[]

Duyurumu silen çalışkan mod arkadaşı arıyorum.

Evet. bisiklette vites değiştirme başlıklı sorudaki cevabımı beğenmeyip silen mod arkadaş gelirse. kendisiyle aynı kendisi gibi medeni (!?) bir şekilde tartışmak istiyorum. canının neye sıkkın olduğunu, onu kimin üzdüğünü, kimin terkettiğini, kimin onu öpmediğini falan öğrenip sorunlarını çözmede yardımcı olmak istiyorum. çok ciddi söylüyorum konuşacak yüzü varsa çıksın gelsin.




 
Soru?


  • arockm  (20.03.17 15:10:35) 
ne diye açıyim abi kan aranıyor diye mi açayım ne yapayım :(


  • Bowie  (20.03.17 15:12:13) 
@arcokm mod adayı herhalde, "sırı?"

@Bowie kendisi fazla uzağa gitmiş olamaz, kota falan dolduruyorsa buralardadır :)

Edit: Heh gelmiş ^^
  • chicha  (20.03.17 15:16:10 ~ 15:16:45) 
bu ara modlardan biri ya da bir kaçınınki dikelmiş yine. goygoy soruya goygoy cevapları falan silmeye başladılar.


  • doxanikee  (20.03.17 15:16:42) 
Sevgili krem peynir, madem işinizi bu kadar ciddiye alıyorsunuz şunu bilmenizi isterim, duyuruda mobil bir şekilde faalken takip etme veya favori etme gibi bir durum yok, bu yüzden takip diye yazıyorum ki duyuru kaybetmeyeyim, unutmayayım.
işte buna binaen diyorum ki sizi kim üzdüyse çıksın, direk ben konuşup halledeceğim meseleyi, veya duyuru için bir yazılımcı tutup (sizin işiniz bu evet) mobil için bir favoriye ekleme-çıkarma modülü yazdırabilirsiniz. çünkü farkındaysanız, ben orada "takipteyim ya ben de merak ettim" yazmamışım, ne yazdığımı okumaya gayret gösterdiğinizi düşünerek yazıyorum tabi bunları.

öfke patlaması geçirmiyorum, aksine çok duygusalım cidden. duyuru kurallarını biliyor-okuyor ve öpüyorum aslında. ama nedense siz mobilde favoriye ekleme olmadığını bilmiyor veya duyuruya pek hakim değilsiniz gibi geliyor bana, yanlış anlamayın meramım hakarete varan sözler sarf ederek komik duruma düşürmek değil, gayet ciddi yazıyorum bunları.

"takipteyim, ofise geçince diyagramlarla anlatacağım" diye bir yazı görünce insanın aklına ister istemez "ofise gidince dediğine göre bu adam/kadın dışarıda demekki" diye bir düşünce geliyor/gelmeli/gelmesi lazım. yani bence siz cidden kota dolduruyor veya benimle alay ediyor olmalısınız, kabul edilebilir birşey değil yaptığınız. bir de bana öfke patlamaları geçireceğinize vb yazmanız çok mantıksız, bu nasıl bir tepeden bakma şeklidir aklım almıyor. bence hırsınızı bir kenara bırakın. sizi üzen ve hıncınızı benim masumane cevabımdan almanızı sağlayan her kimse onun adına sizden özür diliyorum. ama sizin de bana bir özür borçlu olduğunuzu düşünüyorum. zira yıllardır duyurudayım, ilk defa böyle bir rezalete tanık oluyorum. bence çok irdelemeyin ^^

size sevgiler (:
  • Bowie  (20.03.17 15:23:53) 
ayrıca sevgili tepemizdeki insan krem peynir, cevabınıza tik atmadım, alının veya alınmayın diye değil, çok basit kelimeler kullandığınız ve açıklamaya çalışmadığınız için ve hatta kesinlikle cevap olmadığı için atmadım, bilesiniz. yani o kendi cevabınızı da silebilirsiniz bir mod olarak, hem kota dolar oh mis^^


  • Bowie  (20.03.17 15:25:32) 
şu yaptığınız aşırı komik görünüyor bu açıdan.

