[]

güneş enerjisi önerisi

arkadaşlar merhaba,

mersin'de güneş enerjisi hangisinden kullanmalı, yılın neredeyse 300 günü güneşli geçiyor ve don olayı 2 3 günden fazla olmuyor, nasıl bir güneş enerjisi önerirsiniz? bu konuda hiç bilgi sahibi değilim, yorumlarınız benim için değerli birer bilgi olacak.

edit: evimiz 8 katlı bir apartmanın 6. katı. çatı beton, düz yani. dam deriz biz. şimdilik 2 kişiyiz ilerde çocuklarımız olur inşallah. eve sıfırdan giriyoruz. kombi ve petekleri yeni taktıracağım. bizim buralarda doğalgaz çok pahalı olduğu için ve 300 günlük güneş gören bir yerde güneş enerjisini kullanmak lazım diye düşünüyorum. aydınlatma ve ısıtma çok maliyetli olur benim için, sadece sıcak su için istiyorum.

 
gunisi dedikleri değil d gunes paneli olanından olması lazim oralarda. ve komple bir sistem yaptirirsaniz (isinma-sogutma-aydinlatma) daha verimli olur.


  • for the record  (21.03.17 17:03:54) 
marka model olarak bilemiycem ama çekvalf denen bişey varmış güneş enerjisine ondan taktırmayı unutmayın.


  • dedim ben sana  (21.03.17 17:16:45) 
Ev durumu nasıl, apartmansa kaçıncı kat, müstakil mi?
Kaç kişi kullanacaksınız?
Bunların evi ısıtma için de kullanılanı var, ama maliyetli olur bence gerek yok mersin için. Sadece kullanım suyu ısıtma için kullanılacaksa bir şeyler önerebilirim. Bir de çatı durumu nasıl, kiremit, sac çatı, beton?
  • bigbadabum  (21.03.17 17:24:27) 
vakum tüplü olanlar var, verimleri oldukça yüksek. 24 tüplü olan size yeter. basınçlı alırsan suyun tazyiki çeşme suyunda olduğu gibi gelir, çoğunlukla fark edilmez ama nispete geç ısınır, biraz daha pahalıdır. basınçsız kazan alırsan suyun basıncı tepedeki su tankından gelir, tazyik düşer, nispeten hızlı ısınır ve biraz daha ucuzdur. ben olsam basınçlı olanı tercih ederim. su kesintilerinde de tanktakı suyu kullanabileyim dersen basınçsız olanı alman daha avantajlı. ayrıca her ikisi için de depolara rezistans da taktırırsan kombiyi kullamadığın zamanlar elektrikle de ısıtabilirsin tanktakı suyu.

bir de bunların prizmatik camlı bakır kollektörlü klasik panelli modelleri var, verimleri çok yüksek ama pahalı, o kadarına gerek yok bence.
  • bigbadabum  (22.03.17 04:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.