[]

Çok şiddetli boğaz ağrısına çözüm

Sevgili duyuru sakinleri terzi kendi söküğünü dikemez hesabı bir durum yaşıyorum. Boğazım o kadar şişti ve ağrıyor ki her yutkunmam işkence. Hiç boğazımın bu kadar acıdığını hatırlamıyorum. Tam 24 saattir durum bu. Majezik oral sprey kullanıyorum bana mısın demiyor pastil de işe yaramıyor. Başka hiç bir şikayetim yok gayet iyi hissediyorum.Yutkunmayayım diye tükürüklerimi biriktiriyorum valla oturup ağlıcam :(
Var mı önerisi olan şunu yap bunu yap bana iyi gelmişti vs diyebileceğiniz?



 
çok geçmiş olsun. Bol karabiberli nane limon kaynat o biber boğazını yaksın.

biraz saçma olabilir ama ben küçükken boğazım çok şişince annem taze ekmeğin o üst çıtır yerleri var ya orayı az çiğneterek yuttururdu bademciğini yırtsın rahatla diye ve işe de yarardı. sen de bir dene istersen ama hemen etki etmese de daha sonra etkiyi alırsın.
  • mavipanter  (14.03.17 21:32:49) 
bal+zencefil+sıcak su karışımı iyi geliyor bana.

benim de yılda bir senin gibi oluyor boğazım çook kötü bir durum, psikolojisini bile etkiliyor insanın anlıyorum seni, özellikle yutkunamamak beni de deli ediyordu. acil şifalar diliyorum.
  • Apocalypse  (14.03.17 21:41:34) 
@mavipanter'in dediğine yakın olacak, sıcak bir suyun içine limon + bol karabiber


  • nyist_  (14.03.17 21:43:20) 
Akut tonsilit. Bırak nane limonu antibiyotik bile zor işe yarar. İğne.


  • iddaaci  (14.03.17 22:14:04) 
*taze zencefili rendeleyip limonlu sıcak su içerinde 3 dakika demledikten sonra onu içmek(siz bal da katabilirsiniz), sabah akşam yapınca bayağı işe yaramıştı bende.

*biberli çaylar(mesela pul biberli yeşilçay)+1

*adaçaylı gargara da yaparsanız o da gayet rahatlatıyor.
  • narudocko  (14.03.17 22:18:05) 
Sarımsak çiğnedin mi? Ben başlar başlamaz iki üç diş sarımsağı çiğnerim iyice, ağzımın boğazımın her yerine değmesini sağlarım. Ertesi güne daha rahatlarım. Uzun zamandır yapıyorum, başlamadan bitiyor.
Bir dene istersen, zararı olmaz faydası olur zannımca.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.03.17 22:20:50) 
majezik in antibakteriyel bir özelliği olduğunu düşünmüyorum.
tedavi amaçlı ilaveten tantum verde sprey kullanabilirdin.
pastil olarak gerçek etken madde içerikli strepsils tarzı pastil kullanmalıydın.
yinede doktora görünmek en iyisi durumun faranjite doğru gidiyor.
  • kararsızataletfilozofu  (14.03.17 22:31:31) 
ben de iki gündür çekiyordum, daha bugün geçti. bal ve zencefili çok sık duyuyorum.
bugün bana şu önerildi: yarım çay bardağı bala küçük küçük limon parçacıkları atıyormuşsun, üzerine de azıcık zencefil, rende şeklinde herhalde.
ayrıca bir de ılık sahlep de iyi geliyormuş.
ne durumda olduğunu çok iyi anlıyabiliyorum, çabuk geçer umarım.
  • puc  (14.03.17 22:34:10 ~ 22:34:55) 
nezle/grip degilse, bogaz cogunlukla streptokok bakterileri enfekiyonundan dolayi boyle boyle olur. bunun icin de ya streptokok icin ya da genis spektrumlu antibiyotik alman lazim. muayene olmanda fayda var.

ev isi agri kesici cozum ariyorsan, karanfil. agzinda bol bol cigneyebilirsin ve sicak suya bolca atip, esansini suya saldiginda, ilik haldeyken bogazinda gargara yapabilirsin. hem ilik oldugu icin yumusatir hem de karanfil agri kesici ozelligiyle bogaz bolgesini biraz rahatlatir.

surekli ilik su icerek nemli tutmanda fayda var.
  • hybridus  (14.03.17 22:57:30) 
1 hafta geçmemişti bende de. Doktora gittim serum taktılar, boğazı uyuşturan gargara verdi, bir de ismini hatırlayamadığım bir hap vermişti. 3 gün sonra eser kalmadı ağrıdan. 1 gün de rapor vermişti bu arada.


  • mattafix  (15.03.17 02:35:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.