özellikle şu kısım;
canının neye sıkkın olduğunu, onu kimin üzdüğünü, kimin terkettiğini, kimin onu öpmediğini falan öğrenip sorunlarını çözmede yardımcı olmak istiyorum.
  • elorelia  (20.03.17 15:25:37) 
@acemi neden abi neden? robot mu bunlar? at mı yani, karar verme yetileri yok mu ? bence vardır, açık açık bilgi dolu bir cevap verecektim ama sırf "takip" yazısını gördü diye cevabın silinmesini ancak chrome eklentisi falan yapabilir.


  • Bowie  (20.03.17 15:27:14) 
bowie haklı la


  • seyduna6687  (20.03.17 15:27:47) 
@elo, inan başka türlü anlam veremedim cevabımın silinmesine

"Takip, ofise geçeyim diyagramlarla anlatacağım ^^"

şu cevabı bir insan neden soruya cevap değil diye silebilir anlamıyorum, cidden bot kullanıyor olabilirler. başka türlü mümkünatı yok çünkü. kediye göstersen "adam az sonra yazıcak lan demekki" diye düşünür. Ben cidden sayın moderatör Krem Peynir'i suçlu bulmuyorum. kullandığı bot yüzünden böyle oldu muhtemelen. başka türlü namümkün.
  • Bowie  (20.03.17 15:29:26) 
Sen haksızsın! Beni mod yapsanıza. Hakkaniyet benim diğer adım.


  • arockm  (20.03.17 15:32:34) 
ama öyle köşeye sıkışınca benim karşılamam mümkün değil gibi bakkal cevabı vermeyin bana. bence sizi görevinizi kötüye kullanıyorsunuz, mesaj kutumda görünene bakacak olursak büyük bir çoğunluk sizin gereksiz yere insanların duyurularını sildiğiniz konusunda hemfikir.

yani giriş-gelişme-sonuç olarak 3 ayrı paragrafta yazı yazıp birşeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ama tekrar ediyorum, kabul edilebilir şeyler değil yazdıklarınız, hatta bir çoğu copy/paste, yani cevap değil, soru değil birşey değil. bence daha açıklayıcı olmalı, cidden

"Takip, ofise geçeyim diyagramlarla anlatacağım ^^"

cevabının nesine sinirlendiğinizi açıklamalısınız. ben bir duyuruya cevap vermek için mobil telefonumda kocaman bir görüntü biçimine (masaüstü modu) geçip minnak minnak hareket edip şaşı olmak zorunda değilim. ama siz yönetici (!) olarak daha duyarlı olmak zorundasınız. bir de verdiğiniz cevapların daha açıklayıcı olması lazım. cidden adres sorulmuş bakkal amca gibi cevap verince hiç ilgilenmiyor gibisiniz, ama duyuru silerken ilgileniyordunuz? ben buna cevap istemekteyim.

sevgiler
  • Bowie  (20.03.17 15:36:49) 
Silen ben değilim, "mod kanka" korumaya da gelmedim de, ben görsem ben de silerdim çünkü soruya cevap değil gerçekten. Bazen bize göre gei alanda kalan ve tartıştığınız cevaplar oluyor ama bu net şekilde soruya cevap değil.

Mobilde en alttaki "mobil görünümden çık"a bastığınızda normal site görünümünden çıkıyor ve favorilere ekleyebiliyorsunuz mobilden de. Görünüşü güzel değil ama iş görüyor. Keşke mobilde de olsa hepimiz bu durumla ığraşmak ve gerilmek zorunda kalmasak. Ben bazen ekran görüntüsü alıp bilgisayarı açınca ona bakıp ne olduğunu hatırlıyorum ya da kullanıcıya "Şu anda mobilim, mesaj atacağım" diye mesaj atıyorum. Böyle çözümler önerebilirim.

