[]

yurt dışında yaşayıp televizyon izleyenler

yerli dizi yersiz uzun muhabetti var malum ülkemizde. dün bir tv'nin yayın akışına baktım da 2.5 saatlik dizi 4.5 saatte bitiyordu. reklamları falan siz düşünün yani. hadi bunun yarım saati özet olsa 1.5 saat reklam izlemek gibi bir şey var.

bu reklam olayı nasıl yurtdışında. 40-45 dakikalık dizileri ne kadar sürüyor. gerçi dün prison break için fox'un internet sitesinde hep 1 saatlik şeyler gördüm ama avrupada falan nasıl orada da aynı mı?

o adamlar da reklamlarla kanalı döndürüyor bizimkiler de. onların kazandığı paraysa bizimki ne?

 
bununla ilgili bir yazı vardı hürriyette galiba. Özetle şunu söylüyordu. Bizde reklam süreleri ucuz olduğu için daha fazla reklam almak gerekiyor. Daha fazla reklam almak için de dizi süresinin daha uzun olması gerekiyor.


  • chavezding  (04.04.17 16:01:41) 
valla zamanında dizi falan izlerdim amerikadayken, yaklaşık bir saat sürerdi herşey dahil ama 10-15 dk'da bir reklam olurdu 4-5 dk'lık. hay amk ne cok reklam oluyo falan dedigimi hatırlıyorum. bizdeki gibi 1 saat dizi sonra 20 dk reklam degil de 15 dk dizi 5 dk reklam şeklindeydi.


  • t joe  (04.04.17 17:00:21 ~ 17:00:34) 
bir saatlik bi dizi filan ise 10-12 dakikayi gecmiyor reklam.

en guzel durum ise mesela prison break 20.00'de basliyorsa 21.00'de bitiyor. 21.01'de bi sonra ki dizi basliyo. onu acayip seviyorum asfdgd
  • allanpoe  (04.04.17 17:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.