[]

3 aydır geçmeyen baş dönmesi ve kusma (yardım)

Selam duyuru ahalisi.

Çaresizlikten buraya yazmaya karar verdim. Belki bu konuda uzman biri çıkar veya biri iyi bir doktor önerir umuduyla yazıyorum.

Babam yaklaşık 3 aydır oldukça kötü durumda. Günlük yaşamını devam ettiremiyor hatta bu hastalık yüzünden işinden oldu ve maddi olarak çok zor duruma düştük. Şöyle özetleyeyim süreci.

Babam standart bir iş günündeyken birdenbire fırıl fırıl başı dönüyor ve yere yığılıyor ardından kusuyor. Hemen hastaneye kaldırıyoruz. Serum falan yiyor, ilaç veriyorlar eve geliyor sonra düzeliyor.

Bir iki gün sonra işteyken aynı şekilde yığılıyor yine hastane yine ilaç. Bu birkaç kez tekrarlanınca patron babamı işten çıkarıyor.

Biz de bitmek bilmeyen bu ataklar yüzünden hastane hastane dolaşıyoruz. Kimi doktor hiç sallamıyor yaşlılıktan diyor (Babam 56 yaşında bu arada). Kimi doktor menier olabilir diyor, ki dedemde de menier hastalığı vardı ama 2 ayda bir falan nöbet geçirirdi. Her gün gelen baş dönmesi ve kusma menier'i devre dışı bırakıyor o yüzden.

Bu süre zarfında babam bir gününü full baş dönmesiyle yatarak ve kusarak, diğer gününü çakırkeyf modunda yarı iyi geçiriyor.

En sonunda bir profesör boyun ultrasonu istiyor ve sağ boynundan beyne giden damarlarda %60 tıkanıklık çıkıyor. Ameliyatın mümkün olmadığını söyleyip ilaç veriyor ve 1 ay kullanımdan sonra düzeleceğini söylüyor.

Bu 1 ay verilen ilaçları kullanıyoruz faydası oluyor fakat halen daha geçmiş değil. Atak araları arttı fakat bu sabah bile baş dönmesiyle uyanıp kahvaltıda ne yediyse kustu. Sağ kulağında bitmek bilmeyen bir çınlama var.

Şimdiye kadar 14-15 farklı doktora gittik. Boyun tıkanıklığını teşhis eden profesör dışında çözüm üretebilen adam gibi teşhis koyabilen olmadı. Bu sabah gittiği başka bir vertigo uzmanı bununla yaşamaya alış tadında şeyler söylemiş. Böyle yaşamaya nasıl alışılır Allah aşkına! Her biri farklı ilaç veriyor, adam günde 15'e yakın ilaç içiyor ama halen baş dönmesi ve kusması geçmiş değil.

Ailece artık tükenmiş durumdayız. Özellikle babam artık bu durumu kaldıramıyor. Bu konuda tavsiyesi veya doktor önerisi olan varsa çok minnettar olurum. Biraz uzun oldu ama mümkün olduğunca özet geçmeye çalıştım. Şimdiden çok teşekkürler.

 
Geçmiş olsun.
Çaresi vardır mutlaka, ne demek alışsın.
Ayrıca 15 ilaç çok fazla geldi.
Alternatif tıp ta araştırma yapın, sülük hacamat tedavisi gibi. Sağlık bakanlığı onaylı yerler yapıyor. Ayrıca amerika ve avrupa da oldukça yaygınlaştı bu tedaviler.
  • aklimdakisorular  (27.03.17 16:46:10) 
Tedavi ve doktor tavsiyem yok ama lütfen işyerine dava açın. Uzun süre rapor almadıysa işten haksız olarak çıkarılmış demektir.


  • nilmiye  (27.03.17 16:57:15) 
çok geçmiş olsun. çok üzücü bir durum. tavsiyem ya da doktor önerim yok ama tanıdık doktor arkadaşlara durumu ileteceğim. belki bildikleri bir şey vardır.

edit: konuyu sözlüğe de taşıyın bence. bir başlık açın. buradaki başlıkla aynı olabilir mesela. duyuruya girmeyen sözlükteki doktorlar yardımcı olabilir belki.
  • himmet dayi  (27.03.17 18:00:14 ~ 18:01:27) 
@divine
"Şimdiye kadar 14-15 farklı doktora gittik. Boyun tıkanıklığını teşhis eden profesör dışında çözüm üretebilen adam gibi teşhis koyabilen olmadı."
bu 14-15 doktor hangi tedavi sürecine giriyor? Saçma sapan tedavi ve teşhis yöntemleri var diyebilir miyiz? Saçma sapan olduğuna dair bilimsel kanıtın var mı sülük tedavisinin ya da hacamat ın?
  • aklimdakisorular  (27.03.17 18:06:18) 
bu arada ben gidin sülük yaptırın demiyyorum. araştırın diyorum.


  • aklimdakisorular  (27.03.17 18:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.