Cevapta mobil olduğunuzu söylediniz mi bilmiyorum ama mobil olunduğu söylendiğinde kısa bir süre idare ettiğimiz de oluyor; ancak bu durum keyif için zamanında sömürüldü, o yüzden biraz daha sıkmak zorunda kaldık.

Edit: yazışmışsınız zaten, ben mobilden anca yazdımZ
  • aychovsky  (20.03.17 15:38:56 ~ 15:40:24) 
Aychovsky, sorun da tam burada başlıyor, moderasyon görevlisi arkadaş takip.... kısmından sonrasını okumaya veya anlamaya gayret bile göstermemiş, bence takipteyim ofise geçince diyagramlarla anlatacağım yazılan yerde bir kişinin sabit olmadığı, mobil olduğu açıkça belli. üste çıkmaya çalışması da mantıksız gibi geliyor bana. tabi itiraz ettim diye az sonra uçurulabilitem de var, bekliyorum çünkü "bana kedi dedi" diye beni uçurmasını :)


  • Bowie  (20.03.17 15:44:12) 
Duyurunuzu inceledim. Haklısınız, mobilde olduğunuzu yazmışsınız ama mod da haklı. Biz idare ederken 1-2 saat idare ediyoruz, üç saati aştığı için o zamana kadar tutulmuş, sonra da "Bekledik, yazmadı" diye silinmiş de olabilir. Size az gelmiş olabilir ama büyük oranda yazıp öylece bırakma oluyor, genelde yazanlar daha kısa sürelerde yazıyorlar. Bazen sizinki gibi durumlar istisna oluyor.


  • aychovsky  (20.03.17 15:52:45) 
Aychovsky, velev ki yazıcam deyip yazmadım. bunun duyuruya zararı nedir? bence hala faydası var, her türlü hit geliyor yani. güncelliğini koruyor çünkü.

şu da not olarak dursun; bence hiç bir moderasyon yetkilisi "ya bu adam 2 saat 49 dakika önce yazıcam demiş, 11 dakika daha yazmazsa sileyim ben bunu ehehe" diyecek veya bunu düşünüp koordine edebilecek kadar "boş" insan değil. hepiniz işinizde gücünüzde insanlarsınız bizim gibi, işi gücü bırakıp benim cevabıma sayaç mı bağlamış bu arkadaş? sanmıyorum. bence bu konuda bana bir özür borçlu kendisi.
  • Bowie  (20.03.17 16:04:09) 
bu tarz silmeleri son derece gereksiz ve itici buluyorum. herhangi bir amaca hizmet ettigini dusunmuyorum. tam bir gereksiz eylem. hangi mod yapiyor hangisi yapmiyor hic bilmiyorum, mod kim onu da bilmiyorum ama yapilan sey o kadar islevsiz ki. insani siteden sogutmaktan baska bir ise de yaramiyor. kural bu kurallari okuyun cevabi da bir o kadar itici. ha boyle dusunmem kimsenin umrunda degil ama olsun yazmis olayim.


  • jimicik  (20.03.17 16:04:23) 
Yahu iş yapıyoruz gözükmek için "Mobil görünümden çık butonu var" demeniz çok komik gerçekten.

Telefon olarak iPad mi kullanıyorsunuz, benim 4 inçlik telefonumda bok gibi gözüküyor çünkü site mobilden çıkınca. İşin içine javascript ve reklamlar girince ise iyice boka dönüyor ve kullanıcı deneyimim yerlerde sürünüyor bi duyuru favorilere ekleyeceğim/sileceğim diye.

Biz kullanıcılara kendinizi haklı göstermek için paragraflarca yazacağınıza @compumaster'ı bu şekilde ikna etmeye çalışsanız şimdiye mobil uygulamamız bile olurdu ^^
  • chicha  (20.03.17 16:06:53) 
Silinen cevap mesajında cevabın verildiği duyuruya link veriliyor ve aslında tek tıklamaya kalmış bir bookmark gibi oluyor. Ki bu da bowie nin istediği şey.
Bence bardağın dolu tarafını görmüyoruz beyler.

