[]

Sonradan kör olma

Böyle bisi var demi?Filmlerde filan oluyor ya kazalardan sonra vs. Bu yaygın bir sey mi? Nerenin zarar görmesi gerekiyor kafada? Göze alınan darbeler harici seyleri soruyorum aslinda.




 
Amcam behçet hastası oldu, göz damarları kurumuş, artık görmüyor :(.


  • ekaterina  (21.03.17 14:45:54) 
Şeker hastalığından babaannem görme kaybı yaşamıştı.


  • arockm  (21.03.17 14:48:02) 
Gorme bozukluğu bi limiti aşınca körlük gibi olabiliyor diye biliyorum. Cemil Meriç böyle bi durumdaymış galiba.


  • fyodor fyodorovic  (21.03.17 15:15:38) 
Karanlıkta diyalog'a gitmiştik. Rehberimiz bir trafik kazası sonucu görme engelli olduğunu söylemişti. Olabiliyor yani. Yaygınlığını ve hangi bölgenin zarar gördüğünü bilmiyorum.


  • peggy  (21.03.17 15:24:54) 
Kafa bölgesinde zona çıkaranlarda da görülen bir durum.


  • hayde bre  (21.03.17 15:32:22) 
ileri derecede miyoplarda travma sonucu retinanın ayrılmasına yatkınlık oluşuyor mesela.genel olarak retina dekolmanı. yahut beyin kanaması göz sinirlerine bası yapar, olur.


  • fallopian  (21.03.17 16:20:57) 
bir tanadığım solunumu durup bir süre ölü kaldı ne kadar olduğunu hatırlamıyom iyileştikten sonra gözleri çok az görür oldu, doktorlar havasız kaldığında beynin görmeyle ilgili bir yeri arızalanmış demişlerdi.


  • Sir Anthony Hopkins  (21.03.17 16:35:56 ~ 16:36:34) 
Ben de Karanlıkta Diyalog'a gitmiştim. Bize rehberlik eden insan iş hayatındaki aşırı stres sonucunda kör olduğunu söylemişti.


  • anumegha  (21.03.17 17:11:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.