[]

1 yaşındaki bebekle aktivite önerisi

merhabalar. ne zaman başımız sıkışsa,aklimiza bisey takilsa yardimimiza kosan ahali.gecen ay bir yaşını doldurdu oglum. uzunca bir süredir calısmıyorum ve oglumla sürekli beraberim.yaklasik bir aydir desteksiz olarak yürüyor ve haliyle cok hareketli. sanirim butun bebekler aynidir, bizimki de surekli ilgi ve alaka istiyor.

benim sorunum ise haksizliga ugrayarak yasadigim kotu bir olaydan sonra uzin suredir calismiyor olmam. aslinda oglumun en kiymetli zamanlarini ve en tatli ve en ozel zamanlarini onunla gecirdigim icin avantaj gibi gorunuyor. ama malesef yasadigim bu surecte psikolojik olarak cok yiprandim ve yipranmaya devam ediyorum.

bildiginiz gibi is sadece cocuk sahibi olmakta bitmiyor. cocuk yetistirmek ozveri ve emek istiyor. cocuk gelecege yatirim,umut ve onemli bir miras bence.ama yasadigim ve halen devam eden kotu surec nedeniyle cocugumla tam olarak ilgilenemiyorum gibi geliyor bana ve bu beni rahatsiz ediyor.elimden geldigince kotu psikolojimi yansitmamaya calisiyorum.

oncelikle televizyon karsisinda vakit gecirmesini istemiyorum. gunluk bir saat kadar acik kalan televizyonun kablosunu cikarip koyacagim bir yere. ben de izlemeyeecegim, oglum da izlemesin. sizce coxugun gelisimi icin faydali olabilecek ne gibi aktiviteler olabilir? tesekkurler

 
bizim arkadas yuzme kursuna goturuyor. bebek de 15 aylik olmasi lazim. baya egleniyorlar.


  • allanpoe  (23.03.17 23:42:13) 
Cocugunuza kitap okuyun, parka goturun, yasina uygun zeka oyunlari vb alin.

Arada da konusun. Sanki anliyormus gibi bir ssyler anlatin. Degisik memleketleri anlatin, hayvanlari anlatin :)
  • kuehles blondes  (24.03.17 00:29:33) 
Düzgün bir kreşe gönderin, yaşıtları ile vakit geçirip öğrensin, öğrenme hızının ne kadar artacağına inanamazsınız. Ayrıca sürekli üzerine düşmeyin, deneyimleyip öğrenmesine izin verin. Bırakın hasta olsun, düşsün kalksın. Onun yanındayken ise yapmacık değil ama olması gerektiği gibi davranın, öğreniminin büyük kısmının sizin hareketlerinizi takip etmek olduğunu unutmayın. Eğitim böyle birşey.

Tabi en önemli noktaya geri dönelim, kreşe gönderin, o olması gerektiği gibi yaşıtları ile öğrensin. Siz de kendi hayatınızı tekrar yoluna koyun ve ona kendine güvenen ve ona her durumda destek olabilecek bir anne verin.
  • cursor  (24.03.17 00:35:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.