  • kargn  (20.03.17 16:09:18) 
Klasik duyuru problemleri...

Yıllardır olan bir durum bu. Modlar değişir, yenileri gelir geçer vs. olaylar değişmez.

Nedeni bu sitede ki teknik aksaklık. Verimli bir mobil uygulama olmadığı için bunlar oluyor. Modların işini kolaylaştırmak yerine, siteden kaynaklı işleri dahada zorlaşıyor. Sorun yetkili abide.

Ne zaman yetkili abi sorun/çözüm odaklı olur, siteyi düzenlerse o zaman herkes mutlu olur.
  • arockm  (20.03.17 16:10:07) 
abi işte moderasyon yetkilisi arkadaş 3 ayrı paragrafta ama içi tamamen karışık harflerle dolu cevaplar verince benim anlamamı bekliyor ama kendisi tek bir "takipteyim, ofise geçince diyagramlarla anlatacağım" cümlesini anlamıyor.

yani şöyle;
-sevgili krem peynir bugün iş yaptın mı?
-34626 tane duyuru sildim hehe!

bu yani mantık. neyi sildin, niye sildin, ne yazıyordu sildin, küfür mü ettiler ne yaptılar cevap yok.

ama neden diye bir kullanıcı sorunca aldığı cevap şu (yazılımcılar falan anlar beni)


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi porttitor sapien quis est rutrum maximus. Aliquam at mattis arcu. Nullam eleifend aliquet tincidunt. Curabitur sodales dignissim malesuada. Quisque orci mi, pretium dignissim metus at, suscipit tempus nunc. Suspendisse sit amet tincidunt urna, eget pretium nisl. Nulla tempor eleifend congue. Aliquam porttitor elementum odio, quis tristique odio efficitur in. Aliquam malesuada enim commodo consectetur luctus.

Duis vestibulum euismod convallis. Praesent lectus mi, commodo sit amet justo in, mollis rhoncus diam. Duis ac erat sit amet tellus feugiat condimentum. Phasellus ac dapibus ex, et volutpat nulla. Nunc vel odio ac ligula rhoncus ultrices. Vestibulum mollis pharetra lectus sed ullamcorper. Aenean ut arcu nec ex semper tristique. Vivamus vitae imperdiet risus, in euismod erat. Morbi lacinia leo non magna fermentum eleifend quis non est. Ut ac massa sem. Mauris interdum justo eget enim commodo fringilla. Donec in sem sed diam dignissim rutrum in et urna. Fusce pellentesque mauris sodales felis commodo feugiat. Proin fringilla, risus nec facilisis tincidunt, ante massa condimentum lectus, nec scelerisque elit nisi eu odio. Sed consectetur venenatis commodo. Duis vitae vestibulum sapien.

Aliquam condimentum auctor lacus, eget efficitur dui dapibus a. Vivamus ultrices lectus ut neque molestie, ut finibus risus tincidunt. Maecenas aliquet et felis sed auctor. Vivamus facilisis odio dui. Cras nec porta mi, sit amet ultrices sem. Praesent ullamcorper sagittis ultrices. Nulla accumsan vitae dolor quis convallis. Vestibulum aliquam fringilla nisi, molestie scelerisque ligula sollicitudin ut.


ama içinde ne var? yok yani, mıgırca.

