[]

avukat arkadaşlar bakabilir mi?

merhaba, kamu kurumunda taşeron çalışıyorduk, yenileme olmayınca işten çıkarıldık ve şimdi tazminat davasına girdik. buraya kadar her şey tamam da,

avukata verdiğimiz ifadelerden bambaşka (abartılmış ve hatta olmayan çoğu şey de var) iddialarla kuruma yazı gelmiş.

avukatı arıyoruz, bu işin raconu böyledir, siz karışmayın diyor. Benim avukatım; ama benim dediklerimi savunmuyor. Sorduğumda da "önce çok iddia maddesiyle dava açılır, ileride azaltılabilir" diyorlar. Benim bulduğum tanık yalan mı söylemeli yani? Bütün dava açan avukatlar böyle mi yapıyor?

Bir de bizim için ileride sorun olur mu? Burda bazı paçası tutuşan arkadaşlar bize "davayı kaybedersek biz de karşı dava açarız." "sizin bu yaptığınız devleti soymak" gibi ibarelerde bulunmaya başladılar. Bu da bir çeşit mobbing değil mi?

Neyse özet: bu davranış şekli normal mi bir avukatlık bürosu için? yoksa sorun olur diyorsanız ifademizi dilekçeyle değiştirelim mi?

 
avukat değilim ama bu şekilde yapıyorlar benim bildiğim. karakola da gittiğinizde şikayet dilekçesi yazdırdığınızda abartabiliyorlar.


  • veritaslibertas  (23.03.17 15:57:22) 
burdan çok baskı var da dilekçemizi değiştirme yönünde.. yapmayalım mı o zaman?


  • safepassage  (23.03.17 16:04:37) 
bu işin raconu böyle. işçilerin çoğu hakkını bilmiyor mesela. yıllık izni eksik, fazla mesaisi ödenmiyor. ödeniyorsa da tam yasal karşılığı olmadan. bunu biz dilekçeye yazınca ama ben alıyordum yalan oluyor diyebiliyolar.

o yüzden dosyaya bakmak lazım. tanık yalan söylemez zaten ama ona doğru soruları sormak gerek.
  • cabiday  (23.03.17 16:10:27) 
@cabiday tamam o konularda lafım yok da, ben ofis masa başı çalışan olmama rağmen, acilde nöbet tuttuğum falan yazıyor dilekçede. Bu gerçekten benimle alakasız bir durum. İfademde de yazmıyordu zaten. Tek öğrenmek istediğim, ileride başıma bir şey gelir mi?


  • safepassage  (23.03.17 16:24:04) 
o zaman duruşmaya iştirak eder beyan verirsiniz. tanıklara sorulur zaten sizin çalışma stiliniz. o yüzden tanıklarınız bildiğini söylesin. başınıza bişey geleceğini sanmıyorum.


  • cabiday  (23.03.17 16:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.