[]

Bulaşık Makinesi Önerisi

telefon, tv, bilgisayar önerilerinin sorulduğu yerde böyle sormak biraz abuk kaçtı sanki ama durum onu gerektirdi.

bütçe ortalama 1500, maksimum 2000 e çıkılabilir. bosch düşünülüyor ama kullanılıp memnun kalınan markalardan da öneri yapabilirsiniz tabii.

model, özellik vs gibi konularda öneri yapacaklara, şusu olsun bu su olmasa da olur tarzı yol göstereceklere müteşekkir olurum :)

 
siemens kullanıyoruz 7 yıldır. boschla aynı zaten ikisi. daha tık demedi.


  • teritori  (15.03.17 09:13:30) 
3.5 yıldır ben de siemens kullanıyorum, hiçbir problemini görmedim. siemesle ilgili problemin varsa bosh al.

bilmem kaç programlı falan gibi özelliklere çok takılma. o kadar özelliği kullanmayacaksın. bana göre sadece kısa program ve tencereleri de yıkayabileceğin dolu program olması yeterli .
  • burty  (15.03.17 09:38:15) 
çok programa takılma +1
son dönem iç aksamı plastik olanlar çıktı, bence metal olması daha iyi olur.
ekşi'de incelemeler var, bi bak istersen:
eksisozluk.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.03.17 09:50:23) 
Bosch Siemens genel olarak iyi olmakla birlikte o bütçeye hiç gerek yok. 800-900 liralık bir Arçelik Beko da aynı işi yapıyor. Servisi yaygın vs.

Uzun yıllardır her iki ikiz markayi da kullanıyoruz. Hiçbirinde sorun çıkmadı, performansları aynı. Bosch Siemens daha pahalı sadece.
  • orient blue  (15.03.17 09:56:11) 
2 yıldır siemens kullanıyorum, öyle çok programlı bir şey değil, inanılmaz memnunum. benim için en önemli özelliği sessiz olması, makinenin çalıştığını neredeyse duymuyorsun.

ekonomik programı var: 3 saat 15 dk sürüyor
kısa programı var: 45 dk sürüyor
bir de 65 derecelik programı var onu hiç kullanmadım bile.
ayrıca yarısı boş özelliği var, çalıştırırken o tuşa da bastığınızda hem süresi kısalıyor hem daha az su harcıyor.

linki de bu sanırım, buradakiyse 4 programlıymış, sadece eco ve quick olanları kullandığımdan 4. programdan haberim bile yok :)
www.hepsiburada.com
  • 111111  (15.03.17 10:10:26) 
Tam 2 yıl oldu, tek yaşıyorum ve www.hotpoint.com.tr bunu kullanıyorum.

Yeni evli çift arkadaşlarım var, onlar ise www.bosch-home.com.tr Bosch kullanıyor. İkisinin arasındaki gürültü farkını deneyimleme şansım oldu ve Bosch gerçekten baya sessiz. Ayrıca Bosch'un 3. bir sepeti daha mevcut, çatal-bıçak takımlarının daha iyi yıkanabilmesi için en üste eklenmiş, gayet mantıklı ve kullanışlı.

Hemen hemen tüm modellerde Eco (50 derece) modu mevcuttur, dikkat edilmesi gereken özellik enerji sınıfı olmalıdır. Bir de tabi ki Vestel vb. markalardan uzak duruyoruz :)
  • zwiegesprach  (15.03.17 10:20:03) 
ben geçtiğimiz aylarda çok araştırdım. aynı anda bir kaç beyaz eşya daha almam gerekiyordu. en son arçelik'e gittim ve tek kalemde alıp çıktım. hepsini bir kerede kurdular ve gittiler. çok fazla marka ile uğraşma derim. arçelik standart 3 programlı 770 liraya denk geldi. ürün başarılı. evde sorunsuz kullanıyoruz. daha yüksek fiyatları sadece estetik olarak başarılı. çok fazla para vermene gerek yok. çok programa gerek yok. 3 yeter. diğer markaların tedariği, servisi gerçekten sorunlu. alana kadar her şey güzel ama aldıktan sonra günlerce bekletebiliyorlar.
içinin plastik ya da metal olması anneler için önemli. metal isterler hep. diğer yandan bir kaç yerde okumuştum. o plastik yüksek sıcaklıklara dayanıklı ve antibakteriyel özelliklere sahip. paslanmaz çelik olunca aslında o plastik tabakanın üzerinde oluyormuş yine. takılmayın böyle şeylere. çok para harcamayın.

  • cliquot  (15.03.17 10:49:41) 
Selamlar,
Bellı bir süre profesyonel bulaşık yıkamış birisi olarak ev tipi makinelerin dandik ve ultra teknolojik olanlarının dışında pek matah bir yıkama farkı yok. Koku yapmayan filtreli olan modeller filan çiçek orası ayrı. Evde siemensin zamanında çok paraya alınmış bir makinesi vardı. 7 yıl çalıştı sonra bozuldu, beyni yanmış tamir 800 lira filan ve verimlilik garantisi yok. Bizde gidip 1600 liraya arcelik aldık. Fişe takılıysa yıkama haricinde arada fan çalıştırıyor koku yapmıyor. Çiçek gibide yıkıyor. Mutfakta yemek yerken, sohbet ederken çalışma sesi duyulmuyor. Garanti isinide uzatarak çözdük. Bir 5 sene kafa rahat. Çağrı merkezini arayınca aynı gün servisi geliyor garanti dışında bile astronomik rakamlar çıkarmadan onarıyor.
İlerde ailenin kalabaliklasmasi gibi bir olasılık yoksa 1000 liralık makineler bile iş görür. Bence arçelik düşünmelisiniz.
  • yasasin yemek yemek  (15.03.17 11:36:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.