-Bugün duyuruculara ne cevap verdin?
-ooo 3 paragraf şeyler yazdım hepsine.

eyyorlamam bu kadar.
  • Bowie  (20.03.17 16:12:38) 
@kargn abi sana saygısızlık olarak gelmiyor mu yani cevabının silinmesi? soruya cevap değil başlığıyla silinmiş, kendisi de soruma cevap olmayan 3 paragraf yazı yazdı 2 3 kere.

burada mevzu benim cevabımın soruya cevap olup olmadığı değil, benim yazdığım cevabın kendisini tatmin edip etmediği bence. bence asıl sıkıntımız bu. gerisi fasöfüsölleyn.
  • Bowie  (20.03.17 16:15:57) 
duyurudaki modların kesinlikle taraflı olduguna eminim.

geçen biri bana küfür etti onun yazısını silmedi arkasındaki dunyanın en normal cumleyı cevap niteliginde gıbı bır sebepten sildiler. cevap niteliginde degılse duyurunun yarısı boyle zaten ben de aptal degılım anlıyorum o an neden sılındıgını.

bir de sunu net anlıyorum kendileri gibi dusunmeyen insanların yazılarını tartısmada hemen bahaneyle sılıyorlar, karsısındaki ınsanınkını tutuyorlar bilerek. en az 3,4 kere basıma geldı.

eskisozlukte deki modlar da boyle bı sey 10 senedır yasamadım, duyurudakı modlar bence yanlı 1. yetersız 2. nicklerini bile yazmıyorlar sildikleri duyurulara.
  • hopp  (20.03.17 16:18:59) 
Reserved


  • giggs  (20.03.17 16:22:35) 
cevap vermedi daha egosunu yediğim^^ (iyice foruma çevirttin beni zorla)


  • Bowie  (20.03.17 17:19:34) 
mesela saglikla ilgili soru oluyor, insanlar da gecmis olsun yaziyor mesela. bunlar da siliniyor mu cevap degil diye?


  • jimicik  (20.03.17 17:22:28) 
@jimi, moderasyonu o gün üzdülerse seni bile silerler knk.


  • Bowie  (20.03.17 17:25:33) 
öncelikle adam haklı.

ikinci olarak; senin de dediğin gibi mod denilen adamların/kadınların kontrol edilemez bir yetkisi var ve anlattığın şeyi anlayacak kapasiteleri yok.

yazdığın cevaba dair gösterilen bahane yok mobil görünümden çık, yok ordan favoriye ekle gibi saçma sapan bir cevap olamaz, olmamalı.

o yüzden ya burayı bunlarla kabul edeceksin ya da siteye girmeyeceksin.
  • jugador  (20.03.17 17:29:40) 
Başıma bir iş gelmeyecekse Bowie haklı.
Bazen benim için çok ciddi önem taşıyan konularda bile, telefonda normal siteye dönüp mesaj bile atmıyorum.
Ayrıca velev ki sadece "takip" bile yazılmış olsa silinmemesi kanaatindeyim. O sorunun veya duyurunun, o kişi için önem derecesini veya niçin takip etmek istediğini kimse bilemezki.
  • etna  (20.03.17 17:33:52) 
12 yıl önceki halimi hatırladım sağolsun Bowie. Post-Ephebogenesis sürecinde mevcut sözlük kuralları ve o zaman var olan (şimdi mefta) moderasyon yanlıştı. Sonuçta kullanıcı dostu olmayan her sözlük kuralı salakça geliyordu. Neden bu kuralların koyulduğunun da bir önemi olmadı. Bu başkaldırılarım bana bir kaç hesaba mal oldu. Oysa ibneler haksızdı ve onlara laflar hazırlamıştım. Sonra ben büyüdüm değiştim, saçma geldi egosantrik savaşlarım. sözlük de büyüdü; değişmesini istediğim kuralları değiştirerek boktan bir yer haline geldi.

Şimdi bu konu başlığında ergenlikten yeni mezun olmuş bir yazarın bitirme tezini görüyorum. (Bir tür zaman makinası) İktidar ve tüm araçlarına karşı başkaldırı. Mod olan salak, taraflı ve duygusal sorunları olan bir robottur zaten. Çok haklısın takibe takib karşim. Duyuru kuralları da neymiş şimdi çıktı fırından Bowie Rulezz!

