[]

İş ve İş Değişimi 2

Görmeyen duymayan için 1: www.eksiduyuru.com

Gittim tüm detayları konuştum anlaştım zaten aynı sektör, bildiğim iş ama benim için daha rahat olacak.

Hemen başlamamı istediler ama her ne kadar patronumun aynısını yapmayacağını bilsem de ben yapamazdım.
10 gün müsaade istedim.

Bu akşam patronuma söyledim ayrılacağımı, mırın kırın etti. 1 ay önceden haber vermen gerekirdi vs. Gitmemi istemiyor aldığım teklifi sordu bir düşündü falan ben de o an "ben şu kadar verirseniz kalırım demiyorum orası her yönden daha iyi benim için" dedim.

Neyse yarın daha detaylı konuşacağız.

Şimdi son zamanda bizim iş yerinde olan bir durum var yaklaşık 2 haftadır bizim müdürümüzü çıkarmayı düşünüyor kendisi ve adamın haberi yok bu durumdan dün söylemiş 1 günde çıkardı adamı ki böyle olacağını biliyordum önceden sorduğu sorulardan anlamıştım. Bir çalışanına bunu yapan biri diğerine o konuda nasıl söylenebiliyor onu da anlayamadım da sonuçta o konusunda haklı bir şey demiyorum.

Bir kere de bundan bir ay kadar önce sabah iş yerine gittim ve bana "kursu sattım" dedi. Ben bir arkadaş vesilesiyle satıldığı an haberdar olmuştum ama söylediği belli olmasın diye habersiz gibi davrandım.

Şimdi de aklıma bu iki mesele geliyor biri benimle ilgili değil ama kendisinin tarzıyla ilgili bir ipucu veriyor ki benden önce çalışan kişiyi de tam o gün çıkarmış işten öncesinde bir şey söylememiş.

Çok uzattım yahu sorum şu;

Ben bu konu konuşulurken müdüre yaptığından ve kursu çalışanlara bilgi vermeden apar topar satıp bizi bir şekilde mağdur etmesinden bahsedeyim mi? Yoksa hiç bu konulara girmeden yaptığımın yanlış olduğunu mu söyleyeyim.

Devir alan kişiler benimle çalışmaya devam etmek istediklerini söylediler ama sonuçta garantisi olan bir şey değildi gönderebilirdi de.

Adam tepkisinde haklı lakin o söylediği kurala kanuna kendisi pek uyan biri değil.

Biraz da dengesiz biri yani 2 ay sonra tekrar kursu satmak istemeyeceğinin garantisi yoktu.

Yazdıkça fark ediyorum hatanın bende olduğunu bilip bunlarla içimi rahatlatmaya çalıştığımı. Bu yüzden bu konudan ziyade bahsettiğim konudan girmeli miyim olaya buna cevap verip yardımcı olursanız çok sevinirim.


Not: -Muhtemelen birazdan yatarım, uyuyana kadar telefondan bakarım lakin en kötü ihtimal sabah okurum yanıtları.
-Çok saçma bir klavyeden yazıyorum hatalar olabilir sabah onları da düzeltirim.

İyi akşamlar.
Teşekkürler.

 
Bence ayrılırken insanlarla kötü olma. İş yerini satarken bize söylemediniz demeye gerek yok. Eğer size iş yerini satacağını söyleseydi, siz işlerin kötü gittiğini düşünürdünüz ve çalışma motivasyonunuz azalabilirdi. Bu tip satış işlemlerinin gizli olması çok normal bir şey. Çünkü satan kişi iyi bir teklifle karşılaştığında duygusallıktan çok edeceği kâra bakıyor ve hızlı karar veriyor. Hiç kimse bu tip konuların ulu orta konuşulmasını istemez. Ben olsam maaşımı günü gününe yatırmış birinin karşısına hiçbir kozla çıkmazdım. Sadece ayrılmak istiyorum derdim.


  • dissendium  (24.03.17 23:57:53 ~ 23:58:26) 
Ben de aynı bilenmişlikle dolmuştum patrona. Direkt adamı çıkarttı ama ben çıkacağım diyince bari süre ver dedi. Diğer iş başlamadığı için tamam dedim, eğer süren olmasaydı zor durumda kalmamak için yüzüne vururdum.

Ama imkanınız varsa patronla kavgalı ayrılmayın. İşiniz düşebiliyor ve size bir referans oluyor. İmkanınız varsa süreyi verin onlara yoksa da önce yüzüne vurmadan anlayışlı olmaşarını tembihleyin. Baktınız olmuyor son çare vurun.
  • filipis  (25.03.17 00:00:22) 
Yok kendisi zor bir insan olsa da iyi bir insan olduğunu biliyorum ve dediğim gibi ailesinin hatırı büyük. Asla kavgalı ayrılma niyetim yok bunları söylersem bile sert şekilde söylemem sakin kalırım.
Referansı falan mühim değil de kötü ayrılmak istediğim insanlar değiller.
Adamın tek problemi inanılmaz derecede pinti olması (benim işimi zorlaştıracak derecede) ve bilmediği bir işin iÇine girmesi.
  • mutekebbir  (25.03.17 00:08:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.