[]

Su arıtma sürahisi kullanan/bilen?

var mıdır?
ürün şöyle bir şeymiş: urun.gittigidiyor.com

su arıtma cihazı almayı düşünüyordum böyle bir şeye rastladım şimdi. bence işe yaramaz ama bilemedim. tam anlamıyla temizleyemez gibi bence. var mı aslı? kullanan eden var mıdır?

 
niye işe yaramaz anlamadım?

bunda karbon filtre var, gayet yeterli istanbul için. ankarada bir ara olan olay dışında tr de su çok kötü değil, virüs ve bakteri olayı yok(insana zararlı olanları yok ya da minimalde). bundan dolayı bunlar bence oldukça kullanışlı olurlar özellikle istanbul için.
  • kurnaz  (25.03.17 21:03:13) 
Aynisini kullaniyorum. 10 numara. Ama trde cok pahaliymis yuh


  • Pepee  (25.03.17 21:13:07) 
gerçekten mi? bunu kullanınca damacana almama gerek kalmayacaksa 150 200 lira bile pahalı değil bence işe yarıyorsa. gerçekten normal içme suyu gibi kullanabilir miyim bununla?
edit: izmirdeyim bu arada
edit: elektronikmiş bir de bu sanırım. ne kadar zamanda filte değişmesi gerekiyor ve ne kadar filtreler?
  • veritaslibertas  (25.03.17 21:18:32 ~ 21:25:55) 
@veritas

ya cidden "dalga geçtik olm, bi boka yaramaz" yazasım geldi, kendimce güldüm evde :D

neyse, bence bi dene, 1 ay içinde belirgin bir durum olmazsa devam derim. bence damacanadan daha sağlıklı.
  • kurnaz  (25.03.17 21:26:45) 
Yemek ve çay-kahve suyunu bundan tedarik etsen bile mantıklı eğer az buçuk iş görüyorsa.


  • soft  (25.03.17 21:32:43) 
@kurnaz asdfghjk :D:D ya o kadar işe yaramaz diye inandım ki şaşırdım şimdi işe yarar denince. damacana su alıyorum 8.5 lira. ve tadı da hoşuma gitmiyor gerçekten. böyle bir şey işe yarıyorsa alacağım ya. işte filtre mevzusu varmış ama. o kaça patlıyor ona bakmak lazım.


  • veritaslibertas  (25.03.17 21:35:35) 
sağlık açısından belki içilebiliyor hale getirebilir ama musluk suyunun tadı musluk suyu. ben alıp deneyip iade ettim


  • try again fail again fail better  (25.03.17 21:58:43) 
Ben kullaniyordum, bu markayi. Sehrimdeki su inanilmaz sert ve klorlu, cay kahve igrenc oluyordu. Ise yaradi baya.

Sorun su, bu aritma islemini gümüs kullanarak yapiyordu. Bunu ilk aldigimda, kutudan cikan kagitta okumus, ciddiye almamistim. Bir bucuk sene civarinda kullandim. Bazen sadece kahve yapmak icin, bazen de sulugumu doldurmak icin.

Ayrintili kan testimde, gümüs cok fazla cikti. Agir metali atmak icin alg falan kullaniyorum simdi. Saglikli bir sey degil, dikkat etmeni oneririm.

Su da wikipedi aciklamasi: "(...) use silver-impregnated activated carbon"

(git: en.wikipedia.org)
  • buf-e kür  (25.03.17 22:05:33 ~ 22:07:14) 
klorlama sonucu oluşan kanserojen yan ürünleri de temizliyorsa almak mantıklı. ha bence süzmüyor, o ayrı.


  • zgrydn  (25.03.17 22:11:47 ~ 22:12:06) 
@buf-e kür, yeterli oldu kullanmamak için. teşekkürler. gerçek su arıtma cihazı almak şart oldu.


  • veritaslibertas  (25.03.17 22:23:29) 
"Performansı kanıtlanmış MAXTRA filtre kartuşu tadı olumsuz etkileyen kireç, klor ve diğer maddeleri etkili bir şekilde azaltırken 4 hafta boyunca harika tada sahip BRITA suyu sağlar.
ÜRÜN AKSESUARLARINIZ SORUNSUZ ÇALIŞSIN.

BRITA MAXTRA 4 adımda filtreleme teknolojisi sayesinde mutfak aletlerinin ömrünün uzamasına yardımcı olurken harika tada sahip suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Tüm MAXTRA filtreleri kolay çıkarılması için çekme halkası ile gelir ve pek çok ülkede geri dönüştürülebildiği gibi 100 litreye kadar suyu filtreleyebilir."

Biraz tuzlu olabilir filtre masrafı.
Performansı için ne desek boş. Aşırı klor basılmış şebeke suyunda filtre yetersiz kalabilir. Tat kişiye göre değişir. Dener memnun kalırsınız falan, başka suda iş görmeyebilir..
Dezenfeksiyon yan ürünlerini etkili arıtır mı bilmem, DBPs diye kısaltılan o maddeler kanserojen kirleticilerdir. Ölçümü nasıl yapılıyor bilmiyorum, su kimyası laboratuvar dersi gördüm ama ne aletini ne prosedürünü öğrettiler. Ayrıca analizi yapılması gereken bileşikler tek iki ya da üç değil, bilinen yüzlerce dezenfeksiyon yan ürünü kanserojen madde var. İşe ne kadar yaradığını bilmek mümkün değil o açıdan
  • kargn  (25.03.17 22:25:38 ~ 22:33:27) 
buradaki su cok kirecli. uzun zamandır kullaniyorum bildigin yumusacik normal icme suyu yapiyor. fakat filtreleri de pek ucuz degil. ayda 1 degistirin diyorlar. zaten uzerinde elektronik gostergesi var zamani geldiginde yanip sonuyor. ben onceden uyari verir vermz degistiyordum ama artik 2 ay filan kullaniyorum bir filtreyi. suyun tadi yine de degismiyor.
ha ama tezgah alti ev tipi aritma taktirma imkaniniz varsa o daha iyi.

  • Pepee  (26.03.17 01:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.