[]

Avusturya ÖBB treninde yenen ceza

arkadaşlar viyana'da havaalanı treni için bilet aldım. bunu makineye okutmak gerekiyormuş. çok vaktim yoktu aceleden unuttum. havaalanından gelirken bileti trenin içinde validate etmişlerdi, bu da öyledir diye şaapıyordum neyse.
kontrol oldu, karı dedi bileti okutmamışsın. e dedim okut işte asdfasdf. öyle olmaz sen yapçan dedi. e yok naapacam sanki dedim? bir daha okutursun dedi. iyi yırt o zaman dedim. yok olmaz öyle paşaport ver dedi. ben de cıngar çıkarıp uçağı kaçırmaktansa al yaz ödeyeni silksinler dedim. neyse 120 eur geçirdi.
ülkeden çıkışta da sorun olmadı bu mevzu. bir daha havayolu ile avusturya'ya giriş çıkış hayal mi oldu benim için?

soru: var mı böyle ceza tecrübesi yaşayıp sorunla karşılaşan? dinlemek isterim. teşekkürler.

 
sorun olmaz.

bizzat yaşamadım ama arkadaşlarımın başına çok geldi böyle. ödemediler, bir şey de olmadı.
  • dahinnotha  (15.03.17 20:39:38) 
arkadaşımın hollandada en az 500-600 euıro cezası var. yıllar boyunca birikti ve sürekli gitmeye devam etti. daha bir şey olmadı.


  • liriamer  (15.03.17 20:40:59) 
Almanyada aynı durumda peşin ödedim cezayı.her yerde farklı oluyor sanırım bu yada kazıklandım


  • turkuaz  (15.03.17 21:27:53) 
@turkuaz bana şimdi mi sonra mı ödersin dedi ben sonra dedim. senden ille verecen diye tutturdular mı?


  • cekilmis gayfe  (15.03.17 21:32:48) 
bana ya öde yada pasaportunu götüreceğim demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.Olayın üzerinden 5 sene falan geçti


  • turkuaz  (15.03.17 21:42:55) 
@turkuaz
Seni korkutmus. Pasaportunu goturemez. Yok oyle bir hakki :)

@cekilmis
Ilk trende yaptigi valide etmek degil, bildigin kontrol etmek. Halihazirda valide edilmis bilet satiliyor genelde havalimaninda, millet unutmasin/hemen ceza yemesin diye. O da kontrol edildi zimbasi basiyor. Onun disinda kotu denk gelmis ve odenmezse noluyor bilmiyorum.
  • kuehles blondes  (15.03.17 21:46:59) 
bana da italya'da otobüse bilet basmama cezası yazıldı ancak adımı doğru yazmamıştı zabıta, adres yanlıştı falan filan derken halen ödemedim. pasaportum evdeydi türk kimliğini gösterdim bir de düşün.

--

elimi kolumu sallaya sallaya da napoli'den çıktım.
  • rain when i die  (15.03.17 22:07:14) 
Almanya'da ben de yedim ceza çat diye, sonra gittim ödedim. Belli olmaz abi ne olacağı bakarsın savaş mavaş çıkar dönmek zorunda kalırız.


  • roket adam  (16.03.17 10:32:22) 
aferin, sakin ödemeyin cezalari. sonra avrupalilar türkleri niye sevmiyor. yeri gelince burda yasayan türklere laf sokmayi iyi biliyosunuz.


  • shi aila  (16.03.17 11:57:31) 
pasaporta işlenmiş ceza.

o ceza ödenmezse bir süre araştırma yapılacak, 3-6 ay arası ödenmezse oluyor diye biliyorum, o sırada ödenmez ise pasaporta anmerkung(sicil bilgisi gibi ama notumsu) iliştiriyorlar schengen ortak sisteminde. bu süreç tam nasıl oluyor bilmiyorum, sanırım adli bir süreç ama emin değilim. ab içerisinde yaşıyorsanız ceza bir şekilde geliyor. ama turist iseniz vize alamama durumu olabiliyor.
  • kurnaz  (25.03.17 16:22:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.