#Takip
  • sakallis  (20.03.17 17:59:50) 
Bowie.
Özellikle isim verdin diye cevap vereyim.
Yaptığının yaygınlaşmasını istemem, arada, son çare olarak kullanılmalı. Soruya cevabın vardır ama izah ya da doğrulama için vakit lazımdır, mesela eve gidip ansiklopedi açman gerekir falan (senin durumun bunun ayarda, mobilde diyagram ara ekle uzun iş), not düşüp sonra editleyebilirsin sorulara, hem soran kişi cevap alma ihtimalini bilip ona göre duyurusunu takip eder, bunlar güzel şeyler. Biraz istismara da açık yalnız.. Bi ara inci sözlükte başlık altı 2. entry itibariyle reservedler ile doluyordu, onun gibi.
Ha sen cevap yazmazsan bir zaman sonra insanlar itimat etmemeye başlayabilir, itibar kaybedersin ama süreç uzar.
Soru sahibine mesaj atabilirsin ama galiba mobilde o da zor (mobil cihazda masaüstü siteden yazıyorum ben hep), bilemiyorum.
Bence cevabının silinmesi gerekli değil, ama mesela senle yaptığımız evvelki muhabbetleri göz önüne alırsak, ben mod olsam duygusala bağlar seni siler banlardım :D
Ama zaten bu yüzden mod değilim, olmamalıyım da. Yani modlar objektiflikte kullanıcılardan ileride olmalı ama silme yerine ikaz ile de iş görüp böyle mobil site butonlarındaki yetersizleklerden kaynaklı karmaşalarda içtihat üretebilirler, bunun da farkında olmalılar, "bowie diye bi adam var sizce napak bunu mod kankalar" diye oylayıp ipini de çekebilirler (belki yapıyorlardır, birbirlerine danışırken usta çırak usulü ya da demokrasiyle de tartışabilirler, bilmiyorum). En azından muamele tutarlı olur, bireysel karar olmaz. Benim burada bi sözlük bi internet hesabım uçtu, birinde hak ettim ama öbürü lüzumsuzdu. Tutarlı muamele olaydı tek hesapla gül gibi geçinirdim misal. Bu açıdan silinmesi yerine kısa uyarı iyi olurdu. Yani benim de başıma gelen şeyler, o açıdan söyleyim dedim.
Ama muhatap da olmayabilirler. Senin onları duygusallıkla itham etmen de duygusallık lakin kullanıcılara sıkça mesajla uyarı vermek de eninde sonunda duygusal bir kullanıcıya denk gelip papaz olmakla sonuçlanabileceğinden, tercih etmiyor olabilirler. Yani ikaz için bürokratik ve etkili dil bulmak da zor.
Ben detayda boğuldum. Müsaadenizi istiyorum :)
  • kargn  (20.03.17 18:01:32) 
@kargn, bu benim 3. duyuru hesabım, bir öncekinde de başka bir mod arkadaşın yine benzer durumdan ötürü üstüme sevgilisini salıp "seni siktiririm ülen burda" dedirtmesi üzerine bura eskiden böyle değildi, anasını bellediniz duyurunun diyerek kendi isteğimle ayrıldım. bu hesabıda goygoyuna aldım, yani duyuru kurallarını falan muhtemelen duyuru ilk açıldığından beri biliyorum, uygulanmıyorlar. senelerdir compu abi daha kötüyü ala ala iyice bozdu. (www.youtube.com

