[]

adsl den fibere

yeni taşınacağımız evde turk telekom fiber altyapısı var. çok heyecanlıyım (buraya gözünde yıldız olan emoji ikonu gelecek)
şimdi fiber alacağım da hangi paket? Tivibu lu şu paketler var :
bireysel.turktelekom.com.tr

90 liraya tivibu lu sinema paketi var. ama digiturk de var eski evde. digiturk e de alışkınız. ne yapalım ne dersiniz?

 
uydunet, 50 mbit 250 gb kota ve teledünya nın sinema paketi de olan tarifiesine ayda 80 lira veriyorum. (2 sene tahahhüt verdim 1 senesi doldu) binaya kadar fiber geliyor. işin özeti bu fiyatlar çok fazla benim paketime göre.

şahsi fikrimi sorarsan tivibu alma, madem digitürk de var. hadi diyelim tivibu da aldın, 24 mbit değil 50 mbit lere bak. neden dersen; tivibu ve senin internetin aynı bandwith i kullanıyor. yani 24 mbit interneti alırsan, evde birisi HD kanal izlerken o 24 mbit in 12-15 mbitini kendine kapatacak. hatta kanal değişimlerinde tamamını bile kapatabilir ve türk telekom un ayarları sağolsun tivibu internetinden öncelikli. yani demem o ki birisi tivibu izlerken senin internete girmeni dahi engelleyebilir ve senin buna yapabileceğin hiçbir şey yok. uydunet te tv ve internet tamamen farklı olduğu için böyle bi sıkıntı olmuyor. yani online oyun oynuyorsan tivibu lu paketlerden uzak dur.

ya da eğer varsa bulunduğun yerde uydunet i de düşün. AMA önce bulunduğun lokasyonda uydunet i araştır. uydunet uçlarda yaşayan bi isp. ya çok iyi stabil, ya da rezillik. bulunduğun bölgede uydunet iyiyse salla türk telekom u uydunet e geç.
  • washe  (17.03.17 12:00:25) 
Superonline varsa ve geçebiliyorsan Superonline öneririm Türk Telekom yerine.

Ben ayrıca Turkcell kullanıcısıyım. GSM faturam 50 TL'ydi. 4 4'lük kampanya diye bir şeyden faydalanıyorum. GSM + 50 MBit, 75GB AKK'li internet toplam 90 liraya geliyor. Yani internet 40 liraya geliyor.
  • himmet dayi  (17.03.17 12:13:40) 
@washe : teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. binada uydunet varmış inanamadım :)
Peki şimdi paket seçmede yardımcı olabilir misiniz? 50 mbit 250 gb kota ve sinema paketi mi bakayım?

@himmet dayı : superonline f/o yeraltı kutusunu sitenin önünde gördüm ancak site içinde kullanan olmayınca içeri vermemişler. telekom dağıtıcı splitter, altta bodrumda mevcut ama.
  • o kadar da degil aga  (17.03.17 12:27:35) 
rica ederim :) superonline olsaydı direkt superonline a bak diyecektim ama madem yok paket seçimi senin ihtiyaçlarına kalmış bişi. digiturk ten memnunsanız bence ona devam edin. ben hiç digiturk kullanmadım ama kullanan arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla teledünya dan daha kapsamlı. fiyatı ne alemde fikrim yok. tabii şöyle bişi de var, uydunet kullanırsan teledünya için de kullanmasan dahi para ödemek zorundasın. default olarak geliyor.

uydunet tarifeleri içinse; duydmuşsundur sanırım, adil kullanım kotası olayına mayıs ayında değişiklik gelecek. artık 3 mbit e değil, mevcut hızımız neyse ona göre bi düşüş olacak. 24 mbit ya da 50 mbit kaça düşüyordu hatırlamıyorum ama bu düzenleme sayesinde ben de 250 gb kotamı daha düşüğe çekebilirim. bunu da araştırıp ona göre bi tarife seç kendine.

www.turksatkablo.com.tr

benimkisi bu; burda ücretlendirme sekmesinden bakabilirsin. ya da diğer kampanyalara da bi göz gezdir ve sonra bana sövmemen için önce uydunet o bölgede nasıl diye bi araştır :) bir de uydunet in modeminin kablosuzu biraz sıkıntılı. yan odada az çekiyor vs durumları var. yine de eğer o lokasyonda kullananlar sorun yaşamıyorsa; fiyat performans olarak uydunet ideal :)
  • washe  (17.03.17 12:40:45) 
www.teknolojioku.com

24 mbit 8'e; 50 mbit 16 mbit e düşecekmiş.

Ayrıca 02:00 ile 08:00 arasındaki indirme işlemleri Adil Kullanım Kotası uygulamasına dahil edilmeyecek

diyor. şahsen bunları düşününce ben 250 gb yi illaki düşürürüm :)
  • washe  (17.03.17 12:45:33) 
50 mbit 16 ya düşüyor ise benim akk yüksek pakete geçmeme gerek yok. çünkü çok nadir aşıyorum. aştığımda 3 mbit e düşünce rahatsız oluyordum ancak 16 mbit beni hayli hayli götürür. tek sorun, modem ve receiver için yüksek meblağ alıyorlar. ayrıca bizim binadaki performansı da muallak. yeni komşulara sormak lazım, sorun yaşayan var mı..
peki washe, dönemsel olarak yavaşlama oluyor mu? veya sorun yaşadınız, teknik servis nasıl? ben taahhüt vermeden deneyeyim desem, mümkün değil. modem almam lazım. kafamda deli sorular.

  • o kadar da degil aga  (17.03.17 13:32:42) 
Çare turk.net


  • kumulatifvergimatrahi  (17.03.17 13:51:32) 
sanırım 4 senedir uydunet kullanıyorum. kuruluma gelip kurduklarından beri teknik desteğe ihtiyacım olmadı. ukelalık gibi olmasın ama ben zaten işim vs gereği teknik desteğe ihtiyaç duymayan bi insanım bu konularda. 4 sene boyunca kesintilerin/arızaların toplam süresi 24 saat dahi değildir. yani bi sorun olduğunda en uzun birkaç saat sürüyor. malum engellemeler dışında herhangi bir yavaşlama sıkıntısı da yok. 50 mbiti 48 küsür olarak sürekli alıyorum. hatta nitro paketi var, bir günlüğüne 100 mbit oluyor. o zaman da 97-98 mbiti çatır çatır alıyorum.

yine tekrarlıyorum, uydunet lokasyona göre çok kötü de olabiliyor. ben o konuda şanslıyım. mümkün olduğunca yeni taşınacağınız yerde uydunet nasıl araştır :)

modem ve receiver ı faturana taksitlendirip yansıtıyorlar. hala öyle mi bilmiyorum tabi ben abone olduğumda öyleydi
  • washe  (17.03.17 13:54:29) 
tamam, paketi buldum :

Analog KabloTV + KabloTV Temel Paket + 50 Mbps’ye kadar 75 GB AKN AKN'li Ekosınırsız İnternet + Vizioon Sinema Paketi + Kabloses Her Yöne 100 dakika

www.turksatkablo.com.tr

Ayrıca bu kampanyaya dahil olanlara cihaz :

www.turksatkablo.com.tr

çok avantajlı duruyor. modem 48 tl ye receiver 24 tl ye geliyor taksitle. tek sorun, binada 50 mbit alabilecek miyim? Öğleden sonra kablonet e gidip binada abone var mı öğreneyim.
  • o kadar da degil aga  (17.03.17 14:06:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.