[]

Booking meselesi

Booking başlığını okuyordum da demişler ki, turizmciler booking'le çalışmak istemiyormuş çünkü booking %15 komisyon alıyormuş. Ben hep otellere booking'den bakıyordum, sonra da oteli arayıp fiyat soruyordum çünkü aynıysa uğraşmak istemiyordum booking'le vs. ama her zaman daha pahalı fiyat veriyorlardı, booking'de böyle deyince de oraya özel fiyatımız ordan yapın rezervasyonu diyorlardı. Özetle anlamadım yani bu nasıl booking'le çalışmak istememek, sizce de çok saçma değil mi? Ben adama %15 kaybetmeme şansını sunuyorum ama bana aynı fiyatı vermiyor bile :/




 
küçük oteller genelde daha iyi fiyat sunuyor büyük oteller booking den alın fiyatı esnetemeyiz diyordu.

sanırım yaptıkları anlaşma vs ile alakalı.

birde booking için ayırdıkları odalar oluyor demişti birisi beli oda sayısınca oda ayırıyorlar demişti.

sanırsam bookingden alıp orada yorum yapman daha fazla işlerine geliyor.
  • basond  (31.03.17 15:52:17) 
O zaman booking bizi sömürüyordu diye ağlamaları yersiz değil mi? Aslında alan razı satan razı olması lazım.


  • ekaterina  (31.03.17 15:53:47) 
Yahu arkadaşlar, aynı ülkede yaşamıyor muyuz sizinle? Neyin mantığını arıyorsunuz hala? Birilerinin işine gelmemiş, çıkarına uymamış, böyle bir sonuç ortaya çıkmış işte. Mantık aramak son derece gereksiz. Her söylenene de inanmamak lazım.


  • devilred  (31.03.17 16:00:03) 
@eka e tabi işine gelende vardır gelmeyende, genelde kimse hiçbir şeyden memnun olmuyor memlekette kime sorsan sömürülüyor hakkı yeniyor(doğru olsa da olmasa da hep aynı film) dolayısıyla hakkımız yeniyor geyiğine zaten inanmıyorum çoğu turizmci simsar adam memnun olsa da ağlıyor memnun olmasa da.


  • basond  (31.03.17 16:04:32) 
Oteller booking.com istemiyor diye bir durum yok. Acenteler, booking.com istemiyorlar. Çünkü; sattıkları uçak biletleri internetten satılır oldu, otel rezervasyonları internetten yapılır oldu, tur rehberleri ayarlamak yerine insanlar gönüllü rehberlerle iletişim kurmayı öğrendi. İnternet her şeyi geliştirip, hızlandırarak, acenteleri aradan çıkarıyor. Türsab ise, acentelerin bu rahatsızlığı sebebiyle doğal olarak dava açmıştır.

Aynı sorunlar farklı sektörde aracılık yapan sigorta acentelerinin de gündemindedir. keçili reklamlarıyla adını duyuran sigortam.net ve benzeri diğer siteler, sigorta acentelerinin büyük oranda satışlarını ele geçirmiş durumdalar. Bu yüzden sigorta acenteleri serbest piyasa ekonomisinin farkındalığı ile yeni yöntemler üretmekle meşguller. Kalkıp dava açabilirler mi? Hayır.

Türsab'ın davayı kazanmasının en önemli sebebi, yasal olarak acente olma zorunluluğu. Senin merkezin yurtdışında olabilir ama ilgili kanun maddesi ya da her neyse, türkiye'de acente olmanı zorunlu kılıyor. Bu da meslek örgütünün zaferidir. Ha bu kadar hızlı gelişen teknolojiler ile aracılık sektörlerinin geleceği olmayacaktır. Bu çok ayrı bir konu.
  • cliquot  (31.03.17 16:07:09) 
cliquot +1

artık herkes biletini kendisi alıyor, rezervasyonlarını kendisi yapıyor, yerel rehberlerle kendisi anlaşıyor. 50+ olmayan herkesin elinin altında her şey. tıpkı bir ürünü yurtiçinden %150 daha pahalıya almak yerine yurtdışından sipariş vermek gibi. cepler dolmayacak olunca her şeyi engelliyorlar; yurtdışı alışverişlerini (cep telefonu, yurtdışından araba getirme, geneli teknolojik ürünler, parfümler, makyaj vs) şimdi de sıra bunlara geliyor. daha yeni gümrük 30 dolara düşürülmedi mi?

booking olmasın ki adamlar daha fazla kazıklayabilsin. ağzı laf yapan adamı x liraya ağırlayacakken diğerini 3x'e bir başkasını 5x'e konaklattırsın. maksat kazıklamak.
  • pinkpeony  (31.03.17 16:16:19) 
Tabii ki booking olmalı aslında bunu sormak istemedim ben de, yanlış anlaşıldı heralde, şikayetçilerse booking'le neden aynı fiyatı vermiyorlar demeye çalışmıştım. Mesela yemeksepetinden adam geliyor, telefonla verseniz olur mu diyor olur diyoruz, oteller tanındıktan sonra kendilerinden rezervasyon yapılmasını istiyormuş, sözlüğe bakın bir sürü otel sahibi var yazan peki o zaman neden pahalı fiyat? Yoksa dns kullanıp yine booking'den rezervasyon yapacağım, yine fiyatlara bakacağım, benim için booking vazgeçilmez.


  • ekaterina  (31.03.17 16:23:17) 
Oteller dediğiniz gibi aynı fiyatı vermeyebilirler. Bunun da sebebi booking anlaşmalarının ardından denetimlerle ilgili. booking ile anlaşmanızın bozulmasını istemediğiniz için, misafirlerinizi belirli telefonlarda istemeseniz bile siteye yönlendirmek zorunda kalabilirsiniz. gizli müşteri çalışmaları olur falan...

Oteller için, özellikle küçük ölçekli olanlar için, muhteşem bir reklam platformudur booking. siz reklam tanıtım masrafı yapmakla vakit kaybetmezsiniz. hizmetiniz iyidir, fiyatlarınız ucuz değil hakkı kadardır. kaliteniz yüksektir. başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz. booking sayesinde müşteriler sizin reklamınızı yapar.
  • cliquot  (31.03.17 16:43:12) 
@cliquot booking bana verdiğin fiyat daha düşük olacak mı diyor peki? Anlaşmada böyle şeyler olabiliyor mu?


  • ekaterina  (31.03.17 16:44:55) 
join.booking.com
Rezervasyonlar için ne kadar komisyon ödemem gerektiğini nasıl öğrenebilirim?
Tesisinizi Booking.com'a eklediğinizde her bir rezervasyon için komisyon ödersiniz. Komisyon yüzdesi, kayıt işlemlerinin 'Sözleşme' aşamasında gösterilecektir. Her ayın sonunda borçlanılan komisyon miktarını gösteren bir fatura göndereceğiz.
Sözleşmelerin içeriği gizlidir :) Bir otelci gelip açıklama yaparsa bu aşamadan sonra güzel olur.
  • cliquot  (31.03.17 16:51:41) 
Beklenen açıklama gelmiş TÜROFED'den;
www.turofed.org.tr

  • cliquot  (05.04.17 08:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.