[]

Enteresan yemek sıkıntısı

Demin Bursa'da bi kebspçıda şok bi olay yaşadım.

Kasanın yanında açık büfe gibi bişi var. Bölmelerde salata, turşu, Antep ezme falan var. Onlardan küçük tabaklara koyup sipariş veren müşterilere ikram ediyorlar.

Kasada paket siparişimi beklerken dikkatimi çekti; garson müşterilerin masada yemeyip yarım bıraktığı salata, turşuları falan o açık büfeye döktü. Sonra yeni gelen müşteriye o artıkları yeni tabakta ikram etti.

Parayı öderken bunu sordum adama. Çok rahat bi şekilde; hepimiz müslümanız 5 vakit namaz kılıyoruz, biz gâvur değil ümmetiz falan dedi.

Ya bu bana mı garip geldi yaptığı doğru mu yani? Ben mi abarttım. Geçen yaz da simit sarayı benzeri bi yerde kahvaltıda müşterinin yemediği salamları ayıran bi yerde geldi aklıma. Normal mi bunlar yani ya?

 
Saçma olmuş adamın savunma. Belki hastalıklı biri yedi nereden bilecekler ki? Tipik üçkağıtçı esnaf olayı. Bir daha da yeme oradan.


  • patatesli yumurta  (26.03.17 01:07:09) 
şikayet edin. abarttığınız bir şey yok.


  • cemiyetin ünlü siması  (26.03.17 01:09:02) 
Bugun manitayla aynisini biz de dusunduk. Gormemis gibi serpme kahvalti denen naneyi soyledik cok lazimmis gibi. Iki cesit zeytin iki cesit recel ve acili ezmeye catal dahi surmedik. Tabi surup de bitiremediklerimiz oldu. "La bebe" dedim manitaya. "Kesin bunlar yenmeyenleri geri koyuyordur dolaba" o da "valla oyle" dedi. Bence kesin hepsi yapiyordur.


  • allah yazdiysa bozsun  (26.03.17 01:09:47) 
Herkes yapıyor, yapmak zorunda. Ünlü restoranlar, oteller falan. Yıllarca Kavak' da restoran işlettik, sonrasında otel. Biz de yaptık, yapmak zorundasın da zaten. Hele açık büfeli her şey dahil oteller. Öbür türlü olmaz o iş. Kimse kalkamaz altından. Yarısı yenmiş peyniri kimse koymaz tabi, ama mesela 5 yıldızlı otellerde o yarım peynirleri atıyorum salataya koyuyorlar falan. Bir şekilde tüketiliyor.

Edit: Hatta İsrailli turist taktiğidir, yarım bıraktıkları şeyleri paramparça ederler, tekrar kullanılmasın diye.
  • liriamer  (26.03.17 01:12:52 ~ 01:13:31) 
sokakta önünden geçtiğin her lokanta/restoran/cafe tarzı yer bunu yapıyor. normal. maalesef. yapmayan yerler, elbette vardır.

kasada oturan yavşağın size cevap veriş şekli, sizin ona karşı gelmenizi engelleyen nitelikte. tek anladığı dilden, yani dinini yaptığı ahlaksızlığa kılıf uydurarak cevap vermiş. cevap vermeniz, hakkınız aramız mümkün olmazdı.
  • kafir  (26.03.17 01:15:25) 
olmaması gerek fakat malesef normal.

liriamer +1 diyorum. bir kaç sene önce ekşi'de bi entry okumuştum baya sükse yapmıştı, yıllarca lüks otellerde çalışmış bi adamın itirafları niteliğindeydi, bütün iğrençlikleri anlatmıştı ve yenebilecek en mantıklı şeyin o sırada pişirilen yemekler olduğunu söylemişti (canlı performans mı sallıyorum ne bi adı vardı unuttum).
  • drystedb efficacious  (26.03.17 01:25:12) 
pek çok aşçı ve açık büfe tecrübesi olan çalışan, tam olarak anlattığınız sebeplerden açık büfe yemeyi tercih etmezler (5 yıldızlı oteller dahil)


