[]

Evde toz şeker mi kullanıyorsunuz küp şeker mi?

Annem çaya, kahveye vs eklemek için yıllardır hep esmer toz şeker kullanır. (Hoş ha esmer şeker ha normal şeker zarar açısından bir farkı yokmuş ama kendini avutuyor sanırım). Ben kendi evime de toz şeker almak isteyince her seferinde erkek arkadaşımdan 'toz şeker çaya koyulur mu? Küp şeker alalim' nidaları geliyor. Küp seker alıyoruz. Aklıma takıldı, acaba toz şekerin bu amaçla kullanılmamasinin bir nedeni var mı? Misafirlige gittiğim evlerde de hep küp şeker ikram ediliyor çünkü. Bizim ailede mi gariplik var? Evde bir kere bile küp şeker görmedim. Evet, pazar pazar bunu dert ettim :)

Not: şeker kullanmıyorumu cevap olarak kabul etmiyorum zira kullanmasak bile eve gelen misafire ikram ediyoruz.


 
Küp daha pratik ya. Ama misafirlere genelde toz koyuyorlar. Bana öyle denk geldi ya da.


  • patatesli yumurta  (26.03.17 22:03:52) 
biz toz şeker kullanıyoruz. misafire küp şeker veriyoruz.

çünkü küp daha pahalı :)

sağlık açısından ise: esmer > toz > küp
  • dafuq  (26.03.17 22:05:02) 
Toz


  • giggs  (26.03.17 22:05:26) 
Sanirim eskiden kup seker pahaliydi, bu nedenle toz seker kullaniyorduk (tamamen salliyor olabilirim). Bizim evde de toz seker kullanilirdi, kup seker misafire ikram edilirdi. Oradan kalma aliskanlik oldugundan bizimkiler halen toz seker kullaniyorlar sanirim, son yillarda pek dikkat etmedim.


  • evrim halkasi  (26.03.17 22:05:35) 
toz


  • redcat  (26.03.17 22:05:36) 
toz şeker kullanıyoruz ama küp şeker de var duruma göre misafirlere küp şeker verdiğimiz oluyor bazen biz de kullanıyoruz.


  • cool pich  (26.03.17 22:06:06) 
Misafire toz şeker şöyle sakıncalı, mesela şekeri koydun, şekerden bi kaşık attı çayı karıştırdı, kaşığıyla bi kaşık içti kenara koydu. Sonra bi çay daha getirdin hop o kaşığı tekrar şekere soktu, noldu böylece onun ağzına giren kaşık herkesin ağzına girmiş gibi oldu lol. Ev ahalisi için de geçerli tabii bu, bence küp şeker daha hijyenik.


  • ekaterina  (26.03.17 22:07:08 ~ 22:09:14) 
eskilerin kafa yapısı; küp şeker daha elit, toz şeker fakir işi düşüncesi. annem de öyle bize toz şeker misafire küp şeker. ayrıca genelde 1 küp şeker 1 çay bardağı çaya fazla geliyor bana toz şeker mis istediğin kadar ayarla hem artık kaşıkla atan falan da kalmadı herkesin evinde şu devirerek dökmeli aletten var. toz daha mantıklı her türlü üstelik küp şekeri küp halinde tutmak için ne kullandıklarını biliyor muyuz(aslında biliyoruz da hatırlayamadım, kötü bir şeydi)? bi torku doğal ürünler kullanıyoruz diye reklam yapmıştı ilk.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.03.17 22:08:12) 
Ekaterina, sekerligin içinde ayrı kaşık var canım. Hiç öyle kendi kaşığıni daldıran görmedim.


  • fraise  (26.03.17 22:10:32) 
Toz şeker alınırken dökülüyor annem ondan misafire küp şeker verir kimse dökmesin diye :d kendimize de toz şeker çıkarıyor bir çaya bir küp şeker fazla geldiği için.


  • pastörizesüt  (26.03.17 22:18:43) 
Ben trde hep kup seker gordum ama yurtdisinda hic kup seker gormedim.

Isvicreliydin sanirim, ailen de oradaysa/orada yasadiysa ondandir o.
  • kuehles blondes  (26.03.17 22:20:01) 
misafire küp şeker. neden? çünkü toz şeker kullanırken, şeker kaşığını şeker tabağına sokuyor ve ailecek sinirden kuduruyoruz. çocuk olsa gam yemem de koca koca adamlar, şeker kaşığını çay bardağına sokunca sinirleniyorum.


  • blue eyes white dragon  (26.03.17 22:21:19) 
Valla 2 misafirin önünde bir şekerlik varken kaşık diğerinin elinde olunca olabiliyo böyle şeyler ben güvenmiyorum misafire xD


  • ekaterina  (26.03.17 22:21:57) 
Evde toz şeker kullanırız. İşyerinde sadece küp kullanılıyor ve ben küp şekerin çayda yaptığı köpükten nefret ediyorum.
Benim de işyerinde cay icmeme nedenim bu.

  • cabiday  (26.03.17 22:25:25) 
biz şeker kullanmıyoruz da ikisi de var. duruma göre toz veya küp şeker veriliyor. misafirin samimiyetine göre. toz şekeri de şu çevirip dökülen zımbırtıya koyduk, böylece eliyle ayağıyla girmiyor kimse şekere


  • cekilmis gayfe  (26.03.17 22:40:34) 
ikisi de var. misafir gelince çayına atması için küp şeker bulunduruyorum. pasta kek yapmadığım için aylardır toz şeker kullanılmıyor. hatta indirimdeyken lazım olur aldığım bi paket açılmamış haliyle duruyor.


  • dedim ben sana  (26.03.17 22:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.