yani mevzu hesabın gitmesi veya senin bir üstündeki apaçi arkadaşın dediği gibi "yeni yetmelik" değil. mevzu tamamen saygısızlık. saygısızlık ve elindeki çok afedersin "çük kadar" yetkiyi bile kötüye kullanmak. bu adamların bir çoğu saçma sapan görevlerde abi, beni sevgilisiyle tehdit ettiren mod avukattı mesela, haksız yere cevabımı silip ben ses çıkarınca çük kadar yetkisiyle üstüme sevgilisini salan eleman avukatlık durumu mevzu bahis olunca neler yapıyordur sen düşün. ben bundan bahsediyorum. yoksa silmesin değil amk, hobi olarak yine silsin abi. ama cidden o kadar ezik bir yetkiyi kullanmaya çalışıyorlar ki(bir çoğunu tenzih ediyorum, isim veya nick'te verebilirim) hem komik oluyor, hem utanç verici. birde üste çıkıyorlar falan, gittikçe daha komik oluyor durum. lan yanlışlıkla sildim de bitsin işte, daha neyine paragraf paragraf saçmalıyon, al işte herkes kıçıyla gülmüş. böyle daha mı iyi oldu?

yani o dünyaya taramalı füze atan kırmızı düğme bu arkadaşların bazılarında olsa ski tuttuk bak, sana bana atarlar can sıkıntısından. ben bunu diyorum, anlatıyorum da. hep "ya başımıza bişey gelirse" diye diye onu bunu sildirtiyonuz agalar. bak efendi gibi cevap yazıyorum, iki kelimeyi bir araya getiremiyor mesela, saçmalıyor. az sonra 3 sayfa yazı yazacak sırf bunu yazdım diye. baştan işini doğru yapsa böyle olmazdı halbuki. neyse şimdi bulunur bi suç. çük yazdım diye hesabım dondurulabilir :(
  • Bowie  (20.03.17 18:18:05) 
Duyuruda yazıyorum ben! Yazarım duyuruda. Bakın bu çok önemli. Beni buradan uçurdular ama geri döndüm. Mizah duygum var ve hiçbirinizin yaklaşamayacağı düzeyde zekam. Kıymetimi bileceğinize zulüm ediyorsunuz bana. Oysa ben duyuruda yazıyorum. Silmeyin yazdıklarımı mobilde de takip edebilsinler.

Modlar çogayıp ediyorsunuz. Yazıklar olsun. Gelin beraber kıralım zincirleri!

Kuzey Kore'ye başkan olamamış talihsiz Kim Jong-nam'ın bir sözü ile bitirmek istiyorum: "Tek suçum Disneyland'a gitmek istemekti"
  • sakallis  (20.03.17 18:36:09) 
@sakallis evet abi, ne diyosan doğru. şimdi sakin ol.


  • Bowie  (20.03.17 18:39:06) 
Bence bu duyuru da tartışma başlatıcı içerik yüzünden silinmeli. Bir kere ortada soru yok. Sürekli iki diyaloglar var.

Modlar lütfen dikkate alınız.
  • arockm  (20.03.17 18:42:58) 
@arockm hayır, bu duyuruda açık açık moderasyondan beklenen bir cevap, moderasyon yetkilisinin doğru düzgün yazı yazamayışı (şimdi müsait değildim pff diyeceği çok açık) ve yazara kah hak veren kah hak vermeyen diğer yazarlar var. yani bu duyurunun silinmesi için kesinlikle haklı bir sebep yok. ha bu demek değil ki silemez, her türlü siler, sıkıntı da bu. sıkıntı senin bunu ti'ye alabiliyor olman :)


  • Bowie  (20.03.17 18:47:44) 
keyiflerine göre siliyorlar ya. direkt olarak tartışma başlatanın yanıtını silmiyorlar benim yazdığımı siliyorlar. şikayet ediyorum, günler sonra kontrol ettiğimde hala duruyor oluyor. en başta benim yanıtımı neden silerken onunkini de silmediniz? adam kayırmaca fikir kayırmaca falan filan.


  • pinkpeony  (20.03.17 23:14:04) 
Nedense ilgili moderasyon yetkilisi arkadaş ölü taklidi yapıyor.