  • otonomo  (26.03.17 01:39:07) 
Mesela kahvenin yanına gelen lokuma kılıç falan saplamışlarsa o kılıcı kırıyorum ben, başkasına kullanamasınlar diye. Bence herkes böyle şeyler yapsa kullanamazlar. İsrailli turist taktiği+1


  • ekaterina  (26.03.17 01:51:03) 
Mutfakta çalıştım biz de yapıyoruz. Yalnız bu göstere göstere yapılmaz. Her şeyin bi adabı var


  • tavish11  (26.03.17 02:16:57) 
ben bunun turk ve dogu toplumarina has bir tavir oldugunu dusunuyorum cunku en basitinden amerikadaki luks olmayan normal restoranlarda isterseniz tabaginizda kalan yemekleri dokebileceginiz, tabaginizi bardaginizi, catalinizi koyabileceginiz bir kirliler kismi vardir. zaten mcdonalds falan gibi yerlerde istege bagli bile degildir, yapmayani gormedim fakat orada bunu calisana saygidan yaparlar, cunku egitimli insanlar hizmet sektorunde uc otuz paraya calisana acirlar.
bir de orada resmi olarak yemek sektorunde calismak icin egitimlerden geciyorsun, misal hangi yemek ne kadar sure ne kadar sicaklikta saklanabilir veya bir calisan olarak ellerini nasil yikamalisin gibi...
birakin sadece artik yemekleri birlestirmeyi ellerini dogru dugun yikamayi bilmeyen, ayni zamanda toresi geregi eliyle bir tarafini temizleyen insanlar var hizmet sektorunde...
e simdi biz alistigimizdan hasta olmuyoruz ama genelde turkiye'ye gelen yabancilar ilk basta bir minik hasta olurlar veya bizdeki kadar hepatit a yaygin degildir.
off off, nereden akla getirdiniz yahu!
  • mavicorap  (26.03.17 03:32:53) 
ben bu gibi durumları önleyebilmek adına yemeğin yanında ikram olarak gelen mezeleri yemesem bile içine kirli peçete,kürdab atıyorum.


  • Cruyff  (26.03.17 03:44:14) 
kebabçı'nın adını yazar mısın. bursa'da yaşıyorum. bileyim.


  • yons  (26.03.17 10:01:48) 
Normal değil tabii.
Ben de masaya gelen ve çatal giren her şeyi mundar ederim bir daha kullanamazlar. Çatal banmadıysak garsona "buna dokunmadık" derim.
Yalnız bizimkiler de açık büfe kullanmayı bilmiyorlar, yiyemeyeceği kadar şeyi masaya alıyor sonra çoğu kalıyor. İşletmecinin hatası kadar müşterinin hatası da var bu işte.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.03.17 10:14:50) 
@yons; millet mahallesi maydonoz kebap dürümcü.


  • denizaya  (26.03.17 12:42:51) 
Haklısın, abartmıyorsun. Şu yapılanın kabul edilebilir hiç bir tarafı yok. Ne dmek hepimiz müslümanız ya, ben değilim misal. Ayrıca müslümanlar hastalık bulaştırmıyor mu, ay sinir geldi. Helal belgesi bilmemneyini eksik etmezler ama.

Mecbur kalmadıkça dışarıda yememekle ne denli haklı olduğumu bir kez daha anlamış oldum. Daha çocukken vapurda satılan, yolcuların yarım bıraktığı sahlepleri sahlep kazanına tekrar döken garsonu görünce anlamıştım zaten bu memleketteki esnafa güvenilmeyeceğini. Maalesef bu böyle.

Sonra gelip bana takıntılı diyorlak bak. Off of.
  • old possum  (26.03.17 12:57:20) 
Normal değil tabi ki ama hepsi yapıyor. Bir tanıdığımız da mutfakta çalışıyordu, onlar da yapıyorlarmış. Köy kahvaltısı falan almam ben mesela.


  • Lim5  (26.03.17 14:53:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.