[]

İtüdeki köpek dehşeti

Aranızda itüde olan var mı bilmiyorum ama kampüste çok fazla köpek var, çok fazla derken cidden fazla. Geceleri tek çıkmaya korkuyorum zaten, bazen mecburen çıkıyorum 5 köpek etrafımı çeviriyor yürüyemiyorum, bi kaç kişiyi ısırdıklarını da biliyorum. Dün de arabayla giderken yine 5-6 köpek kaldırımdaydı, karşıdan da başka araba geliyordu ve bi anda önüme atladılar mecburen karşı şeride geçtim, adam da hemen durdu ve baya kovaladılar o şeritten geçemedim kendi şeridime, en son ben de durdum bi süre sonra bırakıp gittiler de karşı arabaya 5 metre kala yoluma geçebildim. Yani karşıdan gelen araba bana çok yakınken de olabilirdi bu olay, ya köpeğe ya öbür arabaya çarpmak zorunda kalacaktım.

Kampüs artık köpek terketme yuvası haline gelmiş, eskiler yetmiyormuş gibi dün gördüm 6 yavru daha gelmiş nerden geldilerse, 3 ay sonra bunlar da kovalamaya başlarlar. Bisiklet süremiyorum yine aynı sebepten, çünkü kaç kişiyi bisikletten düşürdüler. Ben bunları şikayet etmek istiyorum ama çözüm alacak şekilde şikayet etmek istiyorum, nereye edebilirim?

başlık clickbait evet :D

 
Yıllardır aynı bok. Bin kere imza filan toplandı, sırf benim yurdumda 8 kişi ısırıldı ama hiçbir şey yapılmıyor. Kütüphaneden yurda yürüyemem diye akşam erken dönüyorum çeteler yüzünden.

Bir de bunu savunan bir grup insan var, bizim onların yaşam alanını gasp ettiğimizi iddaa eden. O kadar hayvanseverler ki sahiplenmek yerine sokakta bakmak hoşlarına gidiyor.
  • pikrua  (23.03.17 19:53:20) 
İTÜ'ye sık sık işim düşer ve sık sık giderim.

Her gittiğimde de bu sorunla karşılaşırım. Çok sayıda köpek var. Ama insanlar bir şey yapmıyor.

Twitterdan ibb beyaz masa hesabına yaz bu durumu, onlar ilgilenebilir. Fazla köpekleri alıp hayvan barınağına götürebilirler, İBB'nin hayvan barınağı var. Umarım bir şey yapılır.
  • MaNOfTheYear  (23.03.17 20:42:08) 
Arabayla defalarca kaza atlattım onlar yüzünden.


  • kompisko  (23.03.17 20:42:40) 
Bi arabanın etrafında dön bak diş izi vs var mı? Süleyman Demirel'in önünde bizim arabaya saldırmışlardı. Biz tabi 15- 20 km/sa ile gidebiliyoruz ki hayvanlara da bir şey olmasın diye, çünkü ön tarafta da tamponu ısırıp geri geri koşan bikaç mal vardı. 0 halde 8-10 köpek ve biz ilerlerken arabayı ısırdıklarını kafa falan attıklarını hissedebiliyordum içeriden, bildiğin sallanıyordu araba. Neyse durunca bi bakayim dedim, ne göreyim araçta diz seviyesinde çepe çevre diş ve pati izleri...

İşin ilginci kuryelere alıştıklarından mıdır nedir, motosikletle gece dahil çok girip çıkarım okula, hele ki o eşkiya köpeklerin olduğu etiler kapısının oradan bile, ama daha motordayken kovalamadılar hiç.
  • okumayi sevmeyen okur  (23.03.17 22:19:52) 
İnsan sayısı artınca sakinleşiyorlar. Karanlık saatlerde çıkma çok. Bir de yanında yiyecek bir kaç şey olursa bir süre sonra kanka olursunuz.


  • arnold schwarzeneger  (24.03.17 10:06:29) 
Küçük alanda çok köpek varsa gövde gösterisi gruplaşma ve saldırma her zaman olacaktır ben 17 yıldır öyle bir yerde oturuyorum her yanım orman. Şikayet edince değişeceğini sanmıyorum bi çeteyle arkadaş ol iki mama ver onlar seni diğer köpeklere karşı korur.


  • jazzabel  (24.03.17 10:31:52) 
sorun çözülene kadar taktik vermiş olayım. köpeklere dik dik bakarsanız veya görünce donup kalıp korktuğunuzu belli ederseniz kovalar. normal insanmış gibi yanından geçip giderseniz bir şey yapmaz. en fazla birkaç kez havlar susar. bisiklet arkasından da kovalar ama siz durursanız o da durur. öyle mal mal koşuyorlar yani. bir de yemek çemek verirseniz de dost olursunuz hayvanlarla. herkes düşman gibi yaklaşıyorsa onlara, onlar da düşmanlaşmıştır zamanla muhtemelen.

köpekleri seviniz, sevdiriniz.
  • dedimmidemedimmi  (24.03.17 10:39:41) 
Yok bunlar tekken dünyanın en sakin köpekleri, hatta travmatize olmuş gibiler, korkup çekiniyolar tekken ama bi araya gelince de kafayı yemiş gibi oluyorlar. Yemek veremem çok yaklaşıyolar yemek verirken, erkek arkadaşım verirken kaç kere gördüm, o yüzden onu yapamam.


  • ekaterina  (24.03.17 15:42:32) 
KUDURUN

şaka bi yana bizde zamanında çok çektik, forumlarda efsane tartışmalar döndü
rektörlüke her türlü bildirim yapıldı ama sonunda köpekler kazandı
  • technicalte  (24.03.17 16:10:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.