@compumaster 'a açık çağrımdır, gel de moderatör diye seçtiğin arkadaşın iki kelimeyi yan yana nasıl getiremediğini gör. Yani bu zihniyetteki adamlar ülkenin başına nası geliyor aga diye tartışıyoruz ama daha 1000 (her kaç ise artık) üyeli duyuruda bile aynı zihniyet hakim. Az sonra bana kedi dedi diye cıngar çıkartacak.
  • Bowie  (20.03.17 23:28:49) 
@krem peynir, hala açıklama yapmadınız, yalın bir şekilde yazmaya çalışırsanız anlayabileceğimi umuyorum, paragraf maragraf kasmaya çalışmayın, bu konuya verilecek cevap için 1 (yazıyla "bir") tam gün düşünmenize gerek kalmayacak kadar zeki olduğunuzu biliyorum. ama süre uzadıkça (3 saati geçince şeyoluyor) şüphelenmiyor değilim.


  • Bowie  (21.03.17 11:44:03) 
ben soruna başka bir açıdan yaklaşayım mı?

bir sitede (sadece ekşi duyuru değil, herhangi bir sitede) sizin istediğiniz veya beklediğiniz herhangi bir özelliğin bulunması şart değildir. o sitede sizin beklediğiniz özelliğin bulunmaması da, kurallara aykırı davranmanıza mazeret değildir.

bu sitede favorileme özelliği, yan taraftaki "bildirimler"den takip etme özelliği, tıklayıp kendi cevaplarınızı görebilme özelliği hiç olmayabilirdi de. kim size "yazdıklarınızı favorileyip takip edebilirsiniz" diye taahhüt verdi ki yapamayınca kural ihlali yapmak zorunda hissediyorsunuz?

evet mobil sitede favorileme özelliği yok, olmak zorunda da değil. siteyi, var olan özelikleri ile kurallara uyarak kullanabilirsiniz. olmayan özellik için, "yok" diye sinirlenip kuralları ihlal etme hakkını nereden buluyorsunuz? yine de size çözüm sunuluyor, mobil siteden çıkıp normal siteden favorileyebilirsiniz. "ufacık yazılara tıklamak zorunda mıyım?", e o özellik yoksa zorundasınız. ne yapabiliriz yani? normal sitede de olmayabilirdi, "bir sitede favorileme özelliği olacak" diye kanun mu var? o zaman kağıdı kalemi alıp, ya da cep telefonuna hatırlatma yazıp öyle hatırlayacaktınız. ben anlayamadım, niye site size favorileme özelliğini taahhüt etmiş de yerine getirmemiş gibi davranıyor ve "madem favorileme özelliği yok, o zaman benim de favorileyebilmek için kuralları ihlal etmeye hakkım var" şeklinde düşünüyorsunuz?

soruya cevap olmayan cevapların kurallara aykırı olduğu ve silineceği yardım/hakkında sayfasında açık açık yazıyor. nedeni ise; siteyi, soruların altında sadece cevapların bulunduğu, gereksiz cevap bulunmayan bir site şeklinde korumak istememiz. teşekkür etmek de gayet medeni bir davranış olsa da onlar da siliniyor. medeniyetsiz olduğumuz için değil, soruya cevap olmadığı için siliniyor.

saygılar.
  • kibritsuyu  (21.03.17 12:31:52) 
Cevap gelmedi mi hala bu arkadaşa ya? toplum olarak çok huzursuzuz. Adam ilgi bekliyor. Sevin, okşayın biraz ne olur sanki?


  • sakallis  (21.03.17 12:32:28) 
seni insan yerine koyup niye bu kadar cevap vermişler anlamadım. şu duyurun ve altında yazdığın her cevap için ayrı ayrı uçururdum seni ben mod olsam. uçurur geri açar sonra tekrar uçururdum. kurallar ortada işine gelmiyorsa kullanma nedir yani? gayet nazik bir şekilde açıklanmış hala terbiyesizlik yapmaya devam etmişsin. büyük sabır varmış bu modlarda. ama yine de neden bu kadar tolerans gösterildiğini anlamadım.


  • hala karate kamil 5'i bekleyen adam  (31.03.17 02:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.