[]

At kuyruğu sorusu

Sevgili uzun saç tecrübesi olan arkadaşlarım. Saçlarım çok kalın telli, zor ıslanıyor ve kuruyor. Küçük lastik tokalara saçımın üç teli ancak sığıyor, en büyük tokalardan kullanıyorum topladığımda. At kuyruğu yaptığım saçlarımla ilgili şu sorunu sürekli yaşıyorum: Temizse aşağıya doğru kendini hızla salıyor, lastik tokalar tutmuyor. Temiz değilse yavaş yavaş salıyor. Bu salmadan dolayı da alt kısım şişiyor. Böylece şu garip görüntü oluyor topladığımda. (Temsili olmayan 10 yıl öncesinden saç ifşası)
i.hizliresim.com

Tel toka ile sabitleyince, tel tokanın çevresinden salıyor.

Uzayınca da şöyle oluyor.
usera.imagecoast.com

Bunun normal, gergin, sıkı at kuyuğu olması için ne yapmam gerekir?

 
bi yöntemi vardı bunun ama nasıl aratacağımı bilemeyip bulamadım. önce alt kısımdaki tüm saçları tepeden topluyorsunuz, kafanın ustundeki saçlar dışarda kalıyor. sonra ikinci bi tokayla o üsttekileri de at kuyrugunun ustune dahil ediyorsunuz. video bulursam ekleyecegim.


  • turk kizi  (22.03.17 09:55:09) 
O yöntem de günlük pratik olmaz gibi çengelli toka neden kullanmıyorsun anlamadım, bence lastik kullandığın için bollaşıyor. Bi de istediğin sıkılık ayarını lastikle çok zor yakalarsın, çevirirken de kayıyor vs. Çözüm: çengelli tokaya geç.


  • ekaterina  (22.03.17 11:01:28) 
encrypted-tbn0.gstatic.com

bundan kullanman lazım
  • sta  (22.03.17 11:12:11) 
@krem peynir Tel toka yapıyorum ama tutmuyor. Tel tokanın kenarlarından fışkırıtoe. çengelli toka kullandım, alttaki bombe biraz azaldı ama 0 yapmayı beceremedim. Toplamayı beceremiyorum herhalde, iki Youtube videosu izleyeyim bari.


  • aychovsky  (22.03.17 11:12:31) 
belki de saci normalde topladigin noktanin bir tik yukarisindan toplamalisindir. yani kafatasinin bombesinin biraz gerisinden ki sacin agirligini kafatasi tasisin. boslukta kalmasin.


  • jimicik  (22.03.17 11:33:17) 
Lastik tokalar tutmaz zaten o kadar güçlü değil.
İki tarafı çengelli toka ile tarak yardımıyla çekik göz olana kadar sıkı bir şekilde topla.
Gün içinde salıyor kendini normal at kuyruğu oluyor.
  • Playground Love  (22.03.17 12:10:26 ~ 12:10:40) 
Bende de aynı sorun var, bir de dalgali saçliyim. Ben toplamadan önce bir bakım ürünü ile yatistiriyorum. Sonrasinda hepsini önce öne atıp at kuyruğu şeklinde toplu hale getiriyorum. Kafamı kaldırdıktan sonra pürüzleri iyice düzeltiyorum ve mümkün olduğunca tepeden topluyorum. Baya gergin oluyor. En sonunda çengelli toka ile topluyorum. Başka toka kesinlikle tutmuyor. Üstünden yine hafifçe ıslak elimle geçiyorum.

İlk 1 saat çok gergin oluyor fakat sonrasında yavaşça iniyor. Gün boyu da idare ediyor beni.
  • fraise  (22.03.17 12:40:05) 
çözümü buldum kızlar :)

www.youtube.com
  • sarlatan  (22.03.17 13:43:47) 
Süper yöntem buldum, burada dursun diye ekliyorum. Toka lastik olsa bile işe yarıyor. Kafamızı arkaya yatırıyoruz yatırabildiğimiz kadar, neredeyse yere paralel. Kafamız öyleyken yere paralel bir at kuyruğu yapıyoruz. Ar kuyruğu yapmayı bitirip kafamızı kaldırınca havada güzel bir at kuyruğumuz olmuş oluyor. Tavsiye edilir ama çengelli toka ile daha da iyi olacak sanırım.


  • aychovsky  (30.03.17 23:58:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.