[]

facebook çöpçatan app fikrim nassı?

facebook arkadaş bağlantılı çalışacak. insanlar anonim olarak iki arkadaşını veya tanınmış kişiyi flört için uygun gördüğünü seçecek. adına hash diyeceğiz. örneğin ben arkadaşlarım arasında bulunan didem ve nazifi hash'layacağım. kelime oyunu bile var :) benim hash'ım anonim olduğu için didem ve nazif onlar için oy verdiğimi bilemeyecek. zaten en az 10(veya x) hash oyu olmadan iki kişi arasında didem ve nazif hash'landıklarını zaten bilemeyecekler. 10(veya x) adet anonim kişi tarafından verilen oydan sonra didem ve nazif sistem tarafından otomatik olarak hash'lanacak ve kendileri hash'landıkları konusunda bildirim alacaklar. kendilerine gelen bildirim ile çıkan seçenek kutusunda;
bu hash'lanmayı sevdiniz mi?
evet/hayır
hayır ise ilgilenmiyor vb. mesajı ile konu kapanır.
evet ise first date için;
ilk buluşma nasıl geçmeli?
romantik/eğlenceli
ne giymeli?
nerede buluşmalı?
kahve mi pizza mı?
gibi sorulara tik ata ata bildirim penceresindeki seçenekler işaretlenir.
boş zaman çizelgesi seçilir. iki kişinin boş olduğu tarih ve saatte sistem otomatik randevu oluşturur. randevu noktasını sistem belirlediği için reklamlar burada devreye giriyor. parayı buradan götürüyoruz :)

insanların flört etmek/tanışmak için swarm'dan daha iyisine ihtiyaçları var. flört etmek için biyografi oluşturup özenle fotoğraf seçmiyorsun. arkadaşların veya arkadaşlarının arkadaşları seni birisine(kendi arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları veya tanınmış kişi) anonim olarak uygun görüyor. hash'lanma olursa tarafların tek yapması gereken özgürce (sistem izin veriyor: bir nevi geçici arkadaşlık sağlıyor hash'lanmak).

teşekkür ederim.

*mark'a fikri satan olursa fikir hakkımı isterim gençler.

 
fakat diğer applerde görme beğenme ve buluşma aşamasında bir iletişim oluyor kişiler arasında.
sizin dediğinizde sanki her şey otomatik bir sistemle ilerliyor gibi, ki isterse 100 kişi hashlesin (bakın hemen teriminizi de kullandım) kimyamın tutup tutmayacağını bilmediğim bir insanla buluşmazdım ben olsam.

  • sopiro  (01.04.17 15:59:54) 
istekli tarafın sevgili veya arkadaş bulmak isteyecek tarafın olduğunu düşünürsek tutmaz gibi. ben niye durup dururken milleti birbirinle eşleyeyim ki? bundan ne zevk alıcam?


  • mr.goodcat  (01.04.17 16:02:16) 
@ mr.goodcat çünkü yalnız ve mutsuz arkadaşlarımızın yanında kendimizi iyi hissetmek yerine onları da manita sahibi yaparak HAYIR'lara vesile olmak istiyoruz.

@ sopiro ayarlardan kendimizi hash'lanmaya kapatmak mümkün. veya sadece gelen bildirime ilgilenmiyorum deyip geçebiliriz. bunlar sevgilisi olan veya ne gerek var böyle şeylere diye düşünen insanlar için değil. antisosyaller var, çekingenler var, katil olmayan sosyopatlar var (benim gibi xd). işin güzel tarafı kendin için bişey yapamıyorsun çünkü kendimizi pek tanımıyoruz. üçüncü kişiler bizi daha iyi yorumlayabilir, gözden kaçırdığımızı görebilir bizim için ilişkiler konusunda. gözlemci her zaman üçüncü şahıs olmalıdır. oy vererek gözlemci oluyor ve katkı sağlıyoruz. zorunda değiliz elbette. onedio anketi çözmeye devam eder, survivor izleriz.
  • hasmetizm 2046  (01.04.17 16:12:15) 
Anladığım kadarıyla bi selam bile demeden buluşuluyor öyle mi? Çünkü konuşma durumları olsa yeri sen ayarlayamazsın :/ hiç konuşmadığım birisiyle buluşmak istemezdim ya. Her şey dış görünüş değil, hmmm fena değil diyorsun sonra 5 dk konuşunca konuşmanın akmadığını görebiliyorsun mesela.


  • ekaterina  (01.04.17 16:16:39) 
kadınların facebook diğer mesaj klasörü doluysa eğer zaten böyle bişeye ihtiyacı yoktur. dünya çapında kullanılacak arkadaşlar bu(ya tutarsa). türkiye'de bırak blind date olayını , normal kahve için bile kırk takla atıyor çoğu erkek. kendi açımızdan bakmayalım. kimse kaslı erkek de sevmiyor zaten. böyle bi uygulamanın gerekliliğini konuşalım. size asılan onlarca erkek arasından, fotosunu beğendikleriniz ile konuşur, sohbetini beğendikleriniz ile kahve içersiniz. hedef kitle siz değilsiniz zaten. bunu yapmayı kesmesi gereken erkekler. evet.


  • hasmetizm 2046  (01.04.17 16:26:58) 
Kadınlar kullanmayacaksa erkekler napacak?


  • ekaterina  (01.04.17 16:34:07) 
İki şey daha var aslında, mesela kim yaptı anonim olacak demişsin ya ama ortak arkadaşları sadece bensem bu gayet açık olur :/ bi de 10 kişinin aynı iki kişiyi seçmesi baya düşük bi ihtimal 5 bile düşük hatta. Çok zor gelir hash. Tinder'ın blind date'lisini kursan daha çok iş yapar gibi.


  • ekaterina  (01.04.17 16:38:42) 
Kadınlar kullanacak. Kimse göğüs dekolteli selfie çekip 500 beğeni alan kız arkadaşa ineğin birini hash'lamaz zaten demek istiyorum. Bu olayı arkadaşlarınız ayarlıyor siz değil. Arkadaşlara hiç güven yoksa zaten ayarlardan kapat. Yada daha kolayı captcha ile anlaşır "ben kezban değilim" güvenliği ekletirim uygulama girişinde xd


  • hasmetizm 2046  (01.04.17 16:41:15) 
Seyrek hash'lanmak daha güzel zaten. Değerli ve denemeye değer yapacak olan bu zaten. Arkadaşlar tarafından uygun görülen bi eşleşme. Bi kahve içelim... Gibi


  • hasmetizm 2046  (01.04.17 16:43:49) 
ya ben sevdim bu fikri. :)
yapılsa ilgilenirim.

  • balik kraker  (01.04.17 18:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.