[]

eski kıyafetleri parka bırakmak çok mu saçma?

selamlar,

şimdi pek giymediğim bazı kıyafetlerim var. kimisi yıpranmış durumda kimisi ise yeni gibi. bunlardan kurtulmak istiyorum. çöpe atmak da istemiyorum. evimin yakınında bir park var ufak. zaman zaman orada evsiz olduğunu tahmin ettiğim insanlar görüyorum. bir akşam gidip oraya 10-20 tane tişört gömleği bırakıp kaçsam çok mu saçma olur? çevremde başka bir yer yok. bence parktakiler alıp giyebilir gayet.


 
Bir poşete koyarsın sonra çöpün yanına bırakırsın. Alan oluyor öyle.


  • patatesli yumurta  (27.03.17 23:51:31) 
elbiseleri alacak kişiler orada olduğu zaman koymak ya da direk götürüp kendilerine vermek daha iyi olur. diğer türlü gelir atarlar çöpe yüksek ihtimalle. bizim buralarda giysi kumbaraları oluyor çoğu sokakta, kendi yaşadığın yerde var mı diye ona da bir bakabilirsin..


  • nrmnm  (27.03.17 23:55:16 ~ 23:55:35) 
10-20 değil de parça parça bırakırsan daha çok kişi faydalanabilir mesela 5 er li halde. bırakırken de bank üzerine koyabilir poşetin üstüne ihtiyaç sahipleri kullanabilir yazılı kağıt yapıştırabilirsin.


  • tekila shot bardağı  (28.03.17 00:23:27) 
eğer bir yere veremeyeceksem ben de bazen dışarı bırakıyorum ve bırakırken de şöyle yapıyorum
çok güzel afilli bir poşete koyuyorum ki dışarıdan bakıldığında ilgi çeksin içinde özenli bir şeyler olduğu imajı uyandırsın diye bir de üzerine küçük bir not yazıyorum örn.temiz erkek mont gömlek gibi :)

  • esmeralda  (28.03.17 00:42:57) 
Saçma değil. Yağmura çamura karşı önlem aldıktan sonra bir şey olmaz, bulur yerini mutlaka. Alır birileri. Poşet içinde çöpün yanına bırakmak büyük ihtimalle çöple birlikte gitmesine neden olabilir. "Bu ne lan burada" denip atılmayacağından emin olduğun, göz önündeki herhangi bir yere bırak gitsin.

Muhtarlığa veya camiye falan da bırakabilir yahut sorabilirsin, etrafta ihtiyaç sahibi insanlar varsa buraları yokluyorlardır zaten, onlar yönlendirme yapabilirler. Çevrede esnaf varsa onlara bırakıp gördüklerine vermelerini de söyleyebilirsin. "Belediyeyi arayayım, organizasyonları var mı sorayım"dan vb. ziyade kendine göre daha pratik bir yol aradığını tahmin ediyorum.

"Bırakıp kaçmak" ifadesine çok güldüğümü de söylemek istiyorum. Yasak yere moloz döker gibi :)
  • lazor  (28.03.17 04:07:42) 
Kızılayın kumbaralarına bırakılan kıyafetler preslenip yurtdışında bir yerlere satılıyor. İnsanlar ihtiyaç sahiplerine gidecek diye özene bezene koyuyor yıkayıp ütüleyip.


  • bigbadabum  (28.03.17 10:05:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.