[]

İsim hakkı konusunda

İnternet üzerinden satış yapılan bir sitede sanal dükkan açacak bir arkadaşım. Adı Selma olduğundan "Selmasong" gibi bir isim düşünmüş. Ama "Selma's Song" diye bir film var, hatta bu filmin sondtrack'inin adı da "SelmaSongs". Bu iki isimle de tek harf fark var sadece. Nedir bu işin hukuki yönü? Davalık olma durumu var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.




 
cok buyuk bir firma olsa belki ugrasir da boyle bisey icin, pek duyulmamis bir film ve bi de filmin muziklerinin ismi icin ugrasmazlar bence.

ama gecmiste ozellikle microsoft ugrasmis boyle seylerle ve sonunda davalari kazanmis hep. tam hatirlamiyorum ama 'mike row' ya da buna yakin isimli biri mikerowsoft diye bi site acmis, microsoft dava acmis ve davayi kazanmis, isim hakkini almis..
  • nawres  (06.01.10 20:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.