[]

yurt dışı yüksek lisans

şimdi nasıl oluyor bu işler? En ufak bir bilgim yok. not ortalamam 3,90 ama ingilizcem yok. güzel sanatlar fakültesi resim, baskı gibi bölümlerden master yapmak istiyorum.

Bir alman sergi küratöründen Almanya hakkında bilgi almıştım kolaylıkla kabul ediyorlar öğrenci bile bulamıyor bazı okullar demişti. Dili Almanya'da da halledebilirsn demişti fakat ben dili ingilizce olan bir ülkeye gitmek istiyorum.

Okulu bulup önce bağlantı kuracağız fakat maddiyat da büyük problem.

yapan, giden tecrübe eden birileri varsa bilgilendirirse çok memnun olurum.

Teşekkürler..

 
adım 1) gitmek istediğiniz ülkelerin listesini yapın. çalışmak istediğiniz alanda başarılı olan okullara bakın (ranking falan diye aratabilirsiniz). ikisi nerede kesişiyor onu bulun. aşağı yukarı üç beş okula indirin seçenekleri.

adım 2) okulların başvuru takvimlerine dair bir tablo hazırlayın. hangisi hangi ayda/günde sona erecek, o zamana kadar neler yapmanız gerek vs gibi.

adım 3) bu okulların muhtemelen her biri farklı şeyler isteyeceklerdir, prosedürleri farklı olacaktır. Ama aşağı yukarı her branş, her bölüm vs için isteyecekleri bazı şeyler nettir: referans mektupları, bir takım standart sınavlar, portfolio, niyet mektupları.

adım 3) bu aşamada aylar öncesinden hazırlıkta bulunmuş olmanız önemli. referans isteyeceğiniz kişilerin yaklaşık bir ayı falan olsun, kimlerden isteyebilirsiniz falan onu düşünün. okulun istediği sınav var mı, varsa türkiyede yapılıyor mu, yapılıyorsa o sınava girecek dil beceriniz yeterli mi falan aşamaları zamanlamanızı büyük oranda etkileyecektir.

adım 4) başvuru koşullarınızı tamamladığınızda belgeleri hazırlamak gerekecek. transkripttir, mezuniyet belgesidir, banka girdisidir çıktısıdır gibi şeyler isteyebilirler. Bunlar eğer mezun olduğunuz okul uluslararası tanınan bir okul değilse akreditasyon şirketlerine gitmeleri gerekebilir. Atıyorum, boğaziçi mezunuysanız ne yabancı dil sınavına girmeniz ne de belgelerinizi akreditasyona göndermeniz gerekir çünkü tüm dünyaca eğitim standartları ve değerlendirmeleri bilinmektedir.

adım 5) kompozisyonlarınızı yazıp, portfolyonuzu hazırlayıp, belgelerinizi ekleyip başvurunuzu tamamlayacaksınız. bazırları burs ihtiyacınızı o sırada soracak, bazıları her koşulda başarı ya da ihtiyac bursu önerecek. bu detayları bilgi toplama aşamasında öğreneceksiniz zaten.

adım 6) başvurup sonucu bekleyeceksiniz.


Ya da

adım 1) bir danışmanlık şirketine gidip parası neyse verecek ve yardım alacak ya da nispeten dandik ama her gelen öğrenciyi kabul eden bir okula gideceksiniz.

böyle.
  • sopiro  (24.03.17 15:56:31) 
Dili ingilizce olan ülkelerde master çok pahalı bunu biliyor musun?


  • ekaterina  (24.03.17 16:14:22) 
İngilizcem yok demişsin, dil bilmeden nasıl kabul almayı planlıyorsun? İngilizce konuşan çoğu ülke testlerle belgelenmiş ingilizce bilgisi ister başvuruda. Almanyada ise güzel sanatlar alanında ingilizce bölüm bulabileceğini sanmıyorum, diğer bölümler de Almanca yeterliliğin olmadan kabul almazlar. Yani pek orada halletme durumu yok bildiğim.


  • Haldamir  (24.03.17 16:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.