  • 111111  (11.04.17 12:20:55 ~ 12:21:24) 
Cok tesekkurler onersiginiz gramer kitabi hikaye kitabi var mi acaba?


  • brad pitt  (11.04.17 12:26:47) 
essential grammar in use güzeldir ama çok da anlamıyorum sanırım, siz yine de araştırın bunu :)

hikaye kitabı için de bir gün çıkın bir d&r'a falan gidip novel bölümünden ilginizi çekecek, daha önce okuyup sevdiğiniz kitaplar da olabilir, kitaplardan birkaç sayfa okuyun. çok ağır gelmiyorsa dili onu seçin. sizi biraz zorlasın ama çok da zorlamasın tabi.

seviyenizin ne olduğunu tam bilemediğim için şu kitap diyemedim, en iyisi kendinizin biraz okuyarak bulması olacaktır diye düşünüyorum. ben en son american gods'ı okudum. türkçesini okumuştum daha önce, dizisi gelmeden hatırlamak istedim. elimde orjinali de vardı, iyi geldi. şimdi hobbit'i okumak istiyorum mesela ama pahalı geldiğinden henüz almadım. öncesinde bir kindle almak daha mantıklı olabilir gibi geliyor :)
  • 111111  (11.04.17